19 aprilie 2011

Igaş, monumental în tâmpenia lui



Mai bine rămânea, dracului, tâmplar...

Igaş invită Germania să aducă personal în cadrul dispozitivelor româneşti de pază a frontierei şi vămi. Boul ăsta nu-i la prima abatere, s-au mai făcut propuneri similare şi Franţei, conform secretarului de stat Marian Tutilescu, "de vreo trei luni", adică în mandatul lui Igaş, pus cu binecuvântarea Cotrocenilor la Interne. În altă ţară ar fi fost scandal mare, interpelări parlamentare ş.a.m.d. ...


Comunicat de presă - MAI:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a avut astăzi, 19 aprilie a.c., la sediul M.A.I., o întrevedere cu o delegaţie a Parlamentului german condusă de purtătorul de cuvânt şi preşedinte al Grupului de Lucru pentru afaceri interne al CDU/CSU, Hans Peter Uhl.

În contextul discuţiilor pe tema aderării României la spaţiul Schengen, partea germană a subliniat eforturile depuse de ţara noastră, exprimându-şi, totodată, sprijinul în vederea atingerii acestui obiectiv. În scopul creşterii capacităţii României de a gestiona eficient frontierele externe ale Uniunii Europene, partea română a propus partenerilor germani detaşarea unor experţi în domeniu.

În acelaşi cadru, ministrul Igaş a precizat că ţara noastră percepe aderarea ca o responsabilitate asumată. El şi-a exprimat încrederea că această vizită în România a reprezentanţilor Parlamentului german va întări convingerea că frontierele externe ale UE sunt gestionate corespunzător.

Un alt aspect adus în discuţie a constat în gestionarea în mod corespunzător a fluxului migratoriu, la nivel european, accentuându-se participarea activă a României la activităţile desfăşurate sub egida FRONTEX, prin detaşarea de personal şi echipament în cadrul operaţiunilor comune.

Delegaţia Parlamentului german efectuează o vizită oficială în România, în perioada 19 - 20 aprilie a.c., la invitaţia autorităţilor române.

Membrii delegaţiei vor observa, în teren, gradul de pregătire pentru implementarea acquis-ului Schengen, în ceea ce priveşte domeniul SIS/SIRENE, precum şi nivelul de securizare a frontierelor maritime.

În programul oficial este prevăzut ca Delegaţia Parlamentului german să viziteze Biroul SIRENE, precum şi Sistemul Integrat de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) din Constanţa.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

13 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Incepe invazia germano-franceza.
Eram sigura ca asa va fi la un moment dat.
Mai bine fara Schengen !

Suntem tradati la cel mai inalt nivel
Si, de fapt nici n-are rost sa ne miram :Toti se trag din aceeasi tulpina , de la "revolutie"

Crystal Clear spunea...

Si directiva cu euroregiunile e sustinuta tot de ei, de tulpina comunista a "revolutiei"...

Vor sa ne desfiinteze ca natiune.

Riddick spunea...

Dacă nu avem în 2016 un partid puternic eurosceptic (ar putea fi PDL-ul "curăţat", deşi nu cred), ne ducem pe copcă. Pentru 2012 este mult prea târziu.

Riddick spunea...

Uită-te la Preda, ce a postat. Am pus comentariu, sper să apară.

Crystal Clear spunea...

Asa este, daca in Romania nu apare un partid eurosceptic, disparem ca si natiune.Fara nici un dubiu !

Crystal Clear spunea...

Am pus si eu un comentariu la Preda.
Sa vedem daca le posteaza maine.

Deja nu se mai autocenzureaza.Pentru el partidele "populiste", adica cele care apara naiunile sunt "periculoase" pentru UE....

Riddick spunea...

Se mişcă Europa, dar greeeu prinde viteză...

Alaltăieri cehii, ieri ungurii, mâine alţii...

Crystal Clear spunea...

Trebuie uniti toti euroscepticii , ca sa conteze.

Riddick spunea...

Avea PNL şansa să fie partidul mare de dreapta, dar a fost predat uşor-uşor de Stoica, apoi de Stolojan, aducând fiecare facţiuni de stânga în PNL (APR, PNL-Câmpeanu, UFD-Vosganian).

Un partid nu se cucereşte de la o lună la alta, procesul necesită ani şi ani.

Mă uitam, pe vremea CDR-ului, cum apar la PSDR mârâieli contra conducerii lui Sergiu Cunescu. Cel mai vocal era unul, Emil Putin (chiar aşa îl chema !), dar lovitura finală de partid a dat-o Alexandru Athanasiu, pe care Cunescu l+a pus vicepreşedinte. De fapt, AA trăgea toate sforile, Cunescu era bătrân, şi îi acorda încredere. Apoi, la un congres extraordinar, se votează fuziunea cu PDSR prin absorbţie, astfel apărând PSD. Cunescu a murit de inimă rea, după vreo câţiva ani.

Crystal Clear spunea...

Da, tin minte cum a fost cu Cunescu si AA.Usor, usor au preluat tot.
La fel fac si Stoica si Stolojan acum in PDL.
Am impresia ca planul lor este ca daca nu iese Boc presedinte de partid sa rupa o nparte a PDL si s-o uneasca cu PNL ( sau o parte a lui, fara Crin)
Crin si-a cam terminat roul de "useful idiot". De asta este campania de acum impotriva lui Crin.
Nu-i vezi pe toti , pe bloguri, in presa cum actioneaza la comanda ,toti la fel?

Sa nu uitam ca PLD a intrat in PDL la insistentele lui T Basescu , aproape in forta !

Riddick spunea...

Au acaparat partidul dinspre filiale spre centru. Practic, Cunescu mai avea o mână de oameni, la Bucureşti.

Se face un partid, daca iese Blaga, cu gruparea Piticot ("secta" extinsă) plus PNL-tăriceanu. Am vazut aluzii şi pe bloguri pro-PNL. Aluzii, impresii, nu informaţii, atenţie.

Crystal Clear spunea...

Da, exact asa am "mirosit" si eu...

Crystal Clear spunea...

Gruparea "Piticot" =Ceata lui Pitzigoi" , : dai intr-unul, tzipa doi ! :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: