16 februarie 2011

Wow ! Na, beleaua !



Europupcuristul ăsta socialist se face că nu ştie că sunt fraude financiare la Comisia Europeană ! Şi că sunt motive întemeiate pentru respingerea bugetului şi pentru demiterea Comisiei Europene !

Comunicat de presă - europarlamentar Cătălin Ivan (PSD)

Eurodeputatul PSD, Cătălin Ivan, atrage atenţia că, din cauza României, Comisia Europeană riscă să nu obţină descărcarea bugetară pe anul 2009, fapt care ar produce un blocaj politic major la Bruxelles, cu anumite consecinţe diplomatice pentru ţara noastră. [ei, na ?!...]

Raportorul german, Jorgo Chatzimarkakis, membru al grupului ALDE, a avertizat că, în cazul în care un set de şase cereri nu sunt îndeplinite, Parlamentul European va amâna descărcarea de gestiune pe 2009 a Comisiei Europene, din luna mai până în luna octombrie. Chatzimarkakis a explicat că această decizie s-ar justifica prin gestionarea defectoasă şi chiar frauduloasă a banilor europeni de către unele ţări membre, in special România, Bulgaria sau Grecia.

'La Bruxelles, România este privită tot mai mult ca o ameninţare la adresa Uniunii Europene, iar aceste semnale par să vină din toate părţile. [e fair, şi UE este o ameninţare la adresa României !] Din cauza incompetenţei, dar şi a hoţiilor actualilor guvernanţi din state ca Romania, în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor europene, Comisia Europeană este ameninţată că nu va obţine descărcarea bugetară pe anul 2009. În tot acest timp, Traian Băsescu stă la şuete cu Spâni şi Vişani, sau se ceartă cu Blaga şi alţii. A devenit destul de clar faptul că Băsescu nu e doar groparul României, ci şi al Uniunii Europene!', a declarat Cătălin Ivan.

Social-democratul a subliniat că o posibilă amânare a descărcării bugetare ar echivala cu un vot de blam împotriva Comisiei Europene, un fapt fără precedent şi care, într-un scenariu extrem, ar putea duce chiar la 'căderea' Comisiei. 'Să nu ne mirăm dacă România va fi dată afară pe uşa din spate a Uniunii Europene, asta dacă ţinem seama de faptul că, sub Guvernul Boc, am devenit nu doar o gaură neagră pentru fondurile europene, ci chiar o ameninţare la adresa instituţiilor UE! Eu unul m-am săturat ca, de fiecare dată când se vorbeşte de copilul rău al UE, să se arate cu degetul înspre România!', a afirmat Ivan.

Cătălin Ivan, care este şi membru în Comisia de control Bugetar a Parlamentului European, a dat ca exemplu situaţia gravă a fondurilor europene necesare pentru POSDRU blocate de trei luni chiar de către Ministerul Finanţelor şi a reamintit că, potrivit Raportului pe anul 2009 al Comisiei Europene cu privire la protecţia intereselor financiare ale UE şi combaterea fraudei, în România şi Bulgaria au avut loc 81% din totalul cazurilor de fraudă cu fonduri de preaderare din 2009, acoperind o proporţie de 93% din totalul sumei fraudate.

AGERPRES

>> Christopher Story - The EU Collective. Enemy of its Member States
>> Christopher Story - EU Corruption (video, 31 Oct 2009)




Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: