08 iunie 2011

Au bătut palma cu toţii pentru regionalizare, dar ne mai aburesc niţel. Uioreanu (PNL): " Nu ne putem pune contra progresului "



Tema regionalizării este costisitoare electoral. Extrem de costisitoare (sunt curios ce spun ardelenii despre acest subiect, ei pricep mai bine aceste chestiuni). Un partid sau o alianţă care ar contesta această manevră de subminare a statelor naţionale (da, nu numai România este vizată, ci TOATE statele UE), are şanse să atragă votanţi de la partidele establishmentului, ale eurosistemului (PPE, ALDE, S&D), care aparent au linii diferite, dar care converg către subordonarea României unor entităţi suprastatale - ONU, UE.

După Claudiu Săftoiu, iată un alt lider al P"N"L care confirmă acordul partidului pentru euroregionalizare. Modul în care o prezintă este secundar, abureală pentru propriul electorat - "luptăm cu PD(L), ca să iasă împărţeala bine !":


Noua structura teritoriala a Romaniei depaseste interesele de gasca ale PD

http://blog.uioreanu.ro/?p=178


[...] Fara indoiala, regionalizarea este o formula care se impune. Viitorul se pare ca este benefic acelor structuri care inglobeaza populatii numarand mai multe milioane de oameni. Europa, lumea civilizata se pronunta pentru regionalizare, iar noi nu ne putem pune contra progresului. Atata doar ca, in situatii de acest gen, cand e vorba de interesul intregii Romanii, nu cred ca e suficienta „mandatarea conducerii PD-L pentru a purta discutii cu partidele din coalitie”. Cred ca e nevoie de discutii si cu partidele din opozitie, cu societatea civila si, mai ales, cu organizatiile asociative ale structurilor administrative actuale. Sunt absolut convins de faptul ca presedintii de consilii judetene ar da sfaturi pertinente pe aceasta tema, data fiind experienta lor in domeniu. Primarii municipiilor din Romania pot spune care le sunt interesele comune, care le sunt problemele comune, pe zone si regiuni. Iar edilii din comune stiu foarte bine care este specificitatea nevoilor comunitare, pe regiuni si zone de dezvoltare.

Dorinta PD de a redesena harta administrativa a tarii, dincolo de necesitate, ascunde interese de grup, de gasca. Viteza cu care se are in vedere elaborarea acestui proiect, coroborata cu graba de a adopta statutul minoritatilor, ne fac sa ne intrebam pentru cine se face aceasta reorganizare si, mai ales, cui foloseste?

Eu sunt convins ca, si in acest caz, graba strica treaba si ca exista riscul real ca cineva sa se joace pe harta si sa traseze, la intamplare, niste regiuni care sa nu fie viabile nici economic si nici ca interese comunitare. Iar asta nu este de dorit deoarece regionalizarea este un subiect prea serios pentru a fi discutat intr-un cerc restrans. 

Horea Uioreanu
Deputat PNL de Cluj

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: