12 ianuarie 2011

O listă care spune multe



Europarlamentar ungar (Fidesz/PPE) - Vestul Europei îşi îndreaptă frustrările asupra Ungariei:


Sincer, nu cred că discuţia mai are legătură cu conţinutul legii, este o avalanşă media care încearcă să îngroape Ungaria chiar la începutul preşedinţiei ungare [a Consiliului UE].


Parlamentul European a găzduit o mascaradă audiere publică, intitulată  "Libertatea presei in Ungaria", organizată de Grupul ALDE şi de Renate Weber (grupul liberal, din care face parte şi PNL).

Scopul său (şi a întregii campanii anti-Orban şi anti-Fidesz) este de a crea o atmosferă negativă împotriva guvernelor care ar lua măsuri contra grupurilor de lobby sau de presiune deghizate ca mijloace mass-media. Weber a acuzat şi guvernul român de încălcarea libertăţii presei.


Grupul PPE (din care face parte Fidesz, partidul la putere în Ungaria) a protestat într-un comunicat împotriva acestei mascarade:

"Grupul PPE face apel la celelalte grupuri politice din Parlamentul European să nu mai lanseze comentarii manipulatoare privitoare la legea mass-mediei din Ungaria şi la guvernul ungar, şi consideră aceste critici ca fiind foarte dăunătoare pentru întreaga Uniune Europeană, care se confruntă cu cele mai mari provocări de la crearea sa", a subliniat Joseph Daul [preşedintele Grupului PPE].

"Am dori să reamintim faptul că guvernul de centru-dreapta ungar, şi formaţiunea la putere, Fidesz - Uniunea Civică Ungară, şi-au dovedit angajamentul lor faţă de Uniunea Europeană şi valorile sale democratice în ultimele două decenii. Partidul Fidesz însuşi s-a născut în urma unui proces împotriva mass-mediei, la sfârşitul erei comuniste, la sfârşitul anilor '80".

"În plus, am dori, deasemenea, să atragem atenţia asupra faptului că săptămâna trecută, prim-ministrul ungar Viktor Orbán a asigurat că, dacă analiza Comisiei Europene o va considera necesar, legea ungară a mass-mediei va fi modificată. Această deschidere prezintă o dovadă în plus a angajamentului d-lui Orbán faţă de valorile democratice europene, a subliniat Joseph Daul.

"Grupul PPE îşi va argumenta aprecierea cu privire la analiza juridică a Comisiei Europene, şi este încrezător că, dacă vreun element al legii ar fi considerat incompatibil cu standardele UE, guvernul şi parlamentul ungar vor lucra pentru a remedia acest lucru. Într-o perioadă de mari provocări pentru Europa, Grupul PPE va face tot posibilul pentru a ajuta guvernul ungar să reuşească în calitate de preşedinte al Consiliului UE ", a concluzionat Joseph Daul, preşedintele Grupului PPE.


Dar iată că în România se mai găsesc "deontologi" care sprijină petiţia pentru "apărarea valorilor europene", după cum îndeamnă revista "22":

1 Badila Ioan , Matematician, Ro 2011-01-11
Libertatea si democratia se castiga greu. Sa nu lasam pe nimeni sa atenteze la aceste valori

2 Rodica Palade 2011-01-11
rodia.palade@yahoo.com

3 Sorin ILIESIU 2011-01-11
Sorin ILIESIU - autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

4 Mariana CELAC 2011-01-11
arhitect Romania

5 Magda Carneci 2011-01-11
Scriitor, Romania

6 Andreea Pora 2011-01-12
jurnalist

7 Vladimir Tismaneanu 2011-01-11
Profesor de stiinte politice, University of Maryland, SUA

8 Catalina Chiricuta 2011-01-12
Arhitect . Romania

9 Rodica Culcer 2011-01-12
Fara presa libera nu exista democratie. Din pacate Uniunea europeana a fost prea toleranta fata de guvernele care vor sa controleze presa si este momentul sa fie trezita la realitate.

10 Dumitru-Mircea Buda 2011-01-12
Asistent universitar, literatura romana, Universitatea Petru Maior din Tirgu-Mures, Romania

11 Ovidiu Pecican 2011-01-12
scriitor, Romania

12 dan perjovschi 2011-01-12
Dan Perjovschi, artist Romania

13 Radu Filipescu 2011-01-12
Fost detinut Politic

6 comentarii :

Riddick spunea...

Pe lista de semnături originală

http://www.iprotest.hu/

mai apar şi alte "somităţi", unii fiind abonaţii lui Soros ori ai lui Patriciu:

Andrei Pleşu, Catrinel Pleşu, Florin Iaru, Mircea Kivu, Ion Vianu, Smaranda Enache, Mihnea Berindei, William Totok, başca o grămadă din alte ţări.


Lista emană un damf sorosisto-stângisto-gefiltefisch schmucks pestilenţial.

niku_elektriku spunea...

???? http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8202639-ungaria-joseph-daul-liderul-ppe-avertizeaza-viktor-orban-dreptul-vot-pentru-minoritatile-maghiare-semnifica-nerecunoasterea-frontierelor-inacceptabil.htm !!!!

Riddick spunea...

Una-i una, alta-i alta.

Orban va face cum vrea el.

Oricum, Daul este pentru "Europa Unită". ;-)

Crystal Clear spunea...

In ce hal au ajuns asa zisii intelectuali !!

Riddick spunea...

Nişte javre penale, niste pomanagii internaţionalişti. J-A-V-R-E !!!

Crystal Clear spunea...

Asa au fost mai toti intelectualii pe care i-am cunoscut eu ,mai ales dupa ce am terminat facultatea.
Faceau compromis dupa compromis doar ca sa se capatuiasca.
Pana la urma nu sunt decat niste comercianti, "negustori intelectuali"
Se vand cui plateste mai bine


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: