Seful IGPR vrea ca proprietarii autoturismelor sa raspunda pentru toate faptele comise cu masinile respective
Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestor Liviu Popa, si-ar dori o modificare a legislatiei astfel incat proprietarii autoturismelor sa raspunda pentru toate faptele comise cu masinile lor, astfel incat sa scada birocratia si sa creasca nivelul de incasare a amenzilor, conform precizarilor facute, vineri, la Zalau, la bilantul pe 2010 al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.
Cu acelasi prilej, Liviu Popa s-a declarat si pentru reactivarea radarelor fixe, dupa clarificarea aspectelor juridice privind functionarea lor.
"Din punctul meu de vedere, da, trebuie reactivate. Vreau sa va spun ca domnul ministru mi-a cerut sa facem o analiza, in primul rand privind cadrul juridic al folosirii acestor camere si conditiile in care se pot folosi. As vrea insa sa facem mai mult, prin niste modificari la Ordonanta 2 (privind regimul juridic al contraventiilor n.r.) si sa mergem pe modelele europene pe care le putem implementa, respectiv Legea raspunderii obiective, care are ca principiu de baza faptul ca proprietarul autoturismului raspunde pentru toate faptele comise cu autoturismul respectiv. Si atunci nu mai trebuie sa facem acel dute-vino si cheltuirea inutila a unor bani - spune-mi cine a fost (soferul n.r.)- si stiti bine ca raspunsul era unchiul John din America, matusa Ibolya din Ungaria si tanti Michelle din Franta. Din pacate, ne-am intalnit cu acest fenomen. Stiti foarte bine ca la noi nivelul procentual al amenzilor incasate este undeva in jur de 10-15%. Si atunci, cred ca odata cu modificarea ar creste cert procentul incasarilor", a precizat seful IGPR.
Liviu Popa a adaugat faptul ca o parte dintre amenzile incasate ar putea fi alocate pentru dezvoltarea infrastructurii in Politie.
The Epoch Times Romania
3 comentarii :
M-apuca revolta ,iar !
Sunt niste abuzuri incredibile privind amenzile !
Intr-o zona pustie - intre Restaurantul 2 Cocosi si Baneasa s-a pus restrictie de viteza 50 km/ora . In consecinta sunt cateodata si doua echipe cu radar asezate la o departare de 1-2 km intre ele.
Ca sa nu mai vorbesc de ridicarile de autoturisme -amenda 250 lei plus firma de ridicari 900 lei ( (parteneriat stat-privat),in conditiile in care un bilet de avion dus-intors in orice oras din Ro este 3-400 lei.
Cred ca se face special ca sa intarate populatia contra guvernului si a autoritatii statului
Da, vor să se enerveze oamenii. Unii "din interior" dirijează acest gen de acţiuni. Să sperăm că vor fi identificaţi şi traşi pe linie moartă.
Atenţie la "taxele-surpriză" propuse de anumite ministere. Şi aiureala aia cu cardul de sănătate, ca sa stârnească nemultumirea celor în vârstă, reticenţi la aşa ceva.
Da, se vede deja cu ochiul liber ca vor sa "ridice masele"
Trebuie neaparat urmarite masurile abuzive, excesive : acolo sunt instigatorii
Trimiteți un comentariu