22 ianuarie 2011

Comunicat de presă - Asociaţa Naţională a Veteranilor de Război



ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A VETERANILOR DE RĂZBOI

STIMATE DOMNULE MINISTRU AL APĂRĂRII NAŢIONALE GABRIEL OPREA,

Noi, reprezentanţii celor mai bătrâni ostaşi ai României: veteranii şi invalizii de război, ai cadrelor militare în rezervă şi în retragere care lucrează voluntar în structurile A.N.V.R., camarazii care au slujit cu devotament şi sacrificii ŢARA şi ARMATA, în timp de război şi în vremuri de pace, precum şi soţiile supravieţuitoare ale foştilor luptători adresăm un apel călduros conducerii Ministerului Apărării Naţionale, Dumneavoastră personal, să faceţi tot ce este omeneşte posibil pentru a se soluţiona în regim de urgenţă şi în mod onorabil problemele ce vizează drepturile ce decurg din serviciul necondiţionat, sub Drapel şi Jurământ, al fostelor cadre ale armatei.

Ne întristează tevatura uscată şi întreţinută tot mai zgomotos pe toate canalele şi mijloacele de comunicare în masă prin care, adesea, este lezată demnitatea şi onoarea militară.

Este păcat că s-a ajuns la minimalizarea şi, mai rău, la denigrarea valorilor şi principiilor moralei ostăşeşti, la nesocotirea importanţei şi rigorilor carierei militare.

Condamnăm cu tărie încercările de insuflare în rândul populaţiei a sentimentelor de invidie, dar şi de dispreţ şi ură la adresa cadrelor militare, subminându-le prestigiul şi demnitatea de care se bucurau în societate.

Ne exprimăm convingerea că veţi acţiona urgent şi neabătut, cu fermitatea şi spiritul de dreptate ce vă caracterizează, pentru ca împreună cu principalii colaboratori, cu titularii ministerelor ce concură la această înaltă menire şi responsabilitate, să soluţionaţi acest proces de reevaluare a drepturilor pensionarilor militari, inclusiv ale noastre, fără omisiuni şi inexactităţi, în spiritul de dreptate, justeţe şi înalt umanism.

Cu aleasă stimă şi consideraţie,

PREŞEDINTELE A.N.V.R. General de armată (r) - MARIN DRAGNEA


7 comentarii :

Anonim spunea...

Marin Dragnea nu e ăla din divizia "Tudor Vladimirescu" în 1944, iar apoi cu potolirea răscoalei din Timişoara? Din 1956, nu din 1989.

Că de aia din 1989 s-a ocupat distinsul deputat PDL Eugen Bădălan: http://wp.me/pjejF-2sl
Un subiect care ar merita discutat în blogosfera portocalie.

Crystal Clear spunea...

Este o situatie foarte delicata. Armata este un simbol national si trebuie sa fie respectata.

Daca nu sunt bani de pensii ar trebui poate sa fie date compensatii in terenuri,cladiri ,actiuni, etc.
Chiar si pe vremea comunistilor,daca ar fi fost razboi, militarii erau primii care isi riscau viata in lupta

Riddick spunea...

Ştiam de Dragnea că a fost în "TV", nu ştiam de chestia cu Timişoara '56.

ANVR a fost (este şi acum ?) asociaţia "oficială" a veteranilor.

Erau la un moment dat două asociaţii de veterani (ceilalţi, conduşi de un domn Cucu - mi se pare că a murit...).

Bădălan dacă a greşit trebuie să răspundă.

Riddick spunea...

Nimeni nu spune clar - că de fapt sunt doua feluri de pensii militare : cele vechi (mici), si cele noi (mari).

Riddick spunea...

Mi-am amintit ce spunea într-un interviu de acum 4-5 ani fostul ministru al apărării, Niculae Spiroiu: şoferul lui, care ieşise şi el la pensie de curând (ca subofiţer, probabil), avea pensia (nu reţin exact cum a spus) mai mare sau aproape egală cu a lui. Parcă, totuşi, a spus că era mai mare.

Anonim spunea...

Am avut răzmeriţă la Timişoara şi în '56, dar tovarăşul Dragnea a fost la post şi n-a lăsat-o să se extindă, ca bicisnicii ăia din '89: http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/10/061023_ungaria_50_dragnea.shtml

"au fost anchetaţi aproape 700 de studenţi, 80 au fost condamnaţi, cele mai grele pedepse au fost de 8 ani închisoare, şi tot 80 au fost exmatriculaţi".

Şi alt linc: http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=778

Cît despre Bădălan, am anunţat conducerea PDL. Aştept reacţiile.

Riddick spunea...

Interesant. Vom vedea ce va urma.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: