13 decembrie 2010

Falsuri politico-juridico-istorice



Probabil ca să se bage în seamă, pe sine şi pseudopartidul pe care pretinde că îl conduce, Radu  Sârbu/FPS semnează un comunicat : "Mesajul PNŢCD către conducătorii Chinei", în care apar falsuri, unele intenţionate, altele posibil involuntare, dar psihanalizabile:
PNŢCD le este recunoscător conducătorilor chinezi care au reînnoit sprijinul acordat de Preşedintele Mao Ze Dong revenirii României la graniţele ei dinaintea semnării şi aplicării Pactului sovieto-nazist de la 23 August 1939.
Fidel trecutului său de luptă împotriva persecuţiilor politice şi considerând că astăzi onorabilitatea statelor este determinată de felul în care îi tratează pe contestatarii puterii, PNŢCD este solidar cu cetăţenii chinezi care suferă pentru a-i conferi Chinei această onorabilitate.
De aceea, PNŢCD face apel la preşedintele Hu Jintao să ridice toate îngrădirile la care este supus Liu Xiaobo.
Preşedinte  PNŢCD
Radu Sârbu
Dacă titulatura de "preşedinte PNŢCD" este un fals clar, făcut cu intenţie, chiar dacă justiţia ar putea da dreptate aripii PNŢCD-Sârbu în disputa juridică cu aripa PNŢCD-Pavelescu (în prezent "titulara" PNŢCD), surprind (oare ?) falsurile politico-istorice: "PNŢCD le este recunoscător conducătorilor chinezi care au reînnoit sprijinul acordat de Preşedintele Mao Ze Dong revenirii României la graniţele ei dinaintea semnării şi aplicării Pactului sovieto-nazist de la 23 August 1939".

Ca să acorzi un sprijin, trebuie mai întâi să existe cererea sau acţiunea la care se referă acel sprijin, iar acesta să fie acceptat. Ori, este greu de crezut că în timpul "mandatelor" prezidenţiale ale lui Mao Ze Dong, cineva din conducerea RPR/RSR ar fi formulat intenţia de a redeschide chestiunea frontierei cu URSS (varianta ca Mao Ze Dong să fi sprijinit vreun apel al disidenţilor ori al exilului iese din discuţie).

Mai mult, aflăm că acest sprijin ar fi fost "reînnoit". Probabil este vorba de vreo declaraţie a clicii de la Beijing, făcută cu scopul de a încurca politica externă a României şi a Moldovei. Ştim bine câte parale ar face un asemenea "sprijin".

3 comentarii :

Riddick spunea...

Bănuiesc că nu va considera cineva discursul regizat al lui Nicolae Ceauşescu din august 1968 o declaraţie revizionistă.

Ivan avea nevoie de un "nebun" pe care să îl mişte pe tabla de şah geopolitică, spre a obţine tehnologii şi informaţii.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles.
Influenta kagebista a fost devastatoare la noi.Dovada este ceea ce se intampla de 20 de ani incoace.
Zicem ca o luam la dreapta dar mai toti ne imping spre stanga.
Mai ales "elitele"

Riddick spunea...

Eu tot mai cred că fie l-a lucrat vreun consilier pe Sârbu/FPS ca să scoată acest comunicat ("e bun, dom'le !"), fie ne ia de idioţi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: