01 aprilie 2011

Nuanţa asta mi-a scăpat. Danke, DW !



Am scris aici despre programul politic în 35 de puncte al sectei reformiste din PDL. Sesizasem ceva anormal la punctul 33 ( "În acest sens, PDL trebuie să fie inițiatorul reformei sistemului de finanțare a activităților politice din România, după model german"):

33. Transparenţa trebuie să vizeze atât fondurile de care dispune PDL, cât şi modul în care ele sunt cheltuite. În acest sens, PDL trebuie să fie inițiatorul reformei sistemului de finanțare a activităților politice din România, după model german. În ceea ce-l privește, PDL va trebui să publice la intervale regulate (de pildă, la fiecare 6 luni) informaţii despre veniturile şi cheltuielile partidului. Este nevoie, de altminteri, ca finanţarea generală şi cheltuielile să fie decente, inclusiv în timpul campaniilor electorale.

Programul politic al celor 3 conţine asprimi care scapă la o lectură grăbită. De exemplu, la punctul 33 se vorbeşte despre reformarea sistemului de finanţare a partidelor politice după model german. Ce înseamnă acest lucru? Şi mai ales care ar fi semnificaţia acestei reforme pentru PDL? [...]

În legea germană, pe care au invocat-o Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, se face însă o precizare importantă: sunt interzise donaţiile din partea unor societăţi străine, cu excepţia acelora care sunt deţinute în proporţie de cel puţin 50% de cetăţeni germani sau din UE sau care au sediul lor principal într-unul din statele membre ale Uniunii.

Aşadar, capitalul care provine din afara UE nu poate participa la formarea voinţei politice a partidelor germane. Este un fel de a garanta suveranitatea naţională şi totodată europeană a vieţii politice germane. Acesta pare să fie şi sensul propunerii Monicăi Macovei. [...]
Hooopa ! Care va să zică, "capitalul" din SUA, Moldova, Japonia, Israel, Coreea de Sud, Elveţia (am enumerat doar câteva state democratice, cu care România are relaţii excelente) este "câh", fin'că "nu garantează suveranitatea naţională" şi... europeană (ce-o mai fi şi aia ?).

Încă o mostră a "democraţiei" şi a "transparenţei" pe care pretind că le apără aceste marionete.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ti se face greata cand citesti cele 35 de puncte si realizezi ca n-au nici o doctrina nici un fir director ci reprezinta doar o platforma scrisa si sustinuta "la comanda" germana !

Da, observasem si eu ca le este frica de ca partidele pot fi finantate de diversi sponsori.Ei stiu ca banii,folositi in mod inteligent ,prin educatie politica corecta pot deschide mintile oamenilor
Toti cei trei sunt tradatori de tara

Riddick spunea...

Ne mai iau şi de proşti !

Toţi trei sunt din reţeaua Soros.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: