15 martie 2011

Vine şi "dreapta nouă". Deocamdată se creează cererea...



Pe urmă, vin ci(u)vicii cu oferta:

Dreapta in praf si pulbere. Pe cand o dreapta noua?

La PDL, reformiştii, deşi timizi şi susţinuţi de Băsescu, au fost făcuţi praf. Te şi întrebi de ce nu s-a regizat un vot mai de Doamne ajută, în care vreo 20% să voteze cu ei, de ce a fost nevoie de discursuri asa fulminante etc.? Răspuns: pentru ca nu s-a jucat pentru tot publicul, ci in primul rînd pentru activul de partid, acela trebuia convins că nu există abatere de la linie. Electoratul, să ne mai lase puţin! Iar pe securiştii dovediţi, nu îi putem da afară, că trec la opoziţie ne pică moţiunea de cenzură!

La fel liberalii. Nici o noutate că Felix e Felix, dar nici o jenă măcar? Numai Adriana Săftoiu (cinste ei)? Sigur, cînd preşedinte de onoare continuă să fie d-l Quintus, care ani de zile a luat bani de la Securitate ca să dea cu subsemnatul (dar să nu credeţi cumva că asta e o manifestare de poliţie politică, e o formă inocentă de a redistribui banii Securităţii în buzunarele foştilor deţinuţi politici). Nu are dreptate d-l Ponta cînd zice să nu fim ipocriţi? Cine să se lepede de foştii securişti? Alţi securişti ca ei, sau progeniturile lor baschetbaliste? Păi de ce?

PSD e singurul partid care nu are treabă cu subiectul. Ei - mai ales Ponta - au apărat mereu, consecvent, pe corupţi şi securişti. Dreapta însă e la pămînt. Nu îmi aduc aminte cînd a mai fost aşa discreditată: au dus-o poate mai prost în sondaje, dar nu şi-au mai dat arama pe faţă în halul ăsta. Nu o mai spălăm nici în zece ape, dar merită oare să facem alta? Mai avem cu cine, sau toţi au ajuns clienţii cuiva? Ştiţi la dvs in localitate oameni de valoare şi respectaţi care nu sînt amestecaţi în reţelele de clienţi şi ar avea capacitatea să se mobilizeze pentru ceva nou?

http://www.romaniacurata.ro/dreapta-in-praf-si-pulbere-pe-cand-o-dreapta-noua-1256.htm

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: