17 decembrie 2010

Euro - Caritas



Nici troţkiştii nu sunt de acord cu noul mecanism permanent de stabilitate pentru zona euro. Europarlamentar irlandez, grupul EUL/NGL (extrema stângă):





Să-i vedem pe "ai noştri" cu ce majoritate vor trece aiureala asta prin parlament (ce, vreţi referendum ?! costă bani, nee... ).

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sa vezi ce-o sa se mai transforme stanga irlandeza in dreapta :))))
Este DE-ZAS-TRU
Cu se viteza poate merge spre autodistrugere !
Vor incepe sa se bata ca cei din Parlamentul ucrainian
http://www.reportervirtual.ro/2010/12/bataie-in-parlamentul-de-la-kiev.html


Probabil ca in martie 2011 vor vota pentru taxe fiscale ,probail ,mai intai pentru cei din euro-zona.

Este de necrezut!
De altfel toate sunt previzionate de Raportul GEAB nr 50 la postarea de mai jos.

Riddick spunea...

La anul cică trebuie mers în primăvară cu schiţa bugetului 2012 la Comisia Europeană, să îl avizeze înaintea parlamentului din fiecare ţară.

Crystal Clear spunea...

Cincinalul in patru ani si jumatate !

anarchix spunea...

Sper sa nu faca referendum in RO. La cat de dezaxati sunt la ora actuala, romanii vor vota trecerea la Euro.

Riddick spunea...

Nu este nevoie de referendum, s-a modificat Constituţia încă din 2003:

ARTICOLUL 137 - Sistemul financiar
(1) Formarea, administrarea, intrebuintarea si controlul resurselor financiare ale statului, ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale institutiilor publice sunt reglementate prin lege.
(2) Moneda nationala este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul. In conditiile aderarii la Uniunea Europeana, prin lege organica se poate recunoaste circulatia si inlocuirea monedei nationale cu aceea a Uniunii Europene.

Fraza a doua la pct. (2) s-a introdus din 2003, la referendumul trucat care a mai inventat CSM-ul şi mandatul prezidenţial de 5 ani.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: