05 ianuarie 2011

Nu i-a plăcut lui dom' profesor că sunt polemic



Blog Cristian Preda: Doar polemic ?

Comentariul meu (nu a apărut, dar încă nu l-a şters, la o oră după ce l-am postat; mai ştii? poate îl scoate de la moderare):

UPDATE: L-a publicat.



GOTCHA !

Cum, dom' profesor, nu vă plac polemicile reale, doar cele mimate ?

10 comentarii :

Teacheru spunea...

Mai de salon, asa. Sau poate ca Domnia Sa e un om prea ocupat sa scrie,ca sa mai si polemizeze.

Riddick spunea...

Când văd cum din ce în ce mai multe atribuţii se cedează Bruxellesului, nu prea îmi vine să fiu "salon".

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca vei pune un comentariu, dar nu-l vedeam.
Ca sa vedem inca o data de ce sunt in stare asa zisele "elite" marionete ..

Oameni care au un singur Dumnezeu :BANUL

Riddick spunea...

Ce greaţă mi-a fost când am citit sintagma "consensul pro-european al elitelor noastre". Deci, nu un consens naţional, la "talpă".

Riddick spunea...

@Ciprian: Ţi-am trimis e-mail pe adresa care mi-ai dat-o, am adăugat un "l" (hotmail), scriseseşi ...@hotmai.com

Crystal Clear spunea...

Da !

"consensul pro-european al elitelor" si mie mi s-a facut rau .

Pur si simplu mie imi este RUSINE de asa zisele "elite romanesti ".Toti cauta sa se imbogateasca, prin orice mijloace.
Au complexe de superioritate care vin dintr-un anumit nivel de educatie( necontestat de nimeni) .
Iddea este ca nu sunt suficient de inteligente si de morale ca sa-si foloseasca educatia pentru a manifesta DEMNITATE si CURAJ.
Demnitatea si curajul inspira RESPECT ,pentru ca ajuta societatea , natiunea din care fac parte sa fie libera.
Gradul de cultura este un atribut al elitelor care daca este folosit in interes personal nu ajuta societatea cu nimic.
Pe mine, ca roman nu ma ajuta deloc nivelul extrem de ridicat de cultura al "elitelor" ,atata timp cat comportamentul lor ma face sclavul nemtilor , francezilor sau al rusilor.
Important este ca ceea ce au acumulat "elitele"ca si cunostinte sa imbunatateasca calitatea vietii membrilor societatii, inclusiv a respectului de sine.
Asta inteleg eu prin "elite"

Riddick spunea...

Şi fanarioţii erau "elite", iar unii dintre ei chiar au introdus reforme (parcă desfiinţarea iobăgiei, dar nu sunt sigur). Dar avem pretenţii mai mari de la elitele de azi:

O bună parte a elitei intelectuale a capitulat în faţa globalismului, a capitalismului de cumetrie şi a clientelismului politic, abandonând funcţia de ghid spiritual al naţiunii

http://riddickro.blogspot.com/2011/01/o-buna-parte-elitei-intelectuale.html

Crystal Clear spunea...

Mi-am adus aminte de ceva.

Daca indraznesti sa le spui in fata "elitelor" ca au un comportament care tradeaza interesele si demnitatea nationala ,te acuza ca le "insulti"...

Niste jigodii cu aere intelectualiste dar fara demnitate.
Se uita numai dupa castiguri materiale

Riddick spunea...

Atunci "eşti extremist", "antieuropean" (ei asimileaza UE cu "Europa"), "retrograd", "peremist", dacă e de stânga te face şi "fascist".

Crystal Clear spunea...

Sa nu uitam ca actualele "elite" sunt de cele mai multe ori urmasii multor intelectuali care au facut compromis cu regimul comunist de dupa razboi pentru a supravietui.
Cunosc o multime de mezaliante : multe fiice de mosieri sau industriasi s-au maritat cu proaspetii "intelectuali" cu origini sanatoase facuti la seral ,salvand astfel macar o parte din averea familiei.

Ca urmare , nici nu poti avea prea mari pretentii de demnitate si curaj din partea urmasilor lor ( "capul plecat sabia nu-l taie" este si un atribut genetic :) )


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: