25 octombrie 2010

Dan Diaconescu a minţit în direct, încă o dată



Comunicat de presă - Patriarhia Română

Domnul Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhiei Române pentru a candida la Preşedinţia României

În legătură cu afirmaţia domnului Dan Diaconescu care pretinde că ar fi primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a candida la preşedinţia României, precizăm:

Singura întrevedere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc în ziua de 27 mai 2010, când Patriarhul României l-a primit în audienţă pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia.

Cu această ocazie, domnul Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Române sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care îl conduce. Întrucât Patriarhia Română are propriul său post de televiziune, TRINITAS TV, un astfel astfel de sprijin nu este necesar.

Menţionăm că în cadrul întrevederii nu a existat nicio discuţie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la Preşedinţia României deoarece, la data respectivă, Preşedintele României fusese ales cu câteva luni înainte (6 decembrie 2009).

Totodată, precizăm că Patriarhia Română nici nu îndeamnă şi nici nu opreşte mirenii să candideze la Preşedinţia României sau la altă demnitate publică, întrucât ea trebuie să fie neutră din punct de vedere politic.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

AGERPRES

2 comentarii :

Francesco spunea...

Oare un mincinos minte doar o singura data?

Riddick spunea...

Nu, pentru unii chiar este un mod de viaţă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: