23 ianuarie 2011

"Să mergem pe modelele europene"



Nu ştiu cât de adevărată este această ştire (am găsit-o doar într-un singur loc), şi cât Drept cunoaşte acest Liviu Popa, recent numit şef al IGPR. Faptul că invocă "modelele europene" este încă şi mai alarmant.

Şi dacă maşina este furată, ori folosită de o cunoştinţă ori de un membru al familiei, tot proprietarul răspunde ?!

Seful IGPR vrea ca proprietarii autoturismelor sa raspunda pentru toate faptele comise cu masinile respective

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestor Liviu Popa, si-ar dori o modificare a legislatiei astfel incat proprietarii autoturismelor sa raspunda pentru toate faptele comise cu masinile lor, astfel incat sa scada birocratia si sa creasca nivelul de incasare a amenzilor, conform precizarilor facute, vineri, la Zalau, la bilantul pe 2010 al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.

Cu acelasi prilej, Liviu Popa s-a declarat si pentru reactivarea radarelor fixe, dupa clarificarea aspectelor juridice privind functionarea lor.

"Din punctul meu de vedere, da, trebuie reactivate. Vreau sa va spun ca domnul ministru mi-a cerut sa facem o analiza, in primul rand privind cadrul juridic al folosirii acestor camere si conditiile in care se pot folosi. As vrea insa sa facem mai mult, prin niste modificari la Ordonanta 2 (privind regimul juridic al contraventiilor n.r.) si sa mergem pe modelele europene pe care le putem implementa, respectiv Legea raspunderii obiective, care are ca principiu de baza faptul ca proprietarul autoturismului raspunde pentru toate faptele comise cu autoturismul respectiv. Si atunci nu mai trebuie sa facem acel dute-vino si cheltuirea inutila a unor bani - spune-mi cine a fost (soferul n.r.)- si stiti bine ca raspunsul era unchiul John din America, matusa Ibolya din Ungaria si tanti Michelle din Franta. Din pacate, ne-am intalnit cu acest fenomen. Stiti foarte bine ca la noi nivelul procentual al amenzilor incasate este undeva in jur de 10-15%. Si atunci, cred ca odata cu modificarea ar creste cert procentul incasarilor", a precizat seful IGPR.

Liviu Popa a adaugat faptul ca o parte dintre amenzile incasate ar putea fi alocate pentru dezvoltarea infrastructurii in Politie.

The Epoch Times Romania 

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

M-apuca revolta ,iar !

Sunt niste abuzuri incredibile privind amenzile !

Intr-o zona pustie - intre Restaurantul 2 Cocosi si Baneasa s-a pus restrictie de viteza 50 km/ora . In consecinta sunt cateodata si doua echipe cu radar asezate la o departare de 1-2 km intre ele.
Ca sa nu mai vorbesc de ridicarile de autoturisme -amenda 250 lei plus firma de ridicari 900 lei ( (parteneriat stat-privat),in conditiile in care un bilet de avion dus-intors in orice oras din Ro este 3-400 lei.

Cred ca se face special ca sa intarate populatia contra guvernului si a autoritatii statului

Riddick spunea...

Da, vor să se enerveze oamenii. Unii "din interior" dirijează acest gen de acţiuni. Să sperăm că vor fi identificaţi şi traşi pe linie moartă.

Atenţie la "taxele-surpriză" propuse de anumite ministere. Şi aiureala aia cu cardul de sănătate, ca sa stârnească nemultumirea celor în vârstă, reticenţi la aşa ceva.

Crystal Clear spunea...

Da, se vede deja cu ochiul liber ca vor sa "ridice masele"

Trebuie neaparat urmarite masurile abuzive, excesive : acolo sunt instigatorii


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: