23 iunie 2011

"Nu am susţinere nici pentru regionalizare, de-aia încerc s-o trec fără referendum"Susţinere în opinia publică (şi niciun proiect de regionalizare nu are), altfel partidele sunt deja înţelese asupra temei, chiar dacă mai au diferenţe de detaliu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la B1 TV, că nu are susţinere parlamentară pentru un Legislativ "monocalmeral", iar pentru a materializa într-un fel sau altul rezultatul referendumului din 2009, dacă partidele refuză, "va trebui să se flexibilizeze".

"USL spune 'Vrem parlament bicameral, dar suntem de acord cu 300 de parlamentari'. În regulă, proiectul de Constituţie pe care eu îl transmit mâine (joi - n.r.) Parlamentului nu poate trece doar cu majoritatea actuală. Mai mult decât atât, este unul din partidele din coaliţie, UDMR, care categoric este pentru Parlament bicameral. Deci, pentru a materializa într-un fel sau altul rezultatul referendumului, dacă partidele refuză să dea curs rezultatului din noiembrie 2009, va trebui să mă flexibilizez. (...) Şi eu as vrea să nu mă flexibilizez, dar ce facem...", a spus preşedintele.

El a explicat că acestă "flexibilizare", acest compromis, ar permite realizarea unuia din dezideratele referendumului din 2009 şi anume, reducerea numărului de parlamentari la 300.

Preşedintele a mai spus că, strict de regionalizare, Parlamentul bicameral, cu care ar fi de acord şi opoziţia şi UDMR, ar fi fost format dintr-o cameră superioară în care ar fi fost 60 de senatori aleşi, reprezentanţi ai teritoriului, ai celor opt regiuni, şi 240 de deputaţi naţionali.

"Camera superioară urmând să aibă atribuţiuni doar de administraţie locală şi, probabil, de politică externă, dar fără a avea capacitatea să ia decizii definitive, orice vot de acolo trebuind să fie validat de camera inferioară, care este Parlamentul real. Aş fi văzut şi o astfel de de soluţie, dacă cea cu Parlament unicameral este respinsă", a mai spus Traian Băsescu. 

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un presedinte "negociator" care a intrat deja in derizoriu.
Rad si curcile de el..

Crystal Clear spunea...

Asta este intr-adevar dictatura :

T. Băsescu a promulgat Legea privind alegerea primarilor dintr-un singur tur

Cel mai simplu excemplu ca este complet gresit ceea ce a facut este votul de duminica de la Chisinau

http://www.administratie.ro/articol.php?id=36722

Riddick spunea...

Am impresia că au devenit importante nişte chestii din agenda reală, cea care nu ni se prezintă. dar sunt promovate ca "interesul cetăţeanului" (my ass...).

Crystal Clear spunea...

Da, e graba mare


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

Postări populare: