23 februarie 2011

Şi Patriciu poate spune adevăruri



Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu spune că modelul european al statului social nu poate fi o ţintă către care România să tindă.

"Statul social dispare (...) Eu nu cred că poate constitui pentru noi modelul european al statului social european o ţintă către care să tindem. Nu poate, pentru că ne împiedică dezvoltarea, cel mult ne poate tranforma într-un land sărac de periferie, fără multe şanse de creştere, într-un alt ritm decât cei bogaţi din Europa în aşa fel încât să-i ajungem din urmă. Nu sunt suficiente creşterile economice limitate de 1-3-5% în visurile cele mai frumoase pe care le pot produce reglementările constituţionale şi legale, în jos de Constituţie, ale statului social european", a declarat Patriciu miercuri, în cadrul unei dezbateri pe tema revizurii Constituţiei organizată de Fundaţia Horia Rusu.

Amos News

5 comentarii :

Riddick spunea...

Adică, în traducere: daca firmele româneşti nu reinvestesc suficient şi în loc de asta cheltuiesc prea mult pe "pachetul social" de inspiraţie UE, nu vor deveni firme puternice, nici economia nu se va ridica.

Riddick spunea...

Soldaţii cu experienţă evitau să mănânce înaintea unui atac (când ştiau ora la care va avea loc).

Şanse mai mari în cazul unei răniri.

Crystal Clear spunea...

Soferii cu experienta nu mananca inaintea unui drum lung...

Cred ca Patriciu vrea sa ii atraga pe care carora nu le place ideea germanizarii Romaniei.
Din pacatre el ne ademeneste catre alta prapastie: Rusia
Nu, mersi!Ii preferam pe americani :)

Si nu pe Obama ,care nu e american...

Riddick spunea...

Poate că simte formarea unui curent (adevărata ACZ) şi vrea sa-l devieze. Mulţi vor.

Crystal Clear spunea...

Exact la asta m-am gandit si eu !
Tipul este foarte atent la ceea ce se intampla in viata politica si nu e prost deloc .Stie sa speculeze situatiile.
Pacat ca nu-l ajuta caracterul...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: