14 octombrie 2010

"Trebuie rezolvat la nivel de UE"



Benyatov îi dă lui Paul şi instrucţiunile: „Bine. Pot spune două lucruri: chestia asta nu dispare de la sine şi necesită mai mult decât intervenţia ambasadorului. Trebuie rezolvat la nivel de UE. Tipii ăştia caută să învinovăţească pe cineva şi până când li se va spune că trebuie să se liniştească, vor continua cu procesul acesta", susţine Benyatov într-o discuţie din noiembrie 2006. Dilemele celor doi sunt însă şi mai mari. Paul pune punctul pe „i": „Problema este că premierul este persona non grata pentru preşedinte, iar preşedintele este persona non grata pentru premier. (...)". Scenariile celor doi interlocutori se succed cu rapiditate în timpul convorbirii. În final, tot Paul vine cu soluţia finală: cheia poate fi la Macovei. Monica Macovei, ministrul de atunci al Justiţiei, a cărei credibilitate cei doi sperau să o speculeze în favoarea lor. Iată ce a interceptat SRI: „Deci întrebarea e cu cine să ne întâlnim. Preşedintele? Singura persoană cu care ne putem vedea şi cu care să nu-ţi creăm noi mai mult rău decât bine, este ministrul Justiţiei pentru că se pare că este apolitică şi foarte respectată". Monica Macovei nu a putut fi contactată pentru a comenta discuţia Benyatov-Paul. 


Acesta este un fragment din articolul apărut în România liberă - "Ce legătură există între John Major şi dosarul privatizărilor strategice".


Interceptările SRI din dosarul privatizărilor strategice dezvăluie că partenerii consultantului Vadim Benyatov pregăteau presiuni diplomatice la cel mai înalt nivel pentru a-l scăpa pe acesta de acuzaţiile de spionaj:

23 noiembrie 2006

„Este ministrul Justiţiei"

Vadim Benyatov tocmai fusese audiat de procurorii DIICOT, când are o nouă convorbire cu misteriosul interlocutor, Paul. Cei doi stabilesc că lobby-ul pentru scăparea lui Benyatov din dosarul penal trebuie făcut la cel mai înalt nivel diplomatic.

Benyatov: Bine. Pot spune două lucruri: chestia asta nu dispare de la sine şi necesită mai mult decât intervenţia ambasadorului. Trebuie rezolvat la nivel de UE. Tipii ăştia caută să învinovăţească pe cineva şi până când li se va spune că trebuie să se liniştească, vor continua cu procesul acesta.(...)
Paul: De asemenea, problema este că premierul este persoana non grata pentru preşedinte, iar preşedintele este persoana non grata pentru premier. Să presupunem că ne vom vedea cu ministrul de Finanţe pentru că, în mod normal, cu el să ne întâlnim, în calitate
de instituţie financiară.
Benyatov: Exact.
Paul: Deci, întrebarea e cu cine să ne întâlnim. Preşedintele? Singura persoană cu care ne putem vedea şi cu care să nu-ţi creăm noi mai mult rău decât bine, este ministrul Justiţiei, pentru că se pare că este apolitică şi foarte respectată.

22 noiembrie 2006


Benyatov: „Sunt acuzat de spionaj. Sună foarte sexi"

La scurt timp după ce a fost ridicat de procurorii DIICOT, Vadim Benyatov a purtat o discuţie cu un anume Riad, despre situaţia sa de la acel moment. În discuţie mai apar numele lui Dorinel Mucea, adjunctul şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a bulgarului Stamen Stancev, consultant financiar, şi a lui Robert Neagoe, fost şef al Direcţiei Juridice de la OPSPI. Şi Mucea şi Stancev au fost arestaţi preventiv în acest dosar, în 2006, de către procurorii DIICOT.

Riad: Te-au interogat deja?
Benyatov: Nu, stau aici de şase ore. I-am văzut pe Mucea, pe Stamen şi pe Robert aici. Dar eu am fost lăsat ultimul.
Riad: Şi Stamen a fost interogat?
Benyatov: Da, o să aflu de ce vor să mă acuze atunci când voi intra la audieri, însă am înţeles că sunt acuzat de spionaj. Sună foarte sexi, însă nu mă amuză deloc în acest moment.
Riad: Eram cu Mucea când au venit să îl ridice.
Benyatov: Exact.
Riad: Mi-a spus să o şterg cât mai repede, deoarece aflase că urmau să vină după el. Aşa am şters-o, după care l-am sunat pe Mazuf Eliad (?) care, practic, i-a impulsionat pe cei de la Departamentul juridic (...)
Benyatov: Deci eşti la München?
Riad: Da, după ce a aflat Mazuf Eliad ce s-a întâmplat, a zis să numai stau mult acolo. Vor să mă scoată cu primul zbor.
Benyatov: Da, e o mişcare inteligentă. Nu are niciun rost să rişti.


"Trebuie rezolvat la nivel de UE", că s-a mai rezolvat. Mai multe detalii în acest video.


2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cu ce se ocupa UE :

"50 MEPs and their staff take £350,000 “study break” in five-star Madeira
The Telegraph reports that 250 MEPs, 80 parliamentary assistants and 70 civil servants working for the European People's Party (EPP) in the European Parliament have taken a three-day “study break” at the holiday resort of Madeira at a cost to the taxpayer of up to £350,000. Rooms have been reserved at two five-star hotels on the island, the Pestana Carlton and the Pestana Casino. The formal programme includes a debate on controversial plans by MEPs to increase the EU budget for 2011"

http://riddick2.blogspot.com/2010/10/press-summary-archive-treasury-minister.html#links

Riddick spunea...

Da... marele grup "de dreapta", PPE, care face majoritate cu socialiştii, liberalii si verzii.

Vine el 2014...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: