24 iunie 2011

Votul europarlamentarilor din România la rezoluţia privind pachetul de măsuri anticriză din zona euro



PROIECT DE REZOLUȚIE LEGISLATIVĂ A PARLAMENTULUI EUROPEAN

referitoare la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind măsurile de executare pentru corectarea dezechilibrelor macroeconomice excesive din zona euro

 Rezultatul general:

Total membri:736

Votanţi:657


Voturi pentru:
368


Voturi împotrivă:
80


Abţineri:
209

Absent:

49

Nu a votat:

30

Motivat:

0 


Votul europarlamentarilor din România:

Pentru: Antonescu, Băsescu, Bodu, Buşoi, Luhan, Macovei, Mănescu, Marinescu, Matula, Preda, Sogor, Stolojan, Tokes, Ungureanu, Vălean, Weber, Winkler

Abţineri: Boştinaru, Cutaş, Dăncilă, Enciu, Ivan, Paşcu, Plumb, Sârbu, Severin, Tănăsescu, Ţicău

Nu a votat: Creţu

Absent: Becali, Nicolai, Niculescu, Tudor

Cei care au votat au urmat strict linia grupului europarlamentar, chiar dacă abţinerile europarlamentarilor PSD şi PC par a fi în interesul naţional.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Am corectat, din neatenţie trecusem în loc de "abţineri", "împotrivă" (PSD, PC).

Crystal Clear spunea...

Impotriva n-a fost NIMENI !

Riddick spunea...

Pâi, cine ?

Au votat vreo trei socialişti "pentru", ca măsura să treacă (a trecut la limită, cu exact 50%, exact 368 de voturi din 736; nu mă mai uit la comunişti şi ecologişti, nu este relevant - voturile contra vin în cea mai mare parte de la EFD şi ECR), şi astfel grupurile pot să-şi facă numărul - unii cu "clasa muncitoare", alţii cu "mediul de afaceri".

Crystal Clear spunea...

Ce pacaleala am tras cu UE ,mama ,mama !

Sa vedem cum scapam..
Usor nu va fi !

Crystal Clear spunea...

Se incarca foarte greu platforma


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: