16 februarie 2011

"O întâlnire în fapt de seară pe o distanţă de o oră cu 200 de oameni nu este genul de întâlnire din care să reiasă o strategie"



Nicuşor Păduraru: 
  • Eu va garantez ca presedintele a gasit solutii intotdeauna si le-a gasit in asa fel incat ele sa fie favorabile Romaniei, in functie de momentele prin care trece.
  • Eu sunt un om care are experienta de management si stiu foarte bine ca o intalnire in fapt de seara pe o distanta de o ora cu 200 de oameni nu este genul de intalnire din care sa reiasa o strategie.
  • Este genul de intalnire la care se spun unele cuvinte, se comunica intr-un fel sau altul, se ating anumite subiecte.
  • Ieri a fost un dialog intre parlamentari si conducerea partidului si a fost prezent si presedintele Romaniei. Nu inseamna ca de acolo se poate pleca cu o concluzie.
  • Solutiile sau strategiile care sunt aplicate de partid nu pot fi rezultatul unui dialog in fapt de seara pe doua ore cu toata lumea. E nevoie sa respectam structurile partidului, in ceea ce ma priveste pe mine, si la orice partid e acelasi lucru
  • Va ganditi la o demisie din partid? Fortati nota pe un subiect care nu tine. Dimpotriva. Sunt un fel de ac infipt in pielea multora de la mine din partid, pentru ca desi sunt mai putin public, de doi ani de zile sunt omul care atinge de fiecare data subiecte importante pentru noi. Asta inseamna sa imi respect si partidul din care fac parte si sa respect in acelasi timp si alegatorii.
  • Niciodata nu voi comenta bucataria interna a unui partid si cred ca nu e politicos pentru nimeni, nu ar da dovada de maturitate daca ar face asa ceva. Pe de alta parte, nu voi lasa lucrurile sa curga cumva, in sensul de a se crea o falie intre mine si colegi de-ai mei de partid.
  • Daca scoti dintr-un context mai mare o singura propozitie, poti sa recreezi universul. Ei, nu este cazul.
  • Romania are nevoie de oameni care sa aiba atat acceptul partidelor politice, pentru ca un premier trebuie sa aiba sprijinul Parlamentului, al partidelor politice, si in acelasi timp premierul trebuie sa aiba o cota foarte mare de incredere, pentru a duce la indeplinire programul de guvernare. Acesta este profilul pe care eu il vad pentru un premier.
  • Nu pot sa va dau un raspuns concret sau foarte corect daca ar fi bun un premier independent sau altfel. Romania il are premier pe Emil Boc. In momentul in care vor exista decizii ale partidului sau vor exista anumite schimbari de atitudine, cu certitudine le veti afla si nu cred ca de la mine.
  • In momentul de fata, principalele probleme vin din credibilitate. Guvernul a fost nevoit sa ia masuri care nu i-au facut bine din punct de vedere al credibilitatii. Deci s-a pierdut din ceea ce iti permite sa ai si autoritate in teritoriu.
  • In acest moment trebuie sa ocupam dreapta. Dreapta este o pista libera in momentul de fata. Ceilalti au renuntat la ea, au doar mesaje de tip populist si doar mesaje care nu tin de ce inseamna munca.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"In acest moment trebuie sa ocupam dreapta. Dreapta este o pista libera in momentul de fata. Ceilalti au renuntat la ea, au doar mesaje de tip populist si doar mesaje care nu tin de ce inseamna munca"

Crystal Clear spunea...

Am uitat sa adaug ca imi place mesajul de mai sus !

Riddick spunea...

Am mai scris eu undeva: "dacă ar mai fi în vigoare Legea persoanelor juridice (sau "legea Mârzescu" din 1924), dată de adevăraţii liberali, PSD, PC şi PNL ar trebui dizolvate, şi nici PDL nu s-ar simţi prea bine".

Riddick spunea...

PCdR a fost declarat ilegal în urma Legii Mârzescu.

Crystal Clear spunea...

Da, tin minte.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: