20 aprilie 2011

Hopa... : "Nu vedeţi că Boc se consultă doar cu UDMR şi UNPR? Cu PDL nu se mai consultă deloc. Noi aflăm ultimii ce vrea să facă".



Cred că aşa stau lucrurile:

EXCLUSIV / Berceanu: Boc nu se mai consultă cu PDL. Doar cu UDMR şi UNPR

“Vrem schimbarea”, au spus mai mulţi membri ai organizaţiei PDL Argeş, la întâlnirea dintre echipa Blaga şi organizaţia teritorială. Ce-i drept, întâlnirea a fost cu uşile închise. Fără a rosti, nici măcar o dată, numele lui Traian Băsescu în discursul lor, cei care l-au însoţit pe Blaga l-au făcut praf, din vorbe, pe Emil Boc. Cel mai dur a fost Radu Berceanu. “E o problema de logică. Cum să-l accepţi pe Emil Boc preşedinte la partid, când 42 de preşedinţi de organizaţie au votat pentru schimbarea lui de la Guvern. Adică nu e bun pentru Guvern, dar e bun pentru partid?, a întrebat Berceanu.

Liderul pedelist a continuat apoi raţionamentul: “Şi, dacă îl punem la partid şi apoi îl schimbăm de la Guvern, ce semnal dăm?” Berceanu le-a explicat celor prezenţi că, dacă ar veni un nou premier, indiferent că este de la partid, sau un independent, s-ar pierde şase luni de zile până când noul prim ministru ar reuşi să înteleagă toate mecanismele.

Berceanu s-a declarat împotriva unui premier independent, dar a susţinut cu tărie ca e nevoie ca activitatea de partid să fie desprinsă de cea de la guvern: “Partidul nostru este prima oară la guvernare cu un prim-ministru şi de aceea am înţeles, mai târziu, după circa şase luni de zile, de ce premierul nu trebuie să fie şi preşedinte de partid, în acelaşi timp. Nu vedeţi că Boc se consultă doar cu UDMR şi UNPR? Cu PDL nu se mai consultă deloc. Noi aflăm ultimii ce vrea să facă.”

Un alt membru al echipei Blaga, care a vorbit celor adunaţi la Piteşti, Cezar Preda, a pus punctul pe “i”: “În 2004 am intrat ca un partid fără nicio problemă de corupţie. În 2011 am ajuns cel mai corupt partid din România. Aşa ne percepe lumea.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: