13 decembrie 2010

"Broscoiul" : "Nu-ţi place PDL? Atunci spui «pa, domnule partid!»"



Mi se pare foarte corect. Nu poţi face pe "criticul din interior" când, de fapt, nu participi la activitatea partidului :

Credeţi că poziţia Monicăi Macovei nu e îndreptăţită? Nici Antonie Solomon, nici Mircia Gutău nu au ales să se autosuspende.
Sunt cazuri izolate. Pot fi generalizate cu rea-voinţă. Eu cred însă că oamenii care au probleme sunt singurii în măsură să ia o decizie, iar partidul poate să facă un asemenea demers în faţa unei hotărâri definitive şi irevocabile. Doar pe simpla suspiciune, pe simpla existenţă a unui dosar penal nu putem lua o decizie finală.

Adică la Monica Macovei şi Cristian Preda e vorba de rea-voinţă?

Eu am spus de multe ori despre cei doi că ştiu să dea lecţii de pe margine. E ca la fotbal. În tribună ai impresia că, dacă ai fi pe teren, ai fi mai bun. Eu îi rog să coboare în teren. Să vină să vadă cum merge politica. Ce ştie Cristi Preda despre PDL? Nu ştie nimic. Ce ştie Monica Macovei despre PDL? Mare lucru nu. Dar sunt amândoi beneficiarii unor avantaje extrem de mari de pe urma unor calităţi obţinute de la PDL.

Nu ar trebui totuşi să-i chemaţi să se şi apere când se discută despre excluderi şi sancţiuni?

Eu nu discut despre excludere, despre sancţiuni. Eu îmi exprim dezaprobarea faţă de modul în care se manifestă. Eu nu spun că n-au dreptate, dar cred că tribuna discuţiei trebuie să fie partidul. Lui Cristian Preda i s-au propus funcţii, activităţi la nivel de partid. Le-a refuzat.

Dar i s-a propus şi să vină la aceste discuţii care îl privesc?

A fost invitat la discuţii. N-a venit. Au fost chemaţi să dezbatem acolo ce e bine şi ce nu e bine. Sunt amândoi doi intelectuali de elită. Valoarea lor intelectuală nu o pun la îndoială şi o respect, dar, ca om politic, ştiu un singur lucru: că aceste declaraţii ale lor fac foarte rău partidului. Avem o presă ostilă care deformează adevărul în ce priveşte PDL. Dacă şi noi îi oferim asemenea poziţii nedrepte, necinstite, e incorect.

Dacă rămân pe aceeaşi linie riscă excluderea?

E treaba organizaţiilor din care fac parte.

Fiind europarlamentari, decizia revine Biroului Permanent.
Da, dacă aceste declaraţii vor continua să se manifeste, partidul nu poate să rămână nepăsător. Nu poţi să laşi oameni care aduc deficit de imagine partidului, prin declaraţii, să continue.

În acelaşi timp i-aţi iertat pe parlamentarii care au votat pentru moţiunea de cenzură. De ce acest tratament diferenţiat?

Deocamdată, nici faţă de Cristian Preda, nici faţă de parlamentarii care s-au manifestat la vot împotriva guvernului nu s-a luat nicio decizie. Dar, în mod cert, va trebui să arătăm mai multă exigenţă faţă de aceste manifestări ale celor care care nu se înscriu într-o linie pe care partidul o hotărăşte.

Lipseşte disciplina în PDL?

PDL a fost întotdeauna discipinat şi unitar. Aceste reacţii vin de la oameni care n-au avut nicio legătură cu politica, nu ştiu că asemenea declaraţii fac rău partidului. Doar văd imaginea pe care ei şi-o pot construi criticând PDL şi pe cei care au făcut eforturi foarte mari pentru ca ei să fie beneficiarii unor mari avantaje. Când iei 30.000 de euro pe lună, timp de cinci ani, îţi poţi permite să critici. Normal e să nu dai lecţii de morală, ca un lup moralist. Nu-ţi place PDL? Bun, nu-i cu forţa. Atunci spui "pa, domnule partid", spui "pa" funcţiilor primite prin partid. Şi critică-ne, aşa mi se pare corect. 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/oltean-ce-stiu-preda-si-macovei-despre-pdl-nu-stiu-nimic-915496.html

9 comentarii :

TANO spunea...

PD-L din pacate practica obiceiurile pe care le avea candva PSD cand era la guvernare cu Nastase premier.BOC este un personaj minuscul in partid, incet incet portocalii se vor lepada si de basescu.

Riddick spunea...

Aici este vorba de o conspiraţie pentru distrugerea partidului, nu simple opinii. Ar fi trebuit să îţi dai seama deja.

Crystal Clear spunea...

Cred ca TANO nu vrea sa-si dea seama.A mai venit un sustinator al sectei pe internet.Big deal !

Secta a pornit o campanie foarte puternica de distrugere a PDL.
Sa nu uitam ca are ISP ca instrument de propaganda impotriva PDL.
Trebuie curatat imediat.
Si nu este necesar sa fie inlaturati doar C Prea si Macovei, dar si S Voinescu , Stoica, Stolojan, etc.
Mai sunt si pe langa Presedinte tot felul e consilieri sectanti ( C Avramescu, etc )

Ar trebui sa facem o lista cu toti cei care au ca obiectiv distrugerea singurului partid de dreapta din Romania pe care s-o postam peste tot ca fiin lista impostorilor dreptei.

Riddick spunea...

ISP trebuie curăţat radical, Sulfina Barbu nu trebuie să mai fie vicepreşedinte. Sunt multe troace de aruncat la gunoi...

Crystal Clear spunea...

Pun pariu ca urmeaza o noua etapa in evolutia Sulfinei Barbu : sustinerea homosexualilor

Sau asta este doar pentru "export"
:)

Riddick spunea...

Pocita asta are o agendă feministo-ecologisto-globalistă radicală, de-abia se abţine să nu o vânture prea tare, ca să nu bată la ochi. Citeşte-i blogul, îţi dai seama de asta imediat.
Altfel, proastă de bubuie.

Crystal Clear spunea...

In acest moment este Dosia la 2+1..

Secta a acaparat B1TV

Se tin numai si numai pe propagana puternica ca sa distruga PDL

Riddick spunea...

EvZ şi B1TV, 22 (Pora included !) prestează pt. sectă. Singurul integru (mai proeminent) de la "22" este Andrei Cornea, restul... nu mai spun nimic ... you know. ;-)

Crystal Clear spunea...

Da, Andrei Cornea este singurul care indrazneste sa fie corect si chiar scrie destul de vehement

In rest "elitele" sunt turma cu diplome a lui Soros


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: