14 septembrie 2010

Socialismul, ca obiectiv de etapă

"Socialismul" (cu formula atenuantă "social-democraţia", pentru a nu se alarma naivii) nu este decât un obiectiv de etapă, un stadiu de tranziţie.




Socialismul înseamnă controlul asupra populaţiei şi a fiecarui individ în parte (statul "dă" locuri de muncă, învăţământ, sănătate gratuită, etc) nu trebuie să-şi mai bată capul individul cu măruntişuri de genul ăsta.

Dar, pentru aceasta, este nevoie de un stat puternic. Cei din conducerea sa cer puteri tot mai mari. 
La început, le obţineau prin represiune, mai apoi, prin propagandă şi spălarea creierelor - prin mass-media si sistemul şcolilor şi universităţilor de stat, precum şi prin mituirea unei mase de manevră, clientela politică.

Putem extinde observaţia la nivel de state. Dacă pe timpul Imperiului Roman, al lui Napoleon, Lenin, Stalin sau Hitler se lucra greoi, cu cadavre pe străzi şi alte aiureli, acum se foloseşte metoda soft - "munca de lămurire", până iese bine.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Controlul populatiei de catre stat pleaca de la controlul economiei.

Aici este cel mai grav . Propaganda sa zicem ca nu se lipeste de toi, sunt unii care gandesc, dar cand este vorba de supravieture economica, sunt multi cate tac si se aseaza singuri in spatele cortinei de fier.
Cam asta spune tipul la sfarsit

costin spunea...

Riddick, parca ti-am mai lasat acum doua seri un comentariu... nu il gasesc acum. Vreau sa vorbesc putin cu tine. Imi trimiti, te rog, un mail la patrupedbun @ gmail.com ?
Mersi!
Costin

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Foamea este un mijloc de control verificat.

@Costin: Sorry. Am trimis un e-mail cu adresa din profilul tau Blogger, trimit iar e-mail pe adresa pe care ai indicat-o. Ştersesem comment-ul tău, dupa aceea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: