30 decembrie 2010

Pe 1 ianuarie, începe deratizarea (desarkozyzarea) generală în Coasta de Fildeş



Susţinătorii lui Gbagbo se pregătesc să asalteze cartierul general al lui Ouattara

Laurent Gbagbo, câştigătorul alegerilor
Charles Ble Goude, liderul "tinerilor patrioţi" care îl susţin pe Laurent Gbagbo, a afirmat - miercuri - că va elibera - sâmbătă - "cu mâinile goale" Golf Hotel din Abidjan, în care şi-a instalat cartierul general Alassane Ouattara.

El a lansat un apel la mobilizare în acest scop celor câtorva mii de partizani ai săi reuniţi în Yopougon (cartier pro-Gbagbo în Abidjan), promiţându-le "acţiune" în ziua de 1 ianuarie, când îl vor captura pe Guillaume Soro, premierul numit de Ouattara.

"Poporul Coastei de Fildeş a obosit din cauza incomozilor săi vecini din republica hotelieră Golf. În fiecare zi, Guillaume Soro şi armata sa ne ameninţă şi ne hărţuiesc", şi-a argumentat Goude demersul.


Al Jazeera - interviu cu Charles Blé Goudé (septembrie 2010):


Un comentariu :

Riddick spunea...

Charles Blé Goudé : "Pentru mine, cei 50 de ani de la independenţă sunt 50 de ani de dependenţă".

Cam cum ar fi pentru români cei 21 de ani de la "loviluţie".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: