23 februarie 2011

Kelemen Hunor e blat cu PSDNLPC. Deocamdată "merge pe burtă".



Ceva semne au apărut, totuşi, dinainte, cum ar fi sabotarea de către Ministerul Culturii a programului de investiţii de la Roşia Montană, care este obiectiv asumat de guvern (Monitorul Oficial 670/2010, pag. 26).

Candidatul cu cele mai mari șanse la președinția UDMR, Kelemen Hunor, ar fi încheiat o înțelegere cu PSD, potrivit căreia în cazul în care va ajunge președintele Uniunii, formațiunea se va retrage de la guvernare și se va alătura USL, susțin surse parlamentare.

În aceste condiții se va schimba configurația Parlamentului, implicit Guvernul, următorul Executiv urmând să fie alcătuit din rândul noii majorități. Cu alte cuvinte UDMR nu va lipsi decât foarte scurt timp de la guvernare.

În schimbul acestui serviciu, Hunor ar fi cerut, printre altele, un post de ministru pentru o persoană apropiată din PSD. Persoana respectivă ar urma să fie impusă în funcția de ministru al Mediului, ocupată, în prezent de Borbely Laszlo, mai susțin aceleași surse.

Contracandidatul său, Olosz Gergely:  "Vreau să câştig pentru ca maghiarii să câştige. Vreau să aduc 100.000 de voturi în plus. Vreau să creez 10.000 de locuri de muncă pentru comunitatea maghiară. Sunt un candidat puternic, nu cum este Kelemen Hunor, un candidat marionetă".

Persoana respectivă ar putea fi Carmen Moldovan (PSD), care de curând a descoperit ecologia.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: