20 aprilie 2011

Hopa... : "Nu vedeţi că Boc se consultă doar cu UDMR şi UNPR? Cu PDL nu se mai consultă deloc. Noi aflăm ultimii ce vrea să facă".



Cred că aşa stau lucrurile:

EXCLUSIV / Berceanu: Boc nu se mai consultă cu PDL. Doar cu UDMR şi UNPR

“Vrem schimbarea”, au spus mai mulţi membri ai organizaţiei PDL Argeş, la întâlnirea dintre echipa Blaga şi organizaţia teritorială. Ce-i drept, întâlnirea a fost cu uşile închise. Fără a rosti, nici măcar o dată, numele lui Traian Băsescu în discursul lor, cei care l-au însoţit pe Blaga l-au făcut praf, din vorbe, pe Emil Boc. Cel mai dur a fost Radu Berceanu. “E o problema de logică. Cum să-l accepţi pe Emil Boc preşedinte la partid, când 42 de preşedinţi de organizaţie au votat pentru schimbarea lui de la Guvern. Adică nu e bun pentru Guvern, dar e bun pentru partid?, a întrebat Berceanu.

Liderul pedelist a continuat apoi raţionamentul: “Şi, dacă îl punem la partid şi apoi îl schimbăm de la Guvern, ce semnal dăm?” Berceanu le-a explicat celor prezenţi că, dacă ar veni un nou premier, indiferent că este de la partid, sau un independent, s-ar pierde şase luni de zile până când noul prim ministru ar reuşi să înteleagă toate mecanismele.

Berceanu s-a declarat împotriva unui premier independent, dar a susţinut cu tărie ca e nevoie ca activitatea de partid să fie desprinsă de cea de la guvern: “Partidul nostru este prima oară la guvernare cu un prim-ministru şi de aceea am înţeles, mai târziu, după circa şase luni de zile, de ce premierul nu trebuie să fie şi preşedinte de partid, în acelaşi timp. Nu vedeţi că Boc se consultă doar cu UDMR şi UNPR? Cu PDL nu se mai consultă deloc. Noi aflăm ultimii ce vrea să facă.”

Un alt membru al echipei Blaga, care a vorbit celor adunaţi la Piteşti, Cezar Preda, a pus punctul pe “i”: “În 2004 am intrat ca un partid fără nicio problemă de corupţie. În 2011 am ajuns cel mai corupt partid din România. Aşa ne percepe lumea.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: