13 noiembrie 2010

Tot ceea ce serveşte Germaniei





German-foreign-policy.com a publicat articolul Everything that Serves Germany (Tot ceea ce serveşte Germaniei), unde este arătată cooperarea strânsă dintre Ungaria şi Germania, şi intenţiile Ungariei de a promova interesele germane în timpul mandatului său de la Preşedinţia Consiliului UE (din prima jumătate a anului 2011):

http://www.german-foreign-policy.com/img/GFP_Titel_en.jpg


Everything that Serves Germany  2010/11/08

BUDAPESTA / BERLIN - Ungaria va exercita viitoarea Preşedinţie a Consiliului UE, de la începutul anului 2011, în serviciul politicii externe a Berlinului. Acest lucru a fost anunţat de către ministrul de externe ungar după discuţiile purtate cu omologul său german. "Ca preşedinte al Consiliului " ţara sa "va sprijini tot ceea ce serveşte Germaniei", a declarat Janos Martonyi săptămâna trecută in timpul vizitei sale în capitala germană. Printre sarcinile Budapestei în prima jumătate a anului 2011 se numără iniţierea unei strategii de extindere a afacerilor germane în Sud-Estul Europei (Strategia Dunării), precum şi intensificarea dezbaterilor privind "drepturile minoritatăţilor etnice" după modelul german, pe care Ungaria îl promovează în coordonare directă cu "Sudetendeutschen Landsmannschaft" ["Asociaţia Germanilor din Regiunea Sudetenland"]. Observatorii  avertizează că Budapesta nu instituie doar o politică externă orientată spre etnic, ci deasemenea, îşi reorientează politica internă pe o direcţie etnic-şovină - inclusiv revenirea la miturile etnice de secol 19 ale ideologiei "Lebensraum" (a spaţiului vital). Potrivit acestora, Ungaria, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Germaniei în UE, este pe cale de a crea o "ordine autoritară".

Partener-cheie
Ungaria îşi va desfăşura viitoarea Preşedinţie a Consiliului UE în serviciul politicii externe a Berlinului. Ministrul de Externe al Ungariei, Janos Martonyi, a făcut acest anunţ după discuţiile purtate săptămâna trecută cu omologul său german, Guido Westerwelle. Discuţiile s-au concentrat asupra preşedinţiei UE a Ungariei, în primele şase luni ale anului 2011. Începând cu anul 2007, preşedinţia Consiliului a fost administrată practic ca "preşedinţie-trio," de fiecare dată pregătită de trei ţări, care se succed în funcţie. Dar Germania a declarat că va fi "un partener-cheie pentru Ungaria", a explicat Martonyi, "o Germanie puternică şi de succes" este, deasemenea, "vitală pentru o Europă puternică". Prin urmare, Budapesta nu va coordona activităţile sale numai "în calitate de preşedinte al Consiliului" cu "partenerii-trio", Spania şi Belgia, dar în special va oferi "tot sprijinul pentru ceea ce serveşte Germaniei". [1]

Strategia Dunării
În timpul preşedinţiei Consiliului UE, unul dintre principalele puncte de concentrare ale Ungariei va fi aşa-numita Strategie a Dunării. De ani de zile, numeroase instituţii germane au elaborat impunerea extinderii întreprinderilor germane în ţările aflate de-a lungul Dunării. (german-foreign-policy.com [2]) "Întreprinderile mijlocii orientate spre export din Germania şi Austria", explică un document al Camerei de Comerţ şi Industrie a oraşului Ulm, "văd regiunea Dunării ca o piaţă strategică care urmează să fie dezvoltată în continuare". [3] Aceste pregătiri germane au fost incluse în planificările UE. Comisia Europeană doreşte să adopte o rezoluţie astăzi care trebuie să fie adaptată în strategia oficială a UE în timpul preşedinţiei ungare a Consiliului UE. Ulterior va fi doar o chestiune de a pune în practică strategia.

Ungaria şi germanii din Sudeţi
Purtătorul de cuvânt al "minorităţii etnice a germanilor sudeţi" şi parlamentar european de la CSU, Bernd Posselt, a vizitat Budapesta cu câteva zile în urmă în întâmpinarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene exercitate de Ungaria. Posselt a purtat discuţii în capitală, nu numai "cu personalităţi de conducere ale Ministerului de Externe ungar", dar, conform "Sudetendeutsche Zeitung", s-a întâlnit pentru "discuţii cuprinzătoare", deasemenea, cu preşedintele Ungariei, Pál Schmitt. "Grupurile etnice şi drepturile minorităţilor", deasemenea, au fost printre subiectele discutate; "subiecte în care Ungaria şi germanii din Sudeţi au multe interese în comun". [4] Budapesta, ca şi "germanii din Sudeţi" şi guvernul german, sunt în căutarea revocării Decretelor Beneš, care au reglementat reinstalarea germanilor şi maghiarilor din Cehoslovacia imediat după al doilea război mondial. După cum relatează "Sudetendeutsche Zeitung", Posselt a fost primit de Schmitt într-o sală de la Palatul Sándor, "împodobită cu o pictură a împărătesei şi reginei Maria Theresia" - "ca un memento al istoriei comune împărtăşite de Ungaria şi germanii sudeţi în timpul monarhiei habsburgice". În urma suprimării luptei de eliberare din Ungaria, Palatul Sándor a fost folosit de către prim-ministrul ungar, care a fost în imposibilitatea de a rupe dependenţa Ungariei de Viena, până la dispariţia Imperiului Habsburgic. Clădirea este astăzi considerată "o expresie deosebită a recâştigării independenţei Ungariei, (...) pe care se presupune a o simboliza de acum înainte", conform "Sudetendeutsche Zeitung".

Maghiarii de peste hotare
Actualul guvern maghiar, care a venit la putere in primăvara anului trecut, a iniţiat măsuri, în vară, după modelul german al politicii "minorităţilor etnice", care au creat tensiuni puternice cu ţările vecine. O nouă lege care stipulează că cetăţenii, în special cei din Slovacia, România şi Serbia, care au cel puţin un strămoş maghiar (aşa-numiţii maghiari din străinătate) sunt eligibili pentru cetăţenia ungară. Acest lucru a provocat proteste puternice, în special în Slovacia. Aproape unul din zece slovaci vorbeşte maghiara ca limbă maternă şi ar putea deveni acum cetăţean ai Ungariei. Cu această nouă lege a cetăţeniei, Budapesta copiază modelul german. Acesta fost modul în care Berlinul a făcut cetăţeni germani din 200.000 de polonezi. [5]

Ideologia mitico-etnică "Lebensraum"
Noul guvern al Ungariei, care cooperează îndeaproape cu Berlinul, este, deasemenea, sub critici puternice din cauza politicii sale interne etnico-şovine. În anul următor, în timpul accederii Ungariei la Preşedinţia Consiliului UE, premierul Viktor Orbán, al cărui partid a câştigat peste o majoritate de două treimi în parlamentul naţional, intenţionează să adopte o nouă Constituţie. Potrivit rapoartelor, aceasta nu va stipula doar că "populaţia maghiară" este formată din unitatea etnică a populaţiei naţionale şi aşa-numiţii maghiari din străinătate. Orbán plănuieşte, deasemenea, o trimitere la mitica "Sfântă coroană ungară", o referinţă caracterizată de oamenii de cultură care o critică, ca o "ideologie mitică etnic-şovină tip "Lebensraum" [spaţiu vital]". [6] Observatorii notează că Orbán propagă "noţiuni anti-capitaliste etnic-şovine, care vizează oligarhia internă şi speculatorii străini şi referitoare la protecţia "maghiarilor harnici" - aluzii inconfundabil antisemite [7] Ungaria, se spune, este pe cale "de a deveni o ordine autoritară".

"O nouă vitalitate"
"Declaraţia politică a parlamentului ungar Numărul 1/2010 privind cooperarea naţională" [8], a trecut pe 16 iunie 2010, la scurt timp după ce parlamentul a fost constituit, este exemplară pentru modul în care guvernul Orbán, al cărui ministru de externe pune locul de la Preşedinţia Consiliului UE la dispoziţia Germaniei, se vede pe sine. Se poate citi: "la sfârşitul primului deceniu al secolului 21" - cu noul guvern de la preluarea mandatului - "Ungaria şi-a recucerit dreptul şi capacitatea de auto-determinare". "Naţiunea ungară" şi-a "recăpătat vitalitatea" de-a lungul anilor şi, cu alegerea partidului lui Orban, a creat un "sistem de cooperare naţională", pe baza statului maghiar: "munca, casa, familia, sănătatea şi ordinea vor constitui pilonii principali ai viitorului nostru comun". German-foreign-policy.com documentează această "declaraţia politică", care arată în mod clar configuraţia etnică-şovină internă din Ungaria, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Republicii Federale Germania în UE - şi, în acelaşi timp, opţiunile de guvernare pentru periferia Europei, care, în perspectivă, ar putea fi transmise spre centrul UE. Vă rugăm daţi click aici.
Pentru informaţii privind relaţiile germano-ungare, a se vedea deasemenea: A Special Relationship, The German Ethnic Model (I), Ethnic Loyalty, Berlin's Poison-Pen Letter, The Danube Strategy and The New Era of Ethnic Chauvinists.

[1] Treffen der Außenminister Deutschland-Ungarn in Berlin; www.pesterlloyd.net 05.11.2010
[2] see also From the Black Forest to the Black Sea, The Danube Strategy and Mama Duna
[3] Stellungnahme zur EU-Strategie für den Donauraum; www.ulm.ihk24.de. Auszüge finden Sie hier: Der Donauraum
[4] Gemeinsame Anliegen und Interessen; Sudetendeutsche Zeitung 05.11.2010
[5] see also Völkisch radikalisiert
[6] see also "Lebensraum Karpatenbecken"
[7] Paul Lendvai: Marsch in den Führerstaat; Die Welt 16.10.2010
[8] see also National Cooperation

http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/57886?PHPSESSID=1inn6d3j2bsqprssjk0jrgqa15



* TheTrumpet.com - The German Nightmare Has Returned!

7 comentarii :

anarchix spunea...

Traducerea corecta e: "Tot ce-i este de folos Germaniei".

Riddick spunea...

Mă gândisem eu...

Merge "Tot ceea ce serveşte Germaniei ?"

anarchix spunea...

Asta sau totzi cei care servesc Germaniei.

OK, plec ca e gunshow. N-am mai vazut demult arme romanesti expuse. E timpul sa ma simt mandru ca-s roman. ;-)

Crystal Clear spunea...

Ma cutremur.
Atata timp cat este Basescu Presedinte vom rezista.
Pana la urma Romania nu are drept de veto in UE-pentru a-i impiedica timp de 6 luni pe unguri si nemti sa faca ceea ce vor ei?
Stiu ca sunt agresivi si merg pe jaf dar trebuie gasite modalitati de a-i opri.
Stiu ca au tupeu si obraznicie si ca nu este usor, nu trebuie sa cedam.

Riddick spunea...

Cehia va fi abordată mai întâi, să abroge Decretele Beneš, dar nu le va merge cu actualul guvern şi actualul preşedinte ceh.

Pătrăşconiu e bucuros tare, vine din Germania promovat (încă nu a spus unde).

Crystal Clear spunea...

Niste viermi incompetenti!Absolut peste tot este promovata incompetenta pentru a impune o anumita linie politica.



Sunt cam bolnava si nu prea pot sa ma concentrez.Dar o sa aduc ceva linkuri cand ma fac bine

Riddick spunea...

Multă sănătate!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: