13 ianuarie 2011

UDMR ridică miza



Pe lângă obişnuitele lătrături ale lui Frunda privind ieşirea de la guvernare, apar şi alte declaraţii, care ar condiţiona rămânerea în actuala coaliţie, ori sprijinirea alteia, de satisfacerea altor solicitări ale UDMR, după intrarea în vigoare a Legii Educaţiei, în varianta agreată de UDMR.

Gyorgy Frunda: "Dacă Guvernul nu va găsi soluţii pentru ieşirea din criza economică, pentru stimularea societăţilor româneşti, prin mecanisme financiare de dezvoltare economică, dacă nu va găsi soluţii pentru atragerea capitalului străin, dacă nu va găsi măsuri de relaxare fiscală, financiară, atunci părerea mea este că UDMR trebuie să iasă de la guvernare şi trebuie să construiască un modus vivendi cu partidele din Opoziţia actuală, pentru ca legea învăţământului să rămână intactă în capitolele privind minorităţile după o eventuală schimbare de Guvern, dar să se continue nişte măsuri legislative, pe care UDMR le doreşte : reprezentarea proporţională a reprezentanţilor comunităţii maghiare de la nivel local, la nivel central, un statut al minorităţilor naţionale, recreionarea regiunilor economice, discuţii asupra redesenării hărţii administrative a României, toate acestea trebuie discutate".

Olosz Gergely (candidat la preşedinţia UDMR): Adoptarea Legii minorităţilor naţionale şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare din România se numără printre principalele priorităţi ale UDMR în actuala legislatură.

Atacurile PC la UDMR s-au transformat, aşa cum am mai spus, în atacuri la Ungaria şi la Viktor Orban.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: