17 octombrie 2010

Radu Sârbu/FPS şi "gaşca infracţională"



"Partidele trebuie să revină la ideologie, la doctrină. Partidele din România nu pot fi decât creştin-democrate, social-democrate sau liberale. Un partid fără doctrină este o gaşcă infracţională orientată spre banul public".

No shit ! O spune însuşi Radu Sârbu, aşa-zisul preşedinte al "adevăratului PNŢCD" (este o dispută juridică cu "aripa Miluţ-Pavelescu" asupra sarcofagului).

Coane, da' socialiste, ecologiste, social-liberale, neoliberale, liberal-conservatoare, conservatoare, poa' să fie ?!

Personajul vorbeşte, totuşi, în cunoştinţă de cauză, în noua sa calitate de inculpat:

  
Începe să semene cu Radu Câmpeanu, este ?
O sentinţă penală, dată la mijlocul lunii iunie în procesul privind privatizarea Hotelului Bucureşti (Radisson Blu), coroborată cu o tranzacţie făcută recent, la un notariat din zona Gării de Nord, readuce în prim-plan un şmecher al tranziţiei care s-a pricopsit plasând active ale statului, sau contracte privilegiate cu statul, unor afacerişti veroşi. Şmecherul se numeşte Mihai (Mişu) Gabriel Popescu, zis şi Mişu Pricopsitu. El ar fi fost implicat, la începutul lunii, într-o tranzacţie care i-ar fi adus, din scurt, aproape 200.000 de euro de la tatăl lui Poponeţ, Ion Maticiuc.[...]

Cum spuneam, la mijlocul lui iunie, Tribunalul Bucureşti a dat, în sfârşit, o      sentinţă în procesul privind privatizarea frauduloasă a Hotelului Bucureşti. Dosarul a fost tergiversat ani de-a rândul, de diverşi judecători, printre care şi de Traian Jipa, judecătorul din dosarul FNI, iar apoi a ajuns la DNA care, la fel, au întârziat finalizarea şi trimiterea în instanţă a responsabililor. Dosarul penal a suscitat un interes uriaş pentru presă în urmă cu mai mulţi ani, când Parchetul General l-a trimis în judecată pe fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Sârbu, împreună cu restul conducerii Agenţiei de stat a privatizării. Alături de ei au fost inculpaţi şi beneficiarii privatizării, israelianul Eliahu Rasin şi paravanul său, Ruse Ionel, dar şi bancherul Robert Bandner, care a emis o scrisoare de bonitate falsă pentru firma care s-a înscris la licitaţie şi care a semnat contractul de privatizare al pachetului majoritar de acţiuni de la SC Bucureşti-Turism SA.
Când în anul 2001 Radu Sârbu era cercetat penal, el era însoţit la Direcţia Cerce­tări Penale a IGP, demonstrativ pentru televiziuni şi presa scrisă, de către o liotă de lideri PNŢCD în frunte cu Ioan Avram Mureşan, ca susţinere politică.
Autorul Dosarului de Prezentare (Caietul de Sarcini) al privatizării Hotelului Bucu­reşti (SC Bucureşti-Turism SA) era Popescu Mihai Gabriel (Mişu Popescu), dar acesta a reuşit să scape de inculpare, deşi conform probelor depuse la Parchetul General de Asociaţia Acţionarilor Hotel Bucureşti, el a inserat condiţii avantajoase pentru un singur potenţial cumpărător, care a şi câştigat privatizarea, firma Domino International Hotels srl, deţinută la început de Ionel Ruse şi apoi de israelianul Eliahu Rasin.
Deoarece DNA a dat NUP în acest dosar, Asociaţia Acţionarilor Hotel Bucureşti a formulat plângere împotriva Ordonanţei procurorului DNA, care a fost judecată de Tri­bu­nalul Bucureşti la data 16.06.2010  (dosarul 47852/3/2009) şi care a admis plângerea Asociaţiei, desfiinţând în parte Ordonanţele DNA nr.50/P/2007 din 10.11.2008 şi 305/II-2/2009 şi „a reţinut cauza spre judecare faţă de inculpaţi”. Printre inculpaţi sunt Radu Sârbu (ex-preşedinte FPS), Emil Giurgiu (ex-director general FPS), Liviu Luca (fost membru CA al FPS), Eliahu Rasin, Ionel Ruse, Robert Badner etc. Următorul termen al procesului va fi pe 10 septembrie. Lipseşte, cum am spus, Mişu Pricopsitu.


Controversata privatizare a Societăţii Bucureşti Turism a fost tranşată în justiţie, Tribunalul Bucureşti admiţând contestaţia acţionarilor. Astfel, procesul de privatizare al Hotelului Bucureşti se va relua, iar fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Sârbu, şi alte persoane vor fi judecate pentru înşelăciune, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Puterea - Hotelul parlamentarilor, pe cale de a fi revândut

La urma-urmei, nu mă mai mir
că "secta" l-a avut invitat la Ateneu, probabil vor fi împreună pe viitor, în urma succesurilor previzibile ale "sectei" la apropiatul congres al PDL. Oops... nicio aluzie cu privire la finalul procesului.
 

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ti se face greata.

Alina Mungiu a fost si ea la lansarea sectei ?

Riddick spunea...

Nu cred că a fost, s-ar fi aflat, are notorietate.

Crystal Clear spunea...

Asta o fi la plezneala ?

"Pentru Presedintie m-as gandi la oameni gen Baconschi, Preda, Liviu Negoita. S-ar putea ca romanii sa vrea alt tip de presedinte; Pe Blaga il vad unul din politicienii foarte puternici ai PDL, care ar putea castiga alegerile in partid, dar nu pe cele la Presedintie"

Riddick spunea...

Absolut.

Doar nu o să dea pe tavă strategia pt. 2014.

Cine ? Negoiţă ?!

Omul inexistent ? Nu a mai apărut pe sticlă de prin ianuarie-februarie.

Crystal Clear spunea...

Super !!!!
Pe bune, avem atatea de invatat de la TB !!!
Este un tip de politician pe care-l intalnesti o data la 100 de ani.
"Shahist" de-al lui John Galt !
Sper sa ajunga prim ministru dupa 2014
Ar fi intr-adevar singura noastra scapare

He made my day

Crystal Clear spunea...

http://cristianpreda.ro/2010/10/17/preziden%C8%9Biabil/

Riddick spunea...

Daaa... a luat-o în serios ! :)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: