23 decembrie 2010

Un stat în pioneze se alătură Franţei şi Germaniei în chestiunea Schengen



Belgia, care nu mai are guvern din vară şi stă să se rupă în două, se alătură Franţei si Germaniei  (Le Soir, preluat de agenţiile de presă):


Le Soir: Belgium backs France and Germany’s Schengen decision

23 December 2010 | 10:05 | FOCUS News Agency

Brussels. France and Germany have announced they will veto Bulgaria and Romania’s accession to the Schengen Area in March 2011. It is rumored in Brussels that Belgium backs the French-German position, the Belgian Le Soir newspaper reported.

Berlin and Paris are worried by the insufficient success in the fight with corruption and organized crime in Romania and Bulgaria. The old EU member states are disappointed with the Balkan countries. The EU’s persistent calls for fight with graft and crime have produced a small effect. 


http://www.focus-fen.net/index.php?id=n237733

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

All masks off !

Sunt curioasa cand se va alatura Olanda si UK

Riddick spunea...

Mai degrabă Austria şi Suedia.

Văd că bulgarii o dau cotită, "recunosc că au lipsuri".

niku_elektriku spunea...

vor si astia tain?
sa le dam lor sarea (n'ochi), decit s'o ia felicsachis...

Crystal Clear spunea...

Da, am vazut.
Bulgarii sunt "cuminti"
Rusia e puternica acolo.
Vad ca la noi incearca tot felul de scandaluri,revolte, sinucideri etc...

http://blogary.ro/2010/12/revolta/

Riddick spunea...

@niku_elektriku: Aici nu-i cu tain, e "cu spirikissmus"... Manevre.

@Crystal Clear: Ăla a plănuit treaba dinainte. Nasol că şi-a spart faţa, mai bine îşi rupea mâini sau picioare.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles ca era planuita de mult povestea..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: