27 septembrie 2010

Lămurire pentru Mitică Pălărierul:



De pe blogul senatorului PDL Iulian Urban:

Discutie pe tema demisiei lui Blaga, cu Mitica Palarierul

Mitica Palarierul spune :
" ... au subminat autoritatea statului ...."
"...demisia de onoare ..."
aceste declaratii imi storc lacrimi de crocodil, cand ma gandesc la politicienii nostrii care ne mint cu cuvinte sonore, dar in fapt avem doar un mare concurs national pentru ciolan si FRICA de STATUL ROMAN.
Sa fim onesti - nimeni nu are incredere in "autoritatea statului" - acesta a fost subminata de mai multe generatii de politicieni corupti, ci ne este doar FRICA de politie, de securitate, de militie, de asa zisul parlament, de ANAF, de primarie, etc. fel de fel de "institutii" care ne pot face viata mizerabila.
Nici un politician din ultimii ani nu a facut nimic pentru a schimba acesta situatie, dimpotriva dl. Presedinte si Guvernul Boc au accentuat acesta frica ancestrala, prin haosul creat in ultimele luni de guvernare.
Ce au facut - au accentuat criza prin redecerea pensiilor, prin pretinsa scadere a salariilor "nesimtite", prin invrajbirea societii, prin nenumarate minciuni, mereu repetate.
Acum se asteapta sa ne guduram pe langa ei ?
Politcienii au subminat autoritatea statului, celalti romani traiesc doar cu FRICA.
"Patria si Dreptul Meu !"


Cetateanul platitor de taxe i-a raspuns :
Mitica, sincer mi se pare absurd rationamentul tau. In ideea ta, daca unul sau mai multi submineaza autoritatea statului, ar trebui ca sa se dea liber la toti sa o submineze caci asa e echitabil.
Nu iti era frica pe vremea lui Iliescu cind nu puteai vorbi liber nici la TV si nici pe internet , din moment ce scrii ce scri pe net DEE CE ITI E FRICA ????!!!! > E normal ca POLITIA care trebuie sa apere cetatenii sa mearga in fata Palatului Cotroceni (institutie a statului roman ) cu arme si sa strige - IESI AFARA JIGODIE ORDINARA _ ??? ori S__I PULA ???? A indraznit cineva sa-i strige lui ILIESCU asa ceva cand era presedintele tarii ???  Din cauza lui si a PSD -ului (tot al lui ) sintem unde sintem . Cine a dus minerii la
Bucuresti ??? Cine a vandut tot ce era bun in tara asta aproape GRATIS . CINE ???? Mai uitati-va si in urma . Romanii au un talent grozav sa uite ce a fost . Se refera doar la prezent . In prezent visteria tarii e goala si nu a golit-o Basescu si nici PDL , Ce zici ??
Tu erai un om de rand si cu libertatea ta de-a demonstra,iar in cazul nostru este vorba de angajatii unei institutii de foarte mare importanta,o institutie care trebuie sa respecte anumite reguli si legi.
Nu cred ca li se reprosa ceva daca ieseau la demonstratie in mod civilizat si nu huliganist.
Puteau sa-si arunce sepcile alea purtate in timpul liber si nu caschetele cu sigla Romaniei.
Si daca se incearca sa se invarte roata si sa se spuna(ca-n Ro.:se gaseste repede un ac de cusut la fiecare cojoc)ca erau caschete uzate,totusi au fost caschete cu stema tarii.
Asta-i ce vreti unii dintre voi sa nu intelegeti(sau va faceti ca nu intelegeti).
S-au incalcat niste codexuri,nu exista nicio scuza.Deci intregul circ mediatic,de aparare a acestui eveniment grotesc,nu are niciun sens.Este pura ipocrizie,sa iesi si sa declari ca au avut un oarecare drept.
Puteau sa demonstreze,cum demonstreaza si politistii din alte parti,dar nu sa fie huligani si obsceni.
Asta-i dovada nivelelului de cultura,inteligenta si civilizatie a UNOR angajati ai MAI.
Ar fi nedrept sa generalizam.Nu cred ca in Romania sunt numai 6000 de politisti.Incerc sa nu ma gandesc la cazul:cati erau politisti adevarati si cati civili platiti de sindicate????.

3 comentarii :

Anonim spunea...

un nemultumit ce va "trece" in curand la psd...un nenorocit de fost comunist ascuns sub pulpana democrat liberalismului...si eu am comentat pe acest subiect la mine pe blog

Riddick spunea...

Sper că nu te referi la senator, ci la Pălărier.

Anonim spunea...

Am descoperit cu mirare comentariile de mai sus la un text de-al meu mai vechi.

Dl. (sub)Urban se pare ca nu a inteles perspectiva mea istorica asupra fenomenului de subminare a autoritatii statului facuta de mai multe GENERATII de politicieni. D-nii Basescu, Boc, Antonescu, Iliescu, Constantinescu, scl. sunt doar reprezentantii recenti ai multimii politicienilor romani. Din pacate se dovedesc la fel de patrioti si de competenti precum tovarasii Ceausescu, Bobu, Manescu, Vasile Luca, Ana Pauker, Gheorghiu-Dej, Teohari, scl.

Pozitia d-lui comentator mi se pare limitata - reducand problema doar la un fapt divers - chestia cu catzelul, sepcile, etc. si la niste persoane efemere - la fel ca faptul divers mentionat.

Pana la o viitoare revedere, sa auzim numai de bine.

"Patria si Dreptul Meu!"


Mitica (Palarierul)
.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: