08 noiembrie 2010

"Nu se pune problema să mergem într-o altă coaliţie în acest moment"



Întrebat dacă s-a luat vreo decizie sâmbătă, în cadrul Consiliului Permanent al UDMR, legată de situaţia în care Legea Educaţiei nu va fi adoptată, iar Uniunea ar ieşi de la guvernare, Kelemen a precizat că nu există o hotărâre luată în acest sens.

"Discuţiile, aşa cum am anunţat, au fost că dacă nu se adoptă Legea Educaţiei naţionale, nu putem continua. Din punctul meu de vedere, nu se pune problema să mergem într-o altă coaliţie în acest moment cu PSD, cu PNL. Declaraţiile lor din ultima perioadă în legătură cu acest proiect nu sunt favorabile unei înţelegeri. Plus că viziunea lor despre fiscalitate, despre economie, despre chestiunile financiare sunt atât de diferite încât e greu să ajungi la un consens, ar fi o coaliţie total incoerentă. Deci din acest punct de vedere, noi nu ne gândim să ne aruncăm în barca Opoziţiei actuale. De dorit probabil, la care nu se poate ajunge foarte uşor în România, ar fi alegerile anticipate, dar nu decidem noi acest lucru", a spus Kelemen, punctând că aceasta reprezintă opinia sa, iar nu poziţia oficială a UDMR.



 
 PSD+PC - PNL - UDMR

Nu acum, dar când ? Mai la primavară, aşa ?!


Cel puţin aparent, UDMR susţine agenda PSD-PNL-PC

EXCLUSIV  Planul de rezervă: Guvern minoritar PDL-UNPR

2 comentarii :

Francesco spunea...

Who is the monkey? Nu cumva este PC, partidul de dreapta al domnului profesor Felix, adept al stangii?

Riddick spunea...

Ba bine că nu... :)))

"Monkey business".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: