13 septembrie 2011

Ăştia conduc BNR şi România !



La pensie, tataie, ai împlinit deja 75 de ani !!!

Purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, este un vajnic apărător al euro, când, de fapt, rolul BNR este apărarea monedei naţionale, leul !  

Vasilescu, BNR: "SUA au declarat razboi psihologic monedei euro" - interviu Bloombiz

Deprecierea recenta a leului fata de euro a devenit motiv de ingrijorare pentru toata lumea, dar, mai ales, pentru cei care au credite in moneda unica. Evolutia este pusa pe seama deprecierii euro fata de dolar, pe fondul cresterii temerilor legate de criza din UE. Insa, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, sustine ca acest rationament este doar rezultatul razboiului psihologic declarat Europei de catre Statele Unite.

Cum explicati deprecierea leului fata de euro? Sunt motive de ingrijorare legate de o eventuala continuare a deprecierii?

Eu nu vad aceasta depreciere despre care se vorbeste. In acest moment, leul este in raport cu euro la aproximativ acelasi nivel ca la sfarsitul anului trecut. Intr-adevar, in 2011 am asistat la o apreciere a leului, dar ceea ce vedem acum nu este altceva decat o corectie a pietei. Cursul revine acolo unde a fost in ultimii ani.

Parerile conform carora asistam la o depreciere serioasa, care ar trebui sa ne ingrijoreze, sunt de multe ori interesate, lansate de persoane care vor sa duca paritatea leu euro intr-o anumita directie.

Asadar, avem o moneda nationala stabila?

Pe toata aceasta perioada de criza leul a avut o evolutie stabila.

Deprecierea leului fata de euro si dolar este explicata de analisti prin aprecierea dolarului fata de moneda unica, pe fondul crizei din zona euro. Ce parere aveti in legatura cu acest lucru?

Cursul se stabileste in functie de cerere si oferta. Cand avem valuta multa si cererea pe piata este satisfacuta, in mod firesc, valuta slabeste. Cand cererea de valutei creste, aceasta se intareste.

Dincolo de acest fapt sunt fundamentele economice, care se pot reflecta chiar in cerere si oferta. Daca economia este mai puternica, oferta este mai mare, vin bani mai multi din afara tarii si piata este inundata de valuta. Cand economia este mai slaba, volumul de monede straine care intra in tara scade, acesta indreptandu-se spre alte piete.

Cum vedeti evolutia euro fata de dolar?

Pe piata valutelor exista un razboi psihologic, declarat de SUA zonei euro. State Unite au inceput sa spuna ca "euro o sa dispara" si ca este o moneda slaba. Pana una alta, euro este o moneda mai tare decat dolarul, iar foarte multe tari au inceput sa-si diversifice rezervele din bancile centrale. Statele care isi faceau rezerve doar in dolari, detin acum euro si dolari in proportii asemanatoare. Tocmai asta lucru ii aduce in pragul disperarii pe americani, motiv pentru care au inceput acest bombardament psihologic.

Bloombiz.ro
 

19 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce Banca Nationala, care isi apara cetatenii accepta creditele in alta moneda decat cea nationala ? BNR n-a facut decat sa puna pe umerii romanilor fluctuatia monedei euro, sustinand bancile straine.
La pensie TATAIE !!!

Riddick spunea...

În alte ţări era un scandal monstru, la noi tac parlamentarii ca broaştele-n păpuriş, când zboară barza peste baltă.

Crystal Clear spunea...

Am recitit recent un articol in care scia ca acest lucru este de neconceput in Canada. Nu-l gasesc acum

Este revoltator ! Au vandut viitorul tinerilor romani la bancile straine

Riddick spunea...

Tot sistemul actual de partide e un putregai, sunt ff pesimist, "rumânii" (apud Ţiriac) par că dorm somnul de veci.

Anonim spunea...

Asa este cand vorbesc unii despre chestiunile astea ca la fotbal! Dupa ce ca nu inteleg NIMIC, mai si hulesc.

Riddick spunea...

Ba eu cred că ştiu despre ce vorbesc (ca e contra interesului nostru, e partea a doua), sunt angrenaţi la proiectul transnaţional euro, dar îsi primesc venitul (cel legal, oficial) în lei, din taxele noastre.

Crystal Clear spunea...

Romanii inteleg doar ca Isarescu-BNR ( Bideberg) a vadut munca copiilor nostri la banci straine .

Riddick spunea...

Vreau să văd "înţelegerea" asta materializată într-un partid care să aibă trecut clar în statut că nu renunţă la leu şi nu susţine "Europa Unită". Destul cu clowneriile, a venit vremea scadenţelor. E greu, euromafia joacă la două capete - PDL/USL, prea puţini realizează capcana falsei alternative.

Crystal Clear spunea...

Apropos de faptul ca vorbim ca la fotbal .....

Gata, am gasit linkul :

Mihaela Fîrşirotu, unul dintre strategii economici ai guvernului provincial din Quebec, crede că România nu a depăşit încă ce era mai greu şi că „în România există toate ingredientele pentru o criză majoră". Profesoară la Universitatea din Quebec, Fîrşirotu se miră că BNR şi autorităţile statului le-au permis băncilor să dea credite în alte monede, decât cea a ţării şi spune că „este de neconceput într-o ţară civilizată să-i laşi pe oamenii de rând să-şi asume riscul fluctuaţiei cursului de schimb".

http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/avem-in-romania-toate-ingredientele-unei-crize-majore-233566.html

Crystal Clear spunea...

Unii cred ca suntem fraieri.Se inseala amarnic..

Crystal Clear spunea...

" Banca Naţională a României şi alte organisme de supraveghere a pieţelor financiare aveau autoritatea de a impune un plafon, o limită privind suma împrumutată de cetăţean în relaţie cu valoarea de piaţă a bunului imobiliar. În perioade de supra încălzire imobiliară, acest mecanism serveşte moderării activităţii imobiliare şi limitării efectelor speculaţiilor. Ce este mai grav este că autorităţile finaciare româneşti aveau dreptul de a interzice împrumuturile în euro făcute cetăţenilor români, şi nu au facut-o. Este de neconceput într-o ţară civilizată să-i laşi pe oamenii de rând să-şi asume riscul fluctuaţiei cursului de schimb. Dacă România n-ar fi avut de suferit efectele negative ale crizei imobiliarului, n-ar fi trecut prin această recesiune dură"

Riddick spunea...

Aiurea. Uite ce zice boşorogul (devine clar pentru cine lucrează gaşca):

"S-ar putea schimba ceva (din cauza problemelor din Grecia în legătură cu planurile noastre de trecere la euro, n.r.), s-ar putea să vedem tendinţe de grăbire a creşterii Zonei euro. Adică să ne trezim mai repede în euro decât ne-am aştepta", a spus Adrian Vasilescu.

Consilierul lui Mugur Isărescu nu ne-a spus şi când am putea trece la euro, însă este cert că înainte de 2015. Adrian Vasilescu a explicat însă graba cu care România ar renunţa la leu pentru euro.

"Aşa cum s-a simţit nevoia la un moment dat să fie întărită prin extindere Uniunea Europeană, s-ar putea ca foarte repede să se simtă nevoia să se întărească prin extindere Zona euro. Grecia nu iese, şi nici Germania nu iese", spune Vasilescu.

Vasilescu, BNR: Criza ar putea să ne aducă mai repede moneda euro VIDEO

Crystal Clear spunea...

Astia sunt de-a dreptul criminali !!

Submineaza poporul roman !

Crystal Clear spunea...

Nu trebuie sa-i lasam sa ne vanda ca pe sclavi !

Riddick spunea...

Iese scandal mare.

Anonim spunea...

ne-au vandut deja. imprumutul de 20 de miliarde, oug 50, prima casa,a n-spea casa ca sa nu scada imobilele ca pierd bancile, si toate astea pentru ce? pentru niste grade de mascarici maestru prin societati semisecrete unde ai impresia ca te bati pe burta cu clinton si alde rockefeller,un colan de la basescu si spaga de la americani via IBM prin lacramioara. astia ar vinde si aerul pe care il respiram. daca nu l-or fi vandut deja

Riddick spunea...

Noi greşim că nu vorbim cu voce tare despre ce se întâmplă.

Crystal Clear spunea...

Asa au fixat ei "plafonul" la Prima Casa -69000 eur ceea ce este IMENS pt un apartament de 2 camere in blocurile tip getou .
"Banca Naţională a României şi alte organisme de supraveghere a pieţelor financiare aveau autoritatea de a impune un plafon, o limită privind suma împrumutată de cetăţean în relaţie cu valoarea de piaţă a bunului imobiliar"

Riddick spunea...

Să "ne" trăiascăcă sunt "ai noştri" !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: