12 octombrie 2010

Pentru baba Buzek, drepturile comunităţii gay sunt "drepturi fundamentale, valori centrale ale Uniunii Europene"



Preşedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek (grupul PPE) a dat publicităţii un comunicat în care califică protestele violente care au avut loc la Belgrad împotriva unei parade gay drept îndreptate "împotriva unui număr de valori centrale ale Uniunii Europene": 
Preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek a declarat:

"Parlamentul European afirmă opoziţia puternică la homofobie, indiferent dacă aceasta are loc în interiorul sau în afara UE. Violenţele de la Belgrad nu au nimic de-a face cu Pride Parade, ci mai degrabă au fost comise de grupuri de huligani care au vrut să provoace daune. Homofobia este o încălcare a demnităţii umane care pune în discuţie drepturile fundamentale, şi, astfel, trebuie să fie condamnată ferm.

Autorii ciocnirilor, prin faptele lor, merg împotriva unui număr de valori centrale ale Uniunii Europene. Aceste marşuri au avut loc acolo pentru a celebra valorile toleranţei, libertăţii de exprimare şi de întrunire.

Aş dori să mulţumesc autorităţilor şi în special poliţiei pentru împiedicarea continuării violenţelor. Autorii acestor violenţe trebuie să fie consideraţi pe deplin răspunzători."
http://www.europarl.europa.eu/president/view/en/press/press_release/2010/2010-October/press_release-2010-October-15.html;jsessionid=C8846B9C597752595D4F5CAC32467CAB

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Buzek si Monica Macovei ce mai lupta pentru gay !

Riddick spunea...

A, dar asta este chiar o lozincă:

Buzek şi cu Macovei/

Ce mai luptă pentru ghei !

:)))

Crystal Clear spunea...

Si mai bine! :)))))

Anonim spunea...

Desi la prima vedere ceeace postez acum este cel mult plictisitor de comun ,imi asum indiferenta cititorilor si relatez urmatoarele ganduri : In cotidian,intalnim gay si ii tratam in mai multe feluri - cu indiferenta,cu oarecare intelegere,cu dispret,cu sentimente ce difera de pozitia sociala sau intelectuala .Dar intotdeuna dintr-o pozitie diferita de cea heterosexuala.Toate aceste pozitii mi se par normale,este pana la urma pozitia oricui,fata de orice.Anormal mi se pare reactia organizatiilor gay ,care acuza ce nu este de acuzat.In loc sa promoveze personalitatile din toate timpurile si toate domeniile ,care au avut aceasta inclinatie si care au contribuit substantial la dezvoltarea intelectuala,artistica,stiintifica si in toate domeniile de fapt,se cramponeaza pe reactia negativa si de ce nu obiectiva din punctul lor de vedere al majoritatii.Este o solutie castigatoare ? Va tine ea la nesfarsit ? Istoria arata ca acest mod de abordare prezinta pericole,care in decursul timpului a produs mari necazuri celor care l-au utilizat.

Riddick spunea...

Ceea ce fac organizaţiile pro-gay nu este neapărat în interesul persoanelor cu asemenea practici, ei vor să influenţeze societatea, să instituie nişte tabuuri ("dacă critici homosexualii, eşti extremist !"). Apoi, anormalitatea devine normă şi în alte domenii. Politica paşilor mici.

Este o mişcare politico-ideologică, nu activism pentru drepturile omului.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: