08 mai 2011

Câtă ipocrizie !



Jerzy Buzek: 'Europa unită este un referendum de zi cu zi'... 

Ce vorbeşti, fosilă ?! Când se ştie că au fost referendumuri cu răspuns negativ privind acordul pentru o mai mare centralizare a UE, care au fost şmecherite şi ignorate, iar în majoritatea statelor nici nu s-au mai ţinut referendumuri !


Jerzy Buzek: De Ziua Europei, un apel la menţinerea realizărilor edificiului european


Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a cerut, duminică, statelor membre ale Uniunii Europene să depună în continuare eforturi pentru menţinerea realizărilor Europei unite, informează EFE.

Într-un comunicat de presă difuzat în ajun de 9 mai, când se serbează Ziua Europei, Jerzy Buzek i-a îndemnat pe Cei 27 să nu creadă că 'stilul nostru de viaţă se poate păstra fără noi eforturi şi compromisuri'. 'Europa unită este un referendum de zi cu zi', a spus el.

Reamintind 'lungul drum' parcurs de la Europa divizată şi distrusă de războaie mondiale până la prezenta construcţie europeană, oficialul a subliat că 'unitatea şi solidaritatea sunt elementele cheie pentru prosperitatea de care 'se bucură în prezent cetăţenii UE.

Jerzy Buzek a afirmat că Uniunea trebuie să fie 'o forţă activă, ambiţioasă şi de coeziune' şi a insistat asupra necesităţii de ajuta vecinii din Estul şi Sud 'în lupta lor pentru demnitate umană, libertate şi democraţie'.

De solidaritate, a adăugat el, este nevoie şi în interiorul UE, pentru a sprijini acele state membre care au fost nevoite să-şi asume 'reforme curajoase' pentru a face faţă crizei economice.  


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Au impanzit cu steagul UE toate colturile tarii.
Tot cei mult nu-i bun si cade in ridicol.
Cam asta este povestea Romania-UE...

Riddick spunea...

Bodu vroia simbolul şi denumirea UE pe paşaport, iar numele statului, undeva, în interior. Dar te pomeneşti că o fi şi ăsta un reformist de la PDL. Sssst! ssssst!...

Crystal Clear spunea...

Ei ,nu...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: