18 noiembrie 2010

Acest impostor, Baconschi, pretinde că reprezintă România şi dreapta românească



 -Wakey-wakey, PDL !-

De la o vreme am început să îmi pun întrebarea - vrea cumva PDL să se sinucidă politic încredinţând funcţii şi ministere diverşilor impostori proveniţi din aşa-zisa "societate civilă" şi care gravitează în jurul său, ori aceştia au ocupat deja centrele de decizie, iar partidul funcţionează acum pe remote control ?

Aflat în treabă pe la Cluj - ca să conferenţieze, cică : "Mai are politica un        Dumnezeu?" - la Universitatea Babeş-Bolyai, ministrul Teodor Baconschi pare a da un răspuns negativ acestei întrebări, anunţând că "Nu vom fi acolo cu şeful de misiune. Vom vedea pe cine trimitem, dar nu va fi şeful misiunii".

Acolo, adică la ceremonia de decernare a  Premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo, unde România nu confirmase participarea (ultima zi era 15 noiembrie, deşi nu era o dată critică):
România nu va trimite şeful misiunii diplomatice la ceremonia decernării premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo, programtă la Oslo în 10 decembrie, ci va desemna o altă persoană, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. 

Întrebat, joi, la finalul unei conferinţe ţinute la Facultatea de Litere a Universităţii "Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, dacă România va trimite un reprezentant la decernarea premiului Nobel pentru Pace, în contextul în care China a ameninţat statele care vor participa cu represalii de natură diversă, Baconschi a precizat că România nu va trimite "şeful misiunii", transmite corespondentul MEDIAFAX. 

"Noi nu ne temem nici de represalii, nici de altceva, dar în acelaşi timp înţelegem de mulţi ani sensibilităţile prietenilor noştri chinezi. Nu am vrea să intervenim în marea lor societate într-un fel sau altul. Cred că chestiunea decernării premiului a fost un act de libertate în Europa din partea Fundaţiei Nobel şi nu contestăm niciun fel de opţiune când este vorba de o personalitate sau alta care contribuie la bunul mers al dialogului în această lume. Nu vom fi acolo cu şeful de misiune. Vom vedea pe cine trimitem, dar nu va fi şeful misiunii", a spus Baconschi.

Ministerul de Externe informa, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că "analizează, în continuare, împreună cu celelalte state membre UE, posibilitatea de a participa la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace şi urmează să fie luată o decizie".
Precizarea MAE a fost făcută după ce AFP a relatat, luni, citând Institutul Nobel, că mai multe ţări încă ezită să trimită reprezentanţi la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace în decembrie, după ce China a avertizat ţările care îl vor susţine pe disidentul Liu Xiaobo. 

Institutul Nobel i-a invitat la ceremonie, programată pentru data de 10 decembrie, pe toţi ambasadorii aflaţi în funcţii în capitala Norvegiei. Diplomaţii trebuiau să confirme până pe 15 noiembrie participarea la eveniment.
Ministrul de Externe le-a spus studenţilor că implicarea sa politică a avut loc "într-un partid respectabil şi reformabil care va lua haina creştin democraţiei în ceea ce priveşte baza doctrinară". 
Mai bine să trimită portarul de la ambasadă...

Omu' e imperturbabil, un impostor cu ştaif şi cu vise de mărire (în prostia lui, se şi vede candidatul PDL la viitoarele alegeri prezidenţiale). "Prietenii noştri chinezi..." Puah !

De unde naiba răsar lighioanele astea ?!

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Stima noastra si mandria,
Prietenia Romania-China"

Tipul asta insulta libertatea si inclusiv pe cea a poporului roman

Este absolut o mare rusine ceea ce face nemernicul asta.

Tipul trece peste cadavre.E nazist

Riddick spunea...

"Secta" o să ia bataie la congres de zile mari. Filialele nu le-au cucerit.

Crystal Clear spunea...

Eu as arunca cu oua clocite si rosii in Bakonsky, Preda si Macovei.
Au atata tupeu si rautate si nu mai termina cu murdariile

Riddick spunea...

Nişte javre care s-au dat pe faţă, dar vine "Ignatul", nicio grijă.

Crystal Clear spunea...

Am citit repede la dom profesor ce-a mai fost zilele trecute.
Ai un talent deosebit de-a pune lucrurile la punct,pishcand usturator personajele ....
Esti meserias !

Riddick spunea...

Am senzaţia că duc o luptă de ariergardă, gen Alamo (cei mai puţin de 200 de americani de la "fortul" Alamo, Texas - o misiune/mănăstire fortificată au rezistat împotriva a mii de mexicani care îi asediau, murind până la ultimul).

Alamo a fost cucerit, dar Texasul şi-a obţinut independenţa faţă de Mexic.

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Alamo

Crystal Clear spunea...

Cateodata si eu am aceeasi senzatie,ar se pare ca nu-i asa.
Contiua cumm stii tu mai bine, nu te lasa !

Incerc sa ajut si eu ,atat cat pot

Riddick spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: