09 mai 2011

Schizofrenie



Roberta Anastase, într-o emisiune de la Europa FM:
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a declarat, duminica, la emisiunea 'Catedra de Politica' de la Europa FM, in favoarea mentinerii lui Emil Boc in fruntea guvernului si dupa competitia interna ce urmeaza sa aibe loc in PD-L duminica viitoare. 'Cred in continuare ca un partid nu poate sa-si dea jos propriul guvern. Suntem in aceasta situatie. Ce va face omul politic Emil Boc, in acest moment nu va pot spune. Nu am aceasta informatie.Va lua aceasta decizie, in dreptul lui, dupa competitia interna.'...'Ceea ce va pot spune este ca nici un partid sanatos la cap nu-si darama propriul guvern'.

Video aici: http://dl.transfer.ro/transfer_ro-08may-79a0cd7f4acf.zip

Roberta Anastase, care candideaza la unul dintre cele patru functii de primvice-presedinte al PD-L, alaturi de sase alti colegi, a explicat ca, in pofida rezultatelor slabe din sondaje, partidul se bazeaza pe rezultatele politicilor de austeritate pe care a fost nevoit sa le ia cabinetul Boc sip e incapacitatea opozitiei de a coagula nemultumirea fireasca a electoratului afectat de aceste masuri. [...]

Presedintele Camerei a mai apreciat ca se asteapta ca membrii PD-L care si-au atacat dur partidul in perioada campaniei interne sa fie 'sanctionati' la votul ce urmeaza sa fie exprimat la congresul de duminica viitoare.'Nu cred ca cei care au atacat constant partidul vor fi si validati, prin vot. Pentru ca, de obicei, partidul este destul de dur cu chestiunile de genul asta'.
Partea finală i-ar descrie pe aşa-zişii "reformişti" (Preda, Macovei, etc) care au beneficiat de complicitatea Piticului, nefiind deranjaţi de la atacurile lor anti-PDL. Un partid cu un şef normal i-ar fi exclus încă din ianuarie 2010. Dar ştim cu toţii că Anastase nu la ei se referea.

Anastase, împreună cu mai mulţi membri din conducerea PDL, au cerut în mai multe rânduri, ba demisia lui Boc, ba demisia guvernului (Amos News, Gândul, Realitatea.net). 

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a cerut, joi, la şedinţa Colegiului Director al partidului, demisia Cabinetului Boc, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la şedinţă. Şedinţa Colegiului Director al PDL este în desfăşurare, la Palatul Parlamentului. La această reuniune se discută despre remanierea miniştrilor Adriean Videanu, Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu şi Radu Berceanu. Elena Udrea, Sever Voinescu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Zamfir Iorguş şi Vasile Gherasim au votat, în întâlnirea conducerii PDL cu parlamentarii partidului, de miercuri seară, pentru demisia Guvernului, scrie “Gândul”, citând surse participante la discuţii. Două opţiuni au stat în faţa conducerii PDL şi a parlamentarilor partidului de la Palatul Parlamentului: demisia întregului Cabinet şi formarea unuia nou sau remanierea Executivului. A învins detaşat a doua opţiune, susţinută de premierul Emil Boc şi de greii Blaga – Videanu – Berceanu, scrie “Gândul”, adăugând că a fost o victorie lejeră pentru Boc şi ai săi şi o înfrângere pentru preşedintele Traian Băsescu, cel care ar fi preferat o restructurare a Guvernului şi tocmai de aceea le-a transmis oamenilor săi ca, la şedinţă, să ceară varianta maximală – demisia întregului Cabinet – ca să obţină cât mai mult. Emil Boc a jucat însă inteligent, aducând el primul în discuţie posibilitatea demisiei întregului Cabinet şi a depunerii mandatului său de prim-ministru. (Gazeta de Nord-Vest)

Ce prevede Constituţia României privind încetarea mandatului guvernului:

ARTICOLUL 106 - Incetarea functiei de membru
Functia de membru al Guvernului inceteaza in urma demisiei, a revocarii, a pierderii drepturilor electorale, a starii de incompatibilitate, a decesului, precum si in alte cazuri prevazute de lege.

ARTICOLUL 110 - Incetarea mandatului
(1) Guvernul isi exercita mandatul pana la data validarii alegerilor parlamentare generale.
(2) Guvernul este demis la data retragerii de catre Parlament a increderii acordate sau daca primul-ministru se afla in una dintre situatiile prevazute la articolul 106, cu exceptia revocarii, ori este in imposibilitatea de a-si exercita atributiile mai mult de 45 de zile.
(3) In situatiile prevazute in alineatul (2) sunt aplicabile prevederile articolului 103.
(4) Guvernul al carui mandat a incetat potrivit alineatelor (1) si (2) indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, pana la depunerea juramantului de membrii noului Guvern.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

R Anastase n-are nici o legatura cu meseria de politician.
Cine naiba aduce astfel de cucoane in politica?Nivelul lor ramane la cel al intrigilor de budoar

Riddick spunea...

Ssst ! E de la reformişti.

Riddick spunea...

Ssst ! E de la reformişti.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: