09 decembrie 2010

Când te bagi în troacă, te mănâncă Dosia



Sper să se isprăvească definitiv cu stereotipul potrivit căruia posibila creare a unui nou partid, "curat" (n'aşa ?!) de către "secta" Preda-Macovei ar avea binecuvântarea lui Traian Băsescu.

Interviul de aseară de la TVR conţine un pasaj semnificativ, preluat de Evenimentul zilei
"Nu cred că un partid nou poate fi de succes. Monica Macovei nu cred că ar putea construi un partid. Ea este excelentă într-un partid deja existent", a spus şefului statului. El a adăugat însă că înţelege şi iritarea PDL-iştilor atunci când vine vorba despre criticile pe care Monica Macovei şi Cristian Preda le aduc. "Nu poţi să spui că n-ai timp să vorbeşti cu partidul care te-a susţinut", a comentat Băsescu. Şeful statului consideră însă că, dacă cei doi vor dori, s-ar putea regăsi în viitoarea conducere a PDL.
Mi-e din ce în ce mai greu să înţeleg strategia sectei, ei acţionează ca şi cum votanţii dreptei ar fi nişte retardaţi.

Nu poţi să vii să susţii integritatea cu Mungiu-Pippidi, care debitează aceste enormităţi:
În PDL situaţia e la fel de jalnică. De frică să nu îşi piardă toţi votanţii la liberali, partidul se dă de ceasul morţii cum să simuleze o revoluţie internă. Cererea pentru o soluţie, cum ne prefacem că facem - din partea lui Vasile Blaga -, s-a întâlnit fericit cu oferta lui Teodor Baconschi, care împărtăşea de multă vreme unor largi cercuri de prieteni spaima că la căderea Guvernului va rămâne şomer, spre deosebire de amici mai norocoşi care au fotolii parlamentare. Dl Baconschi a avut întotdeauna probleme în a-şi găsi o slujbă pe piaţă, neintermediată de relaţii. Numai eu ştiu câte intervenţii s-au făcut ca să fie angajat la TVR, tot pe motive de securitate socială (la Uniunea Scriitorilor, fieful tatălui său, venise falimentul sau cam aşa ceva), şi singur a povestit ce recunoscător îi este lui Adrian Năstase că nu l-a dat afară de la MAE, după ce a înroşit, de altfel, telefoanele explicând ce traumă ar fi pentru copiii lui să fie luaţi de la şcoala lor din Portugalia şi transplantaţi la loc în patria strămoşească.
Ofertei lui i s-a dat eticheta de creştin-democraţie şi a fost dotată cu un sponsor corespunzător, doamna senator Plăcintă, al cărei fiu (adolescent), înainte de a fi umflat de poliţie pentru tentativă de omor acum două zile, postase deja fotografii pe Facebook cu el însuşi urinând pe troiţe.
Perechea creştină nu a avut deci mare noroc cu promoţia, dl Baconschi, după câteva intervenţii nepotrivite, alegându-se cu o sancţiune de la Consiliul Naţional antidiscriminare pentru remarce [sic !] rasiste la adresa ţiganilor.

A încercat să recupereze formând un cuplu nou, cu Elena Udrea, pe care a linguşit-o în public fără strop de umor (că n-are), pentru frumuseţe, inteligenţă şi anduranţă (orice o fi aia), şi pe care o anturează asiduu, lăudând-o că tolerează valorile în preajma ei. Acuma, dacă e vorba de el, dovada nu mi se pare concludentă: Pleşu n-a fost tolerat prea mult în preajma ei. Fapt e că, în timp ce pierdem Moldova (EBA a fost delegată să se ocupe), după cum v-am avertizat săptămâna trecută, iar Sarkozy ne pune la locul nostru cu public, dl Baconschi îşi dedică timpul promovându-şi candidatura personală în toate mediile. Nu e nevoie de atâta persuasiune: toţi suntem convinşi că e mai bine să fii preşedintele României decât şomer. Am prefera însă să avem şi noi, şi candidatul o alegere ceva mai vastă decât astea două alternative.

Cu Baconschi şi Udrea hotărâţi să urce scara incompetenţei până la treapta de sus, eventual ţinându-se de mână, şi care cheltuie deja bani pe campanii viitoare, că e vorba de megasăli de sport, clipuri sau prânzuri la Clubul Diplomatic (urmăriţi blogul lui Tolontan sau www.romaniacurata.ro şi veţi afla de unde iau banii), şansele unui viitor al PDL devin cu totul precare. E destul să iei ziarul Curentul, oferit pe gratis la aeroport şi devenit ziarul oficial de partid (aripa murdară), să vezi cum se vorbeşte de Preda, Macovei, Voinescu, ocazional şi de Sulfina Barbu, se şterge pe jos cu ei, ca să îţi dai seama că varianta Baconschi e doar ipocrizie, şi una fără carismă, de altfel. La liberali e mai linişte, nu răzbat decât ofertele de însoţire către Felix, promiţător, ce să mai vorbim.
Ori cu "România Curată" susţinută de... Ernu şi de Tolontan. Sau, ai putea, dar atunci nu te mai pretinde "de dreapta".

Deci, nu un partid vor ăştia să clădească, ci vor să saboteze, eventual să distrugă definitiv unul existent. Singurul partid de dreapta din România.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Dosia = mahala si barfa

Riddick spunea...

Ce te faci cu ăia care o cheamă la "conferinţa de integritate" ?!

Crystal Clear spunea...

Sunt toti la fel :
Incompetenti politic si profesional !

Altfel ar construi si nu ar demola

Anonim spunea...

vai, dar editorialul asta e delicios, il scapasem. Mersi frumos...ce minunata incondeiere a lui bacon-sky...si a "pontalailor".

Good work! Alina pare sa aiba un caracter mizerabil, conviu, dar cand are interes si polite de platit, mai ales sinecuristilor care o eclipseaza, scrie pamflete grozave. Asta e unu!

Poate nu publicati comentariu, oricum nu conteaza, vroiam sa va multumesc numa' ca m-am distrat :)

Riddick spunea...

Distracţie-distracţie, dar este multă mizerie în jurul acestor jalnice personaje.

Anonim spunea...

Mizerie este in jurul tuturor politicienilor...ce Basescu are mizerie grup?

Aproape sigur fost ofiter de secu acoperit...casa si-a dat singur ca primar, ce sa mai vorbim. Macar se mai dai in gat mizerabilii intre ei.

Felul cum l-a facut de bacanie pe bacon-sky...ouau, chiar pe nenea asta nu stiam de ce nu il inghit, dupa ce a scris aLina despre el, imi dau seama ca prejudecatile mele sunt justificate.

In general imi pute cand ies anticomunisti/antisecuristi de elita din tati proletcultisti sau activisti de frunce (am o boala si pe Tismaneanu).

Sunt destui care au suferit fie personal, fie in familie si nu sunt vedete anticomunste, stipendiate de la buget.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: