16 noiembrie 2010

Baconschi, un căcăcios subtil



Degeaba ţi-ai facut, Baconschi, fundaţia aia, dacă admiţi neparticiparea României la ceremonia Nobel de la Oslo, să nu cumva să se supere regimul comunist criminal de la Beijing.

Dă-ţi, bă, demisia de la minister, dacă te obligă cineva să nu trimiţi un reprezentant al României la decernarea Premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo (şi nu eşti de acord), sau schimbă numele fundaţiei în "Amicii  R.P. Chineze".

Să mai reamintesc şi despre alte măgării pro-Beijing girate de actualul guvern (aici, aici şi aici), cât şi despre unele ale opoziţiei (aici).


MAE analizează în continuare posibilitatea participării ambasadorului de la Oslo la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru pace, în care va fi premiat un disident chinez, deşi termenul limită pentru confirmarea prezenţei era 15 noiembrie.

Ministerul de Externe "analizează, în continuare, împreună cu celelalte state membre UE, posibilitatea de a participa la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace şi urmează să fie luată o decizie", a informat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

Precizarea MAE vine după ce AFP a relatat, luni, citând Institutul Nobel, că mai multe ţări încă ezită să trimită reprezentanţi la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace în decembrie, după ce China a avertizat ţările care îl vor susţine pe disidentul Liu Xiaobo.

Institutul Nobel i-a invitat la ceremonie, programată pentru data de 10 decembrie, pe toţi ambasadorii aflaţi în funcţii în capitala Norvegiei. Diplomaţii trebuiau să confirme până pe 15 noiembrie participarea la eveniment.
"Unii încă aşteaptă instrucţiuni", a declarat directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad, fără a dezvălui numele ţărilor ezitante.

China, care îl consideră pe Liu Xiaobo drept "un infractor", a ameninţat cu "consecinţe" ţările care îl vor susţine pe disidentul condamnat la 11 ani de detenţie pentru subminarea puterii de stat.

Ambasada chineză din Oslo le-a cerut celorlalte reprezentanţe diplomatice să nu participe la ceremonie. Însă, în pofida apelului, majoritatea ţărilor europene, între care Franţa, Marea Britanie şi Germania, precum şi Statele Unite au confirmat deja participarea.

Fost profesor universitar, Liu Xiaobo, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat pentru că a participat la elaborarea "Cartei 08", un text care cere democratizarea Chinei.

Dat fiind că disidentul este în detenţie, soţia sa este consemnată la domiciliu, iar despre fraţii săi nu se ştie dacă pot părăsi China, Comitetul Nobel riscă, pentru prima dată în 109 ani, să nu poată înmâna premiul laureatului sau reprezentanţilor acestuia, la data tradiţională de 10 decembrie.

Mediafax 




Filmările au fost făcute de o echipă de alpinişti, între care se aflau şi români (şi care au reuşit să ascundă doi tibetani printre echipamentele de la baza unde se găseau).
Reconstituirea evenimentelor, într-un clip Youtube, aici.

Tot în China comunistă se pare că este în desfăşurare un program de
sterilizare forţată a cetăţenilor care nu respectă planificarea familială, după cum dezvăluie Times Online.

Pentru ţările industrializate, China reprezintă o sursa de forţă de muncă ieftină.
Iată aici imagini cu angajaţi chinezi epuizaţi, care lucrează în schimburi de 15 ore, 6-7 zile pe săptămână, cu scurte pauze de 10 minute, ora de muncă fiind plătită cu cca 34 pence/0,39 €  - The Image Microsoft Doesn't Want You to See.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mi-e sila ca avem asa un ministru de externe .
Este o rusine pentru noi !

Riddick spunea...

O dă la scăldat - "că sunt în dubii şi alte state din UE", când de fapt mai rău intră în rahat cu asemenea "argumente". Tare sunt curios, s-a depăşit termenul confirmarii participării.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: