15 noiembrie 2010

PDL trebuie să încheie definitiv socotelile cu detractorii din interior



Lipsite de credibilitate în interiorul partidului şi fără o activitate politică reală, militantă, ca membri ai PDL (ei caută permanent să se prezinte drept altceva, se "delimitează" mereu), implanturile toxice intrate în PDL pe filiera aşa-zisei "societăţi civile" încearcă să provoace o ruptură a PDL, pe fondul eşecului total pe care prevăd a-l avea în urma congresului partidului.

http://4.bp.blogspot.com/_8v_cvxgMx3o/TNxi_wal5dI/AAAAAAAACRI/ZpwyREGGn2k/s200/microbi.JPGTotul ambalat sub forma unor clişee intens cultivate de mass-media oligarhiei roşii - "intelectualii din PDL" (nu se mai spune "intelectualii lui Băsescu", asta a fost doar pentru faza iniţială, a anestezierii electoratului PDL), "PDL trebuie reformat" (PDL, primul, ar trebui "să înceapă reforma internă"), într-un crescendo final (se va enunţa ca atare la primăvară, nu vă faceţi că nu ştiţi...) - "un partid nou, curat".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, în interviul-fluviu de astăzi, din Evenimentul zilei, face un fel de recapitulare a şabloanelor create de media împotriva PDL.

Sub masca "disidenţei", Preda preia diversele teme de atac ale PSD, PNL şi PC lansate împotriva PDL de media controlată de acestea şi le autentifică, le acordă beneficiul bunei-credinţe, ba încă pretinde că prin re-enunţarea lor drept "critici din interior" (ce glumă bună...) ar contribui la bunul mers al partidului.

Reiau punctele esenţiale ale interviului:

- "Cred că e sănătos să avem un proiect de construcţie a partidului care să facă posibil ca oameni tineri să facă politică altfel decât pentru a li se garanta un loc călduţ în instituţiile controlate de partid. La fel, trebuie să avem un proiect de sincronizare europeană. De pildă, cum gândim trecerea la euro? Nu trebuie să-i trimitem întrebarea lui Mugur Isărescu, pentru că va da un singur răspuns. Noi ce credem? [...] PDL este deocamdată un partid care a produs, împreună cu PNL, intrarea României în Europa. Să amintim că a fost o mare emoţie în legătură cu asta. ". - minimalizarea calităţii partidului şi obsesia europeană, tipică activiştilor transnaţionali; lobby-ul pro-PNL;

- "Ar fi interesant ca discuţia din congres să fie precedată de o recrutare de noi membri care să fie actorii unui dialog despre ce înseamnă un partid în România de azi.Acum e o oportunitate extraordinară să întrebăm ce opţiuni avem şi ce personaje să conducă, nu după congres, când am plantat deja la vârf oamenii pe care îi cunoaştem, rugându-i că eventual să mai adauge alţii. Pentru că vor veni, în aceste condiţii, aceiaşi români dezumanizaţi de oamenii politici, puşi în condiţie servilă, de sclavi ai unor interese de partid".- dispreţ pentru democraţia internă de partid (pentru democraţie, în cele din urmă...), apetenţa pentru scheme de culise, şuşotite, Soros-style;

- "Asta dovedeşte faptul că miza discuţiei pe care o propun eu, sau Monica Macovei, sau orice coleg de generaţie cu acelaşi tip de gândire este tocmai desprinderea de dependenţa vinovată pe care partidele au construit-o în ultimii ani. Miza intrării noastre în politică este autonomizarea, ieşirea de sub tutela oribilei aserviri birocratico-afaceriste a politicii democratice.
Acesta e peisajul politic dominant, iar noi spunem că trebuie să scăpăm de aservire. Cei care ne răspund sunt chiar cei care au construit această dependenţă. Sunt baronii naţionali ai politici. România s-a europenizat, dar baronii locali au ajuns naţionali şi vor să confişte politica pe termen lung".- "asta dovedeşte" că secta preia "argumentele" Mogulistan Media şi vrea să le transpună în documentele de partid.

- "S-ar putea ca această frământare ideologică să rodească mai târziu. Nu cred că trebuie să concepem lucrurile sub semnul unei viteze maxime. Există, desigur, şi catastrofe. E posibil să se irosească totul, dacă articularea celor trei sensibilităţi este marginalizată în PDL şi considerată un atac la adresa unei identităţi mult mai dure, dar goale.Atunci când ni se fac obiecţii, mie sau lui Sever Voinescu, nu ni se opune o identitate politică. În schimb, ni se vorbeşte în termeni de experienţă şi de câştig electoral, fără a ni se cita şi un conţinut. Politica fără conţinut moare repede". - "ăilalţi sunt nişte ciobani, dom'ne..."

-"Dacă ne uităm în trecut, vedem că partidele guvernamentale au reuşit fie să menţină un scor foarte bun, cazul PSD-ului, fie să obţină un scor nesperat, cazul PNL-ului care a ajuns la 20% după Tăriceanu, fie să se erodeze, cazul PNŢCD din 2000. Nu cred că PDL va putea să repete performanţa PSD, pare improbabil acest scenariu.[...] Există numeroase guverne foarte performante economic care au pierdut alegerile. Nu-mi place rolul de profet, dar noi nu am fost în faţa PSD nici când economia duduia. Ideea că am putea să facem mai bine acum este un mesaj pentru oamenii care cred orice, lipsiţi de educaţie şi de informare. E o iluzie să credem că vom depăşi PSD.[...] Am putea să ne fixăm două obiective. Unu, să depăşim PNL, ceea ce începe să pară foarte ambiţios, pentru că liberalii s-au stabilizat undeva la 20%, operă a politicii noastre de cetate asediată în care se află numai oameni infailibili. PNL ar trebui să ne trimită scrisoare de mulţumire pentru asta. Asta e situaţia, să nu ne furăm căciula.Doi, putem să ne aliem cu PNL. Deocamdată suntem într-o logică a conflictului, ceea ce aduce un câştig de cauză PSD-ului. Care ar putea, de asemenea, să ne trimită o scrisoare de mulţumire şi nouă şi peneliştilor. - Defetism 101 + lobby pro-PNL;

- "Din fericire avem un aliat în preşedintele CE, Barroso. Avem, de asemenea comisari care ne simpatizează în mod special, plecând chiar de la această istorie, absolut regretabilă, cu Franta. Discuţia despre Schengen este una tehnică, din păcate efectele declaraţiilor de tip Lellouche sunt în planul relaţiilor româno-franceze. Ca francofil, regret foarte mult deteriorarea imaginii Franţei în România".- de fapt, regretă percepţia reală de către români a intenţiilor Franţei; faza cu Barroso este de-a dreptul comică.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Preda vrea trecerea la euro. Dar e cineva în PDL care e împotrivă? Atunci, s-o spună!
Eu nu văd vreo tabără eurosceptică în PDL. Sau poate acţionează oamenii în ilegalitate?

Riddick spunea...

Ar fi voce solo Traian Ungureanu, dar şi el sotto-voce. Portugalia ar dori renunţarea la euro datorită crizei (ştire de azi).

Sunt şi alţii (Iulian Urban, de ex.), dar nedefiniţi ca atare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: