16 iunie 2011

E bună şi regionalizarea: ai parlamentarii mai la îndemână, când e vorba de vreun protest, ceva



Parlamentarii regionali, fireşte (prevăzuţi de proiectul USL), în acest caz cei din regiunea autonomă Catalonia din Spania:

The Epoch Times:

Manifestantii au aruncat cu coji de banane in parlamentarii regionali din Barcelona

Protestele din Spania au devenit miercuri violente la Barcelona, unde manifestantii au atacat parlamentarii regionali si zeci de persoane au fost ranite in ciocniri.

Mai mult de 3.000 de protestatari s-au strans in zona Parlamentului local, pentru a-i impiedica pe parlamentari sa intre, potrivit dpa.

Protestatarii i-au huiduit si i-au atacat pe unii dintre parlamentarii si au aruncat cu coji de banane in acestia. Un parlamentar a suferit rani usoare.

Politia a intrat in actiune si a format un culoar de securitate pentru ca parlamentarii sa poata trece. Medicii au acordat asistenta pentru 24 de protestatari si 12 politisti.

Premierul catalan Artur Mas si alti parlamentari au venit cu elicopterele la cladirea Parlamentului. Altii au sosit in masini blindate.

Protestatarii incercau sa impiedice o dezbatere pe bugetul regional, ce va reduce cheltuielile in sanatate si educatie.

Sute de oameni au petrecut noaptea in parc.

Situatia ramane tensionata, inregistrandu-se si ciocniri cu politia.

Miscarea de protest 15-M a fost lansata la 15 mai, inainte de alegerile locale si regionale, zeci de mii de oameni iesind in strada impotriva somajului de 20%, impotriva coruptiei si a puterii pietelor financiare asupra politicii.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Băgaţi de seamă, au "premier", catalanii...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: