05 septembrie 2010

Referendumul din Moldova, la limita validării


05 Sep 2010 | 21:26  - Jurnal.md

Analist: „Rezultatele referendumului - dezgustător de șocante!” 

Analist: „Rezultatele referendumului - dezgustător de șocante!”

Referendumul îl putem considera ca și eșuat, iar rezultatele acestuia până în acest moment (aproximativ 24%, până la ora 20:00, n.r.) sunt dezgustător de șocante. Declarația a fost făcută de analistul politic Viorel Cibotaru, în cadrul unei ediții speciale, la Jurnal TV.

„Sunt niște rezultate dezgustător de șocante, pentru că s-a așteptat o prezență ridicată la vot, luând în considerare că este un eveniment fără precedent pentru Republica Moldova”, crede Viorel Cibotaru.

Potrivit analistului, un motiv important al prezenței scăzute la urnele de vot este și scăderea popularității Alianței pentru Integrare Europeană.

Un alt analist politic, Anatol Țăranu, taxează și mai dur Alianța de la guvernare. „Este un eșec de calcul – tot orașul, toată țara, a fost împânzită cu imaginile liderilor AIE. Ce a fost asta? Este referendum, nu alegeri prezidențiale”, susține Țăranu.

Un alt motiv este și faptul că AIE a renunțat la ideea unui staff comun la alegeri, consideră analiștii. Mai mult decât atât, analiștii spun că au încercat, în tot acest timp, să dea de înțeles politicienilor din tabăra liberalilor și democraților că nu va fi atât de simplă organizarea referendumului. „Am încercat să le spunem că nu va fi simplu, dar ei toți erau foarte siguri de reușită. În rezultat, referendumul a avut loc la limită, iar partidele vor merge în alegeri din același punct de pornire”, a conchis analistul Anatol Țăranu.


22:32  Update
Date parțiale: 28,72% dintre alegători au votat până acum
22:13  Update
Cea mai mare rată de participare - 42,7% la Teleneşti

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca asa se va intampla.
Se demonstreaza inca o data limitele si slabiciunile democratiei....

Riddick spunea...

Moldova intră în instabilitate.
Ochii pe Filat şi pe Lupu, vor defecta primii.

Nu se poate alege preşedintele pe sistemul actual, trebuie 60 de voturi din 100, comuniştii au 43-44, nu vor să dea votul. Rămâne Ghimpu interimar. Până când ?

Crystal Clear spunea...

Instabilitatea este situatia pe care rusii o plac cel mai mult!
Cred ca vor profita si vor face pasul urmator : recunosterea Transnistriei.
Ca sa adanceasta instabilitatea...
Pana ajung la 60 de voturi



Pe NB- la Criptone -pe linkul de mai jos s-a scos articolul?
Sau nu-l vede calculatorul meu?
http://www.nickyhager.info/israel's-omniscient-ears/

Riddick spunea...

Se pare ca a fost scos articolul respectiv, apare Error 404, "not found".

Cred ca vor recunoaşte Transnistria, undeva la începutul lui 2011.

Crystal Clear spunea...

Da, trebuie sa se razbune ei cumva..

Anonim spunea...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OOB9WDRGsRgJ:www.nickyhager.info/israel’s-omniscient-ears/+http://www.nickyhager.info/israel's-omniscient-ears/&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=safari


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: