15 octombrie 2010

PSD şi PNL, lobby anti-România în Parlamentul European



Apropiata dezbatere parlamentară a Strategiei Naţionale de Apărare este folosită propagandistic de PSD şi de PNL, care au iniţiat o campanie în Parlamentul European, urmărind chiar sancţionarea României "dacă nu elimină din Strategia Naţională de Apărare articolul care cataloghează presa o vulnerabilitate la adresa statului".

Europarlamentarul PSD/PES Victor Boştinaru vorbeşte la RFI despre acest subiect, şi aflăm că "liderii celor mai importante grupuri politice din Parlamentul European, mai puţin PPE au adresat o scrisoare Legislativului de la Bucureşti, prin care cer respingerea documentului".
Scrisoarea este semnată de Martin Schulz, liderul Grupului S&D, Guy Verhofstadt, liderul Grupului ALDE şi Daniel Cohn-Bendit, liderul Greens/EFA. Documentul este adresat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României şi liderilor grupurilor parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor.
Deci, exact grupurile de stânga din Parlamentul European: S&D (din care face parte PSD), ALDE (din care face parte PNL), Greens-EFA al teroristului stradal Daniel Cohn-Bendit (probabil că comuniştii de la GUE-NGL s-au abţinut "strategic").

Altfel, grupuri importante care, la fel ca grupul PPE, nu au semnat aiureala aia sunt şi conservatorii (ECR, 54 de membri, aproape de Verzi, cu 55 de membri) şi euroscepticii (EFD, 31 de membri).

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ii trimitem la UE ca sa submineze interesul national !
Nu-mi vine sa cred unde s-a ajuns

Riddick spunea...

Interesul naţional şi UE... contradicţie în termeni.

Crystal Clear spunea...

Absolut !
Problema este ca nimeni nu explica asta CLAR .Ca sa inteleaga toti ca UE vizeaza disolutia statului national si transformarea Romaniei in euroregiuni


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: