24 martie 2011

Cezar Preda: "Boc este prim-ministru pentru că noi nu am fost de acord cu premierul tehnocrat, pentru că altfel era de o săptămână plecat"



Se ascut săbiile... Las', că-i bine. Destul s-a vorbit şoptit.

Cezar Preda: Băsescu şi Boc nu mai sunt locomotive pentru PD-L - TV Ziare.com

Cezar Preda, vicepresedintele PD-L, este de parere ca Emil Boc si Traian Basescu nu mai sunt "locomotivele" PD-L, capabile sa traga inainte partidul la alegeri. Acesta considera ca Vasile Blaga este un "lider veritabil", care poate ajuta partidul "sa redevina ce a fost".

Vicepresedintele PD-L a raspuns intrebarilor cititorilor Ziare.com cu privire la viitoarele alegeri din PD-L, care vor avea loc in mai, dar si cu privire la opiniile divergente din cadrul partidului cu privire la varianta unui premier tehnocrat, care a incins spiritele in PD-L.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Cezar Preda

Vicepresedintele PD-L arata ca este nemultumit de situatia in care se gaseste partidul, care "nu sta bine in sondaje" si considera ca problema alegerilor interne este delicata.

"Eu cred ca, de fapt, lumea inca nu a inteles cum trebuie sa faci alegeri in timp in care detii puterea. Te apuci sa faci alegeri cand esti deja la Putere? E greu, pentru ca toata lumea are tendinta de a se duce dupa putere si a sta ancorat in fata avantajelor celor care sunt la decizie. E greu sa reformezi cu adevarat un partid. Noi suntem de sase ani in aceeasi formula si s-au gandit acum sa facem alegeri. Nu stiu cat de bine va fi, sper sa ramanem uniti", a explicat Cezar Preda.

Cezar Preda a reiterat ca il sustine pe Vasile Blaga la sefia partidului si spune ca acesta, spre deosebire de Emil Boc, este un lider autentic.

"Boc, daca suntem intr-o intersectie, da un telefon ca sa vedem pe unde mergem. Blaga zice o luam la stanga sau la dreapta. Nu stiu cum va fi cu Blaga in frunte din punct de vedere al procentelor, insa ca si coordonare si organizare va fi altceva. Blaga este un conducator veritabil, Blaga nu are pe altcineva in spate, care sa ii spuna ce sa faca", a declarat Cezar Preda.

Acesta i-a reprosat lui Traian Basescu si pozitia oscilanta pe care o are fata de PD-L, aratand ca acesta incearca in continuare sa intervina in politica de partid. Amintind de declaratiile presedintelui cu privire la propria persoana, Cezar Preda spune ca presedintele l-a "atacat pe nedrept", pentru ca nu a fost de acord cu varianta premierului tehnocrat.

"Nu mai este o locomotiva pentru partid la ora actuala nici Traian Basescu nici Emil Boc. In 2005 si 2006, Basescu avea o vorba pe care o spunea des in fata conducerii. 'Mai baieti, cand eu voi simti ca nu mai trag partidul in sus, ma dau la o parte. Boc are 14% si partidul are 20%, dar el considera ca trebuie sa fie presedinte de partid. Una spun intr-un an, si alta spun intr-un alt an'", aminteste Cezar Preda.

"Boc este inca premier pentru ca noi nu am vrut un tehnocrat"

Vicepresedintele PD-L adauga ca Emil Boc a fost sustinut in continuare de PD-L pentru ca in partid nu s-a acceptat varianta premierului tehnocrat, propusa de presedinte. Acesta adauga ca unii membri de partid care il doreau pe Emil Boc plecat din fruntea Guvernului acum il sustin pentru sefia partidului.

"E paradoxal, noi il sustinem pe Boc sa fie prim-ministru pentru ca cei care chipurile il sustineau spuneau in urma cu ceva timp: 'Pleaca, piticule, de aici!', acum sunt primii cinci sase care au semnat pentru a-l sustine pe Boc pentru sefia partidulu", a declarat Cezar Preda, catalogandu-i pe resepctivii, fara sa dea nume, drept "nesimtiti fara verticalitate".

"Boc este prim-ministru pentru ca noi nu am fost de acord cu premierul tehnocrat, pentru ca altfel era de o saptamana plecat", a declarat Cezar Preda.

Vicepresedintele PD-L a explicat si ce se afla in spatele dorintei unora de a plasa in fruntea Guvernului un specialist, sustinand ca strategia este una electorala.

"Eu nu cred ca pe Emil Boc, la ora actuala, il precepe cineva ca fiind Emil Boc. El are o perceptie multipla - este Traian Basescu si PD-L, deci asumarea responsabilitatii nu pica numai in capul lui Emil Boc, Boc este ceea ce ei. Nu cred ca se va eroda Emil Boc.

Se cauta solutia unui tehnocrat pentru ca se creste prea incet in sondaje si nu ajungem la 30% in 2012. Eu cred ca este suficient ritmul de crestere, dar e o parere personala. Sunt unii care cred ca tehnocratul va fi o solutie minune, dar nu este asa", sustine Cezar Preda.

Acesta este de parere ca PD-L va ramane un partid important pe viitor, urmand sa aiba un procent bun la alegeri in 2012, pentru ca Opozitia nu a venit cu solutii, iar oamenii care au parasit PD-L nu au mers nici la PSD si nici la PNL.

Relatia PD-L - Basescu s-a rupt cand nu a mai existat un parteneriat

In ceea ce priveste relatia PD-L cu Traian Basescu, Cezar Preda o vede ca pe un "parteneriat", in care insa lucrurile au degenerat si sustine ca nu il mira faptul ca in Senat s-a pierdut majoritatea.

Intrebat de cititorii Ziare.com daca vede un PD-L puternic si fara influenta lui Traian Basescu, Cezar Preda a raspuns: "Oamenii sunt mici la inceput si pe urma cresc mari, trebuie sa crestem si noi mari. PD-L trebuie sa fie puternic si fara Basescu. Basescu a fost un partener cu noi. Cred ca ruperea s-a produs in momentul in care nu s-a mai situat toata lumea in postura de partener, s-au situat in pozitia de stapan si executanti. Daca ramai partener cu cineva pana la capat atunci nici nu trebuie sa-ti imaginezi scenarii cu sau fara, esti partener si atunci nu mai exista altceva decat daca biologic ne stingem unul din noi".

In ceea ce priveste situatia actuala, Cezar Preda explica faptul ca Basescu se mai situeaza in parteneriat doar cu unii democrat-liberali. "Basescu este partener in PD-L, dar am vazut ca vrea sa fie partener numai cu unii, aici spun ca vrem sa fim si noi parteneri", explica acesta.

Blaga, tobosarul PD-L

Cezar Preda a reiterat ca il sustine fara ezitare pe Vasile Blaga, pentru postul de presedinte al PD-L, si spune ca acesta este "tobosarul PD-L". Acesta adauga ca, in cazul in care Vasile Blaga nu va castiga batalia pentru sefia partidului, va ramane in PD-L.

"Blaga este tobosarul PD-L, dupa cum bate el toba se misca PD-L. PD-L de zece ani castiga alegerile in Romania si le-a castigat cu o echipa foarte puternica si cu un Blaga la timona", adaugand ca acesta "nu este un baron al PD-L", asa cum s-a spus.

"Nu e un baron, este un stalp al partidului. (...) Vasile Blaga trebuie sa fie presedintele partidului pentru ca partidul are nevoie de el ca presedinte acum, nu mai tarziu, pentru ca avem nevoie sa revenim ceea ce am fost", conchide Cezar Preda.

http://www.ziare.com/cezar-preda/traian-basescu/cezar-preda-basescu-si-boc-nu-mai-sunt-locomotive-pentru-pd-l-tv-ziare-com-1083651

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Problema este in ce directie o ia Blaga la intersectie: la stanga sau la dreapta ?

Riddick spunea...

Da, bună întrebare. Cât despre ceilalţi doi B.B., directia e clară: Bruxelles - Berlin.

Crystal Clear spunea...

Base a schimbat Axa....
Oare n-a inteles ca noua alegere duce ,pe cau ocolite, la Moscova ?

Riddick spunea...

Daca n-a înţeles până acum, când să mai înţeleagă ?

Crystal Clear spunea...

Si chiar daca va intelege, va fi mult prea tarziu .
Pacat pentru tot ce-a reusit sa faca dar si pentru noi care am consumat atata energie sa sa-l sustinem...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: