22 iulie 2011

Lui Cap de cauciuc îi plac paraziţii exotici



Răzvan Theodorescu, interviu în Adevărul:
"Acum, însă, ce vă voi spune poate să sune foarte ciudat în gura mea. După ce s-au încercat toate formele, dacă cumva, Doamne, fereşte!, criza României va fi foarte mare, în consens cu alte crize europene, şi ne vom apropia de un faliment, s-ar putea ca, politic, singura formulă să fie o formulă monarhică. Dar, atenţie!, şi acum scandalul pe care-l provoc e total: cu prinţ străin, ca la 1866. Vedeţi dumneavoastră, popoarele din această parte de Europă, cu o excepţie notabilă, au avut înţelepciunea, în momentul emergenţei lor naţionale şi statale, cunoscând tipologia sud-est europeană, să recurgă la prinţul străin. Nu românii au fost primii, ci grecii. Grecii care l-au adus pe un suveran din dinastia bavareză şi apoi pe un alt suveran, din dinastia daneză".

"O spun în situaţia cvasidisperată în care, până la nivelul lui 2012, nu a apărut niciun lider în România. N-avem! N-o să-mi spuneţi că în doi ani se va fabrica un lider!".

Nu trebuie luat în serios, asta face parte dintr-o mai vastă campanie de P.R., care vrea să facă mai digerabilă alianţa PNL-PSD-PC nostalgicilor naivi votanţi de PNL.

16 comentarii :

cornelius spunea...

Ia-l in serios! Adevar iti spun: apogeul va fi cand insusi criminalul Iliescu va sustine intr-un mare congres de unificare PSD-PNL trecerea la monarhie.

Riddick spunea...

Nu trece monarhia la referendum. Discursul ăsta nu e pentru bizonu' de la pesede, ci pentru şovaielnicii "supţiri" de la PNL (1/3 din votanţii lui Antonescu de la turul I nu au mers cu Geoană la turul II). Başca, "dinastia" e-n pom: cu cine or să vină, cu Duda ? Bruhaha!.

cornelius spunea...

O sa vina cu unul, Nicolae, parca nepot si de-al lui Charles, nu stiu exact. Adica "printul strain". Sa vezi show ce va fi... vor converti ura turbata anti-Basescu in dulcegarie pro-monarhie. Nu bag mana-n foc ca va trece, dar show va fi.

cornelius spunea...

Tot ce a facut imbecilul de Duda pana acum, dar si toate gesturile nefericitului Mihai Ultimul arata ca totul a fost o sceneta jucata cu scopul de a impinge usor-usor ideea ca Nicolae va fi regele Romaniei. Sper sa nu ma insel, dar la celebrul miting cu un milion de gura-casca, Nicolae a fost copilul care l-a insotit pe Mihai. Cam ciudat, nu?

Riddick spunea...

L-a adus moşu' pe Nicolae la vizita din '92 (avea vreo 8 ani), l-a "hâţânat", să-l vada lumea (nu mă trezisem atunci), acum iar îl împing în faţă (pe la tot felul de happeninguri. Are o problemă: iubita (logodnica ?) lui se numeşte Rebekka. Nu fac nicio aluzie antisemită (habar n-am ce religie are sau de ce naţie o fi ea), dar este pentru el o greutate în plus, pe lângă româna pe care nu prea o stapâneşte bine.

costin spunea...

ciuda. theodorescu are aceeasi parere cu criticatacii

Riddick spunea...

Ehe, e coordonare, pâi da' cum... De când a apărut Duda în familion am zis că e ceva necurat la mijloc.

Crystal Clear spunea...

Eu am auzit acum vreo doua saptamani la Satu Mare -de la un "patron" aceeasi poveste : ca sa vina printul strain ca romanii sunt nu sunt in stare de nimic.
Pe acelasi tip l-am auzit si acum vreo 3 ani spunand exact la fel.
Te doare mintea ce mai inventeaza.
O sa ajungem sa propuna print strain cu bani chinezesti.Poate ne vor propuse si o dinastie chineza

Riddick spunea...

Se agită şi ei, cât mai e moşu' în viaţă, dupa aia se liniştesc. Sunt curios care-i adevărul cu ancheta DNA (este o asemenea anchetă ?) privind retrocedarea Peleşului (ar fi aparţinut Coroanei României, instituţie publică). Cu domeniul şi palatul de la Săvârşin e altceva, au fost achiziţionate de Mihai, ca persoană privată.

Crystal Clear spunea...

Ce banditi ordinari !
Hotie din banul public !

Riddick spunea...

Asta chiar ar fi o bombă...

Riddick spunea...

Totuşi:

"În privinţa părţilor cuvenite copiilor mei hotărăsc astfel:

Fiului meu Carol, Principele moştenitor al României, ca urmaş al meu pe tron îi las, pe lângă partea lui rezervatară, toată cotitatea disponibilă şi hotărăsc să aibă în partea sa de moştenire întreaga moşie Sinaia-Predeal împreună cu Castelul Peleş şi celelalte castele, clădiri şi stabilimente, cu sarcinile prevăzute în acest testament pentru Castelul Pelişor. Îi mai las casele şi clădirile din Bucureşti care sunt absolut necesare. Totodată el va fi dator să plătească legatele prevăzute pentru binefaceri".

Testamentul lui Ferdinand. În cel al lui Carol I nu scrie nimic despre Peleş.

Crystal Clear spunea...

Interesant ! Trebuie consultate cu mare atentie actele din arhive.Daca Pelesul au devenit proprietate publica .Eu cam asa stiam.

Riddick spunea...

Depinde ce scrie în actul de abdicare. E cu dus şi-ntors, parlamentul nu l-a dezbătut... ;-)

Riddick spunea...

Aici e cheia: "renunţând pentru mine şi pentru ei la toate prerogativele ce le-am exercitat ca rege al României".

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Actul_de_Abdicare_Mihai_I.png

Să fim serioşi, doar nu-l omorau dacă nu semna chestia aia, probabil a mai negociat ceva la schimb.

Crystal Clear spunea...

Foaaaaarte interesant .....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: