01 februarie 2011

"România Curată" doar prin vorbărie ?! Ce impostori ...



ONG-urile "bidon" pe reţetă Soros bântuie spaţiul public din România, ba chiar au pretenţia independenţei, neutralităţii, credibilităţii şi onestităţii, de multe ori chiar derulând proiecte comune cu instituţii, ministere sau agenţii guvernamentale. Şi atacând în acelaşi timp guvernul prin asemenea porcării precum articolul de azi de la "Alianţa pentru o Românie Curată":
Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane a lansat in luna ianuarie 2011 un adevarat tur de forta pentru achizitionarea de echipamente si este dispus sa cheltuiasca in jur de 530 milioane lei milioane lei fara TVA (aproape 125 milioane de euro). Pe langa arme (pistoale mitraliera, grenade, pusti), jandarmii vor primi masini (autoturisme, buldozere, excavatoare, autobuze), uniforme, veste antiglont, combinezoane, bocanci cu insertii de otel, dar si treninguri si costume judo. Numai pentru manusi, cagule si aparatori-coate sunt alocati in jur de 3 milioane de euro.
Adică, forţele de ordine ar fi, aşa, un fel de cartel al drogurilor mexican, care manevrează sume de bani de provenienţă ilicită, spre a procura arme şi muniţii cu care apoi să atace cetăţenii cinstiţi şi paşnici. "Tur de forţă...".

Nu mai înşir cifre şi denumiri de produse, se găsesc la link. Nu le convin nici dotările pentru trupele din Afghanistan, dar latră la TV când sunt morţi sau răniţi (ei sunt pacifişti, poate nu ştiaţi...). Nu au tupeul să spună că ar fi ceva necurat din punct de vedere al legalităţii achiziţiilor (menţionează că "se vor organiza licitaţii"), tot articolul merge pe facil, pe clişee şi pe emoţional. S-au trezit să dea din gură şi "revoluţionarii" Dan Voinea şi Tudor Mărieş...

Manipularea are mai multe direcţii:

- cea principală: demonizarea ideii de ordine, de militar, a ideii că statul are dreptul la apărare;
- promovarea explicită ori implicită a ideologiei aşa-zisului pacifism;
- insinuarea ideii că guvernul (şi, deci, PDL) este corupt;
- insinuarea ideii că aceste dotări se fac având în vedere anumite acţiuni masive de protest "care urmează să aibe loc"; şi de care s-ar teme guvernul;
- sugerarea legitimităţii unor acţiuni de protest care ar include un anumit nivel de violenţă, "îndreptăţit" (din partea manifestanţilor, desigur);

"Pentru a fi cât mai impozanţi, jandarmii vor fi echipaţi cu mânuşi piele" (eu aş zice să le dea mai bine mânuşi tricotate...). Bine măcar că au armament mai bun la Jandarmerie, că poliţiştii de pe stradă umblă cu rablele alea de pistoale Carpaţi. Din cauza ineficienţei muniţiei de Carpaţi, prea slabă, a murit poliţistul Saşa Disici într-un schimb de focuri în 2001, iar altui poliţist a reuşit să îi taie mâna cu o sabie Fane Spoitoru, după ce intraseră 5-6 gloanţe în el.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Astia sunt aia care ne invatau sa-l imitam pe Assange si sa "turnam"

Riddick spunea...

Şi care laudă anumiţi politicieni "integri" din PDL... ca să vezi...

Riddick spunea...

Ce lucruri interesante se scriau la "Echipa de imagine" a PDL, îndrumată de Fundaţia Konrad Adenauer, prin luna noiembrie:

"Societatea civila poate acapara alegatorii care nu se regasesc in clipa de fata in partidele politice actuale. Este o nisa pe care nu o va putea specula niciodata un partid nou. Ideea de partid a cam fost compromisa si prin urmare este foarte posibil ca o Alianta a societatii civile sa prinda mult mai bine. Putem oare vorbi de o alianta de tipul Aliantei Civice de la inceputul anilor 90 care in 1996 a dat Romaniei un Presedinte? Am putea vorbi oare de o Alianta care sa faca curatenie tinzand spre o Romanie alba ca zapada?"


"Societatea civila ne pregateste ceva"


Echipa de Imagine, 21 noiembrie 2010

http://www.echipadeimagine.ro/otpdl/societatea-civila-ne-pregateste-ceva.html

Crystal Clear spunea...

Pur si simplu se fac de ras !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: