25 octombrie 2010

"Răscoala lui Moş Teacă", condusă de unu' fără o Doagă



Un personaj bizar şi agitat bântuie pe la tembeliziunile de nişă, vehiculând diverse elucubraţii, prizate de naivi şi ignoranţi datorită amestecului de jumătăţi de adevăruri.

Numele personajului: Mircea Dogar(i ?)u, ofiţer în rezervă, istoric (a lucrat la Institutul de Istorie și Teorie Militară, încă de pe vremea "generalului" Ilie Ceauşescu), şi preşedinte al Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere (SCMD).

Moştecii au pus de-o rivuluţie lîngă Palatul Cotroceni.




Maior Mircea Dogariu: "Vae victis"
 

Domnule redactor sef,

[...] Au vazut cu ochii lor pe cei care devastau magazinele si au simtit pe pielea lor calitatea pregatirii "revolutionarilor" experti in arte martiale, in oprirea tancurilor cu o coada de matura si decapitarea soldatilor intr-o fractiune de secunda! Au vazut cu ochii lor OZN-urile de tip Super-Puma si Super-Dauphine (ultimile inexistente in dotarea aviatiei romane), aceleasi care au actionat si la Otopeni, Alexeni, Boteni si aiurea! Ei stiu, totodata, mai bine decit oricine ca pe Calea Girocului nu exista decit pomi si unitati militare (2) (noi am aflat acest lucru din presa), deci "revolutionarii" care ar fi trebuit sa asalteze sediul "judetenei de partid" nu aveau ce cauta acolo decit daca erau in misiune ordonata! Au uitat ca s-a tras asupra lor, ca au fost agresati la domiciliu, ca le-au fost agresate familiile? Se complac in lasa satisfactie ca a batut ceasul altora si nu le-a venit lor rindul sa joace in tragedia romaneasca rolul de "acari Paun"? Nu mai cunosc sensul notiunilor de "bresa" si "cap de pod"? Au uitat ca mai exista si un "miine"?

Ce fac militarii Timisoarei, domnule redactor sef? Dorm? Le "fie somnul lin / si codrul aproape", ca tot e frate cu romanul! "Sa nu dea Dumnezeu cel Sfint" sa se trezeasca abia cind vor ajunge la solutia "codru", pentru ca va fi prea tirziu! Padurile noastre au luat demult drumul Ungariei si Austriei, sub forma de cherestea! Si inca ne dor cuvintele lui Brenus: "Vae victis!".

Cu durere,

Maior Mircea Dogariu

("Armata Romaniei" nr. 17 (228) din 27 aprilie 1994)


http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?t=186


9 comentarii :

Anonim spunea...

Colonelul in rezerva Mircea Dogaru nu a facut nicio secunda de armata. Absolvent de istorie, s-a casatorit cu Viorela Petrut, fiica generalului colonel Vasile Petrut, fost comandant, inainte de 89, al trupelor de graniceri, studii la Academia Frunze de la Moscova, dupa 89, vicepresedinte al partidului socialist al muncii, al lui Ilie Verdet. Tata socru i-a facut o viata mai usoara ginerelui Mircea Dogaru, angajindu-l in armata, pentru o leafa mai buna, istoric la Directia de propaganda a armatei, adica politruc. Nu s-a imbracat militar decit la festivitati, nici pistol nu i s-a dat sa nu se impuste singur. Cit despre "singele varsat"... In fine, a adunat rezervistii dintr-o armata neprofesionista, nostalgici ai comunismului socrului, stiut fiind ca in armata dinainte de 89 toti secretari de partid in unitati si subunitati erau parte la comanda! Astia sunt militarii care ard portretul comandantului! Trebuie degradati toti!

Riddick spunea...

Politruc, evident. Precum Valeriu Pricină, tovarăşul său de cauză.

anarchix spunea...

Mda. E clar ca buna ziua ca mai tot ce misca in materie de protest sindical e dirijat de la Moscova. Eu stau si ma gandesc cand incep si ai nostrii sa demonstreze ca au balls.

Daca baietii astia faceau asa ceva in Rusia, ii gaseau cu niste gauri de Makarov in sfecla.

Riddick spunea...

Sunt curios dacă se va permite parada gay la Moscova, după decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului:

Breaking news: European Court of Human Rights rules Russia must allow LGBT Pride marches

http://www.lgbt-ep.eu/news-stories/european-court-of-human-rights-rules-russia-must-allow-lgbt-pride-marches/

Riddick spunea...

Ca să spui că se poate opri un tanc "cu o coadă de mătură" înseamnă că nu ai habar de tehnica militară.

Se poate opri un tanc dacă introduci o bară de fier solidă sau o rangă la roata de antrenare din spate (am făcut armata la tancuri), şi tot mai poate pivota datorită celeilalte şenile.

Anonim spunea...

Mie existenta acestui "sindicat"- al cadrelor militar in rezerva, etc- mi se pare un atentat la logica.

Riddick spunea...

Probabil că este vechea ACMRR - Asociaţia Cadrelor Militare în Reyerva şi în Retragere, care susţinea la toate alegerile PDSR-ul şi pe Iliescu, şi care dădea mereu comunicate prin revista România Mare.

Anonim spunea...

Este o surpriză să aflu că cele scrise de mine în 1994 au devenit subiectul unui clip pe youtube. Nu ştiu cine este utilizatorul "17 decembrie 1989" care a încărcat pe youtube acest clip, dar zice că şi-a pierdut un copil la revoluţie, deci probabil e membru în asociaţia "17 Decembrie 1989" din care fac şi eu parte.
De adăugat: După lungi tărăgănări, în 2002 Curtea Supremă i-a condamnat la puşcărie pe cei 3 ofiţeri (general Rotariu, locotenent-colonel Păun şi căpitan Gheorghe) apăraţi de Mircea Dogaru în articolul menţionat. Imediat după aceea Ion Iliescu i-a graţiat, prin decretul nr. 727 publicat în Monitorul Oficial nr. 589 din 8 august 2002.
Iar institutul de istorie militară era condus de general Ilie Ceauşescu, nu de Florea Ceauşescu, care era ziarist la "Scînteia".

Riddick spunea...

Mulţumesc pentru informţii, voi corecta numele "generalului".

Oare va ajunge Iliescu vreodată ca acuzat într-o sală de tribunal ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: