13 decembrie 2010

Falsuri politico-juridico-istorice



Probabil ca să se bage în seamă, pe sine şi pseudopartidul pe care pretinde că îl conduce, Radu  Sârbu/FPS semnează un comunicat : "Mesajul PNŢCD către conducătorii Chinei", în care apar falsuri, unele intenţionate, altele posibil involuntare, dar psihanalizabile:
PNŢCD le este recunoscător conducătorilor chinezi care au reînnoit sprijinul acordat de Preşedintele Mao Ze Dong revenirii României la graniţele ei dinaintea semnării şi aplicării Pactului sovieto-nazist de la 23 August 1939.
Fidel trecutului său de luptă împotriva persecuţiilor politice şi considerând că astăzi onorabilitatea statelor este determinată de felul în care îi tratează pe contestatarii puterii, PNŢCD este solidar cu cetăţenii chinezi care suferă pentru a-i conferi Chinei această onorabilitate.
De aceea, PNŢCD face apel la preşedintele Hu Jintao să ridice toate îngrădirile la care este supus Liu Xiaobo.
Preşedinte  PNŢCD
Radu Sârbu
Dacă titulatura de "preşedinte PNŢCD" este un fals clar, făcut cu intenţie, chiar dacă justiţia ar putea da dreptate aripii PNŢCD-Sârbu în disputa juridică cu aripa PNŢCD-Pavelescu (în prezent "titulara" PNŢCD), surprind (oare ?) falsurile politico-istorice: "PNŢCD le este recunoscător conducătorilor chinezi care au reînnoit sprijinul acordat de Preşedintele Mao Ze Dong revenirii României la graniţele ei dinaintea semnării şi aplicării Pactului sovieto-nazist de la 23 August 1939".

Ca să acorzi un sprijin, trebuie mai întâi să existe cererea sau acţiunea la care se referă acel sprijin, iar acesta să fie acceptat. Ori, este greu de crezut că în timpul "mandatelor" prezidenţiale ale lui Mao Ze Dong, cineva din conducerea RPR/RSR ar fi formulat intenţia de a redeschide chestiunea frontierei cu URSS (varianta ca Mao Ze Dong să fi sprijinit vreun apel al disidenţilor ori al exilului iese din discuţie).

Mai mult, aflăm că acest sprijin ar fi fost "reînnoit". Probabil este vorba de vreo declaraţie a clicii de la Beijing, făcută cu scopul de a încurca politica externă a României şi a Moldovei. Ştim bine câte parale ar face un asemenea "sprijin".

3 comentarii :

Riddick spunea...

Bănuiesc că nu va considera cineva discursul regizat al lui Nicolae Ceauşescu din august 1968 o declaraţie revizionistă.

Ivan avea nevoie de un "nebun" pe care să îl mişte pe tabla de şah geopolitică, spre a obţine tehnologii şi informaţii.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles.
Influenta kagebista a fost devastatoare la noi.Dovada este ceea ce se intampla de 20 de ani incoace.
Zicem ca o luam la dreapta dar mai toti ne imping spre stanga.
Mai ales "elitele"

Riddick spunea...

Eu tot mai cred că fie l-a lucrat vreun consilier pe Sârbu/FPS ca să scoată acest comunicat ("e bun, dom'le !"), fie ne ia de idioţi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: