05 septembrie 2010

Referendumul din Moldova, la limita validării


05 Sep 2010 | 21:26  - Jurnal.md

Analist: „Rezultatele referendumului - dezgustător de șocante!” 

Analist: „Rezultatele referendumului - dezgustător de șocante!”

Referendumul îl putem considera ca și eșuat, iar rezultatele acestuia până în acest moment (aproximativ 24%, până la ora 20:00, n.r.) sunt dezgustător de șocante. Declarația a fost făcută de analistul politic Viorel Cibotaru, în cadrul unei ediții speciale, la Jurnal TV.

„Sunt niște rezultate dezgustător de șocante, pentru că s-a așteptat o prezență ridicată la vot, luând în considerare că este un eveniment fără precedent pentru Republica Moldova”, crede Viorel Cibotaru.

Potrivit analistului, un motiv important al prezenței scăzute la urnele de vot este și scăderea popularității Alianței pentru Integrare Europeană.

Un alt analist politic, Anatol Țăranu, taxează și mai dur Alianța de la guvernare. „Este un eșec de calcul – tot orașul, toată țara, a fost împânzită cu imaginile liderilor AIE. Ce a fost asta? Este referendum, nu alegeri prezidențiale”, susține Țăranu.

Un alt motiv este și faptul că AIE a renunțat la ideea unui staff comun la alegeri, consideră analiștii. Mai mult decât atât, analiștii spun că au încercat, în tot acest timp, să dea de înțeles politicienilor din tabăra liberalilor și democraților că nu va fi atât de simplă organizarea referendumului. „Am încercat să le spunem că nu va fi simplu, dar ei toți erau foarte siguri de reușită. În rezultat, referendumul a avut loc la limită, iar partidele vor merge în alegeri din același punct de pornire”, a conchis analistul Anatol Țăranu.


22:32  Update
Date parțiale: 28,72% dintre alegători au votat până acum
22:13  Update
Cea mai mare rată de participare - 42,7% la Teleneşti

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca asa se va intampla.
Se demonstreaza inca o data limitele si slabiciunile democratiei....

Riddick spunea...

Moldova intră în instabilitate.
Ochii pe Filat şi pe Lupu, vor defecta primii.

Nu se poate alege preşedintele pe sistemul actual, trebuie 60 de voturi din 100, comuniştii au 43-44, nu vor să dea votul. Rămâne Ghimpu interimar. Până când ?

Crystal Clear spunea...

Instabilitatea este situatia pe care rusii o plac cel mai mult!
Cred ca vor profita si vor face pasul urmator : recunosterea Transnistriei.
Ca sa adanceasta instabilitatea...
Pana ajung la 60 de voturi



Pe NB- la Criptone -pe linkul de mai jos s-a scos articolul?
Sau nu-l vede calculatorul meu?
http://www.nickyhager.info/israel's-omniscient-ears/

Riddick spunea...

Se pare ca a fost scos articolul respectiv, apare Error 404, "not found".

Cred ca vor recunoaşte Transnistria, undeva la începutul lui 2011.

Crystal Clear spunea...

Da, trebuie sa se razbune ei cumva..

Anonim spunea...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OOB9WDRGsRgJ:www.nickyhager.info/israel’s-omniscient-ears/+http://www.nickyhager.info/israel's-omniscient-ears/&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=safari


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: