17 decembrie 2010

Euro - Caritas



Nici troţkiştii nu sunt de acord cu noul mecanism permanent de stabilitate pentru zona euro. Europarlamentar irlandez, grupul EUL/NGL (extrema stângă):





Să-i vedem pe "ai noştri" cu ce majoritate vor trece aiureala asta prin parlament (ce, vreţi referendum ?! costă bani, nee... ).

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sa vezi ce-o sa se mai transforme stanga irlandeza in dreapta :))))
Este DE-ZAS-TRU
Cu se viteza poate merge spre autodistrugere !
Vor incepe sa se bata ca cei din Parlamentul ucrainian
http://www.reportervirtual.ro/2010/12/bataie-in-parlamentul-de-la-kiev.html


Probabil ca in martie 2011 vor vota pentru taxe fiscale ,probail ,mai intai pentru cei din euro-zona.

Este de necrezut!
De altfel toate sunt previzionate de Raportul GEAB nr 50 la postarea de mai jos.

Riddick spunea...

La anul cică trebuie mers în primăvară cu schiţa bugetului 2012 la Comisia Europeană, să îl avizeze înaintea parlamentului din fiecare ţară.

Crystal Clear spunea...

Cincinalul in patru ani si jumatate !

anarchix spunea...

Sper sa nu faca referendum in RO. La cat de dezaxati sunt la ora actuala, romanii vor vota trecerea la Euro.

Riddick spunea...

Nu este nevoie de referendum, s-a modificat Constituţia încă din 2003:

ARTICOLUL 137 - Sistemul financiar
(1) Formarea, administrarea, intrebuintarea si controlul resurselor financiare ale statului, ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale institutiilor publice sunt reglementate prin lege.
(2) Moneda nationala este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul. In conditiile aderarii la Uniunea Europeana, prin lege organica se poate recunoaste circulatia si inlocuirea monedei nationale cu aceea a Uniunii Europene.

Fraza a doua la pct. (2) s-a introdus din 2003, la referendumul trucat care a mai inventat CSM-ul şi mandatul prezidenţial de 5 ani.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: