16 octombrie 2010

Ţară de tâmpiţi ?



Documentele privind posibila datorie a Germaniei către România s-ar afla la BCR, conform unei adrese a BNR. BCR a fost privatizată în decembrie 2005.  

Prim-ministru în 2005: Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu.
Guvernator BNR în 2005: Constantin Mugurel Isărescu.
Ministru de Finanţe în 2005: Varujan Vosganian

Răspunsul BNR la interpelarea oficială a senatorului Iulian Urban (PDL) privind chestiunea clarificării unor informaţii privind o posibilă datorie a Germaniei către România:


Povestea traseului documentelor pe baza carora Romania isi poate fundamenta si structura juridic pretentiile sale fata de datoria restanta din cel de-al doilea razboi mondial a Germaniei fata de noi, ia o intorsatura ciudata.

Dupa o tacere de doua luni de zile, BNR prin directorul Iuliu Iacobescu a trimis catre Senatul Romaniei ca raspuns la solicitarea senatorului Iulian Urban, adresa 9413/07.10.2010 inregistrata la Senat cu nr. 3821/11.10.2010.

Conform acestei adrese [ vezi facsimil ] toate documentele legate de creanta Germaniei s-ar afla in posesia unei....entitati bancare private, mai exact in arhivele BCR, banca cumparata de austriecii de la Erste Bank.

Plecand pe urmele lor, senatorul Iulian Urban a cerut conducerii BCR tot prin intermediul Senatului Romaniei, sa raspunda oficial in legatura cu existenta acestora si sa le predea Senatului Romaniei in vederea analizarii acestora de catre Camera Superioara a Parlamentului National.

BNR catre senatorul Urban in problema datoriei Germaniei catre Romania : toate documentele le are BCR   (pe blogul senatorului Iulian Urban)


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Prima manipulare a inceput pe Hotnews...
Pe urma s-a extins la B1TV...

Se pare ca IRTV trece printr-o metamorfoza si se transforma in B1TV

Riddick spunea...

Prea multe reziduuri de la IRTV se scurg spre B1TV.

Trebuie curăţenie la TVR, se prinde la ţară, aici este important de transmis mesajul corect.

Crystal Clear spunea...

Neaparat !
Ce mai mi-au auzit urechile si pe la TVR !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: