12 septembrie 2010

ANAF: " Enough ! "


ANAF pune sechestru asigurator  pe bunuri şi acţiuni ale Rompetrol, în urma neachitării unor datorii de circa 500 milioane de euro. ANAF cere plata datoriilor, nu acţiuni la companie.
"Grupul Rompetrol a luat act cu surprindere, în data de 10 septembrie, de decizia emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) prin care s-a instituit sechestru asigurator asupra unor terenuri şi instalaţii ale Rompetrol Rafinare precum şi asupra participaţiilor în filialele sale"
Comunicat al Grupului Rompetrol
Putem presupune că această declaraţie a clownului Sebastian Vlădescu, de acum două luni, a avut o contribuţie semnificativă la schimbarea sa:
„Dacă KazMunaiGaz va plăti 100 de milioane de dolari, statul va prelua peste 40% din acţiunile Rompetrol, iar kazahii rămân majoritari. Potrivit legii, ce nu se plăteşte se converteşte în acţiuni. Nu sunt de acord, dar asta spune legea. Nu am făcut eu legea"

10 comentarii :

anarchix spunea...

Cred ca mor KGB-istii aia de oftica din cauza tzepei lui patriciu. Oamenii se asteptau ca plata de actiuni in locul cash-ului sa fie "a done deal".

Riddick spunea...

Meciul nu este jucat încă. Sunt curios ce va urma. Ideea este că trebuie scăpat şi de ăştia, şi de OMV.

Oricum, luate înapoi TOATE câmpurile petroliere şi zăcămintele, că nu suntem idioţi, dracului, să luăm redevenţă sub 10% din ce avem 100%.

Crystal Clear spunea...

Inteleg ca Grupul Rompetrol este un conglomerat de firme cu patroni diferiti :Rompetrol Rafinare-patron majoritar Kazakstan, Rompetrol-benzinarii -proprietar Gazprom,Litro-benzinarii -?
Oare ce-i uneste in grup?

Interesant ca patronii nu recunosc datoria :
"Prin decizie sunt indisponibilizate active , pentru o sumă de bani pe care Rompetrol Rafinare nu o datorează şi nici nu o va datora vreodata bugetului de stat, contrar celor pretinse de ANAF, se mai arată în comunicatul companiei petroliere"


Valoarea asigurata este de 500 mil eur iar firma nu mai poate vinde nimic pana nu plateste datoria.
Mi se pare destul de decent .

A sters cineva,vreodata datoriile Rafinariei ?

Riddick spunea...

Nu sunt sigur de toate detaliile. Ies din online, revin peste o oră.

Anonim spunea...

Statul român posdecembist este singurul vinovat pentru că naţiunea română nu-şi are, încă, statutul pe care-l merită în rândul naţiunilor europene.

Tot statul român este principalul vinovat pentru faptul că naţiunea română este singura naţiune din Europa care nu trăieşte, încă, într-un singur stat.

Dacă, după 1989, în România ar fi fost instaurat un stat democratic, care să fi construit o economie democratică şi performantă, românii din partea stângă a Prutului ar fi luptat şi ar fi reuşit, de mult, să impună unirea lor cu ţara, iar România reunificată, dispunând de o economie performantă, nu ar fi fost “ruda săracă“ a Europei ci, dimpotrivă, ar fi fost unul din stâlpii de bază ai construcţiei europene.

Guvernanţii postdecembrişti au furat nu numai băncile, uzinele şi fabricile construite înainte de 1989, nu numai fondul de pensii acumulat până în 1989, dar au furat şi din veniturile produse de cetăţeni după 1989 – bani depuşi la bănci şi la fonduri de investiţii, la casele de asigurări de sănătate, ş.a.m.d.

Statul român postdecembrist, instaurat şi menţinut la putere prin minciună şi hoţie, a atentat şi atentează nu numai la integritatea capitalului naţional, a avuţiei productive acumulată de naţiune, dar şi la limba, cultura şi civilizaţia românească, care sunt supuse unui proces puternic de degradare.

Tetraedrul puterii-Mass-media. A patra putere in stat!? Piramida puterii in diverse ipostaze (unghiuri de perceptie) : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=521

Doctrina Politică Populară (G. I. R.), o politica responsabila :
http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=237

Riddick spunea...

Statul postdecembrist suntem noi, care tacem când se votează în parlament cedarea resurselor naturale, reeşalonarera marilor datornici (văduva şi fiul lui Călin Nemeş, rănit la Cluj în 21 decembrie 1989, erau pe punctul de a fi evacuaţi din apartament pentru o datorie de circa 2-300 de milioane de lei vechi; comandantul plutonului din piaţa din Cluj, unde a fost împuşcat C.Nemeş, Carp Dando - se pare că a tras şi el, omorând cel puţin o persoană - îşi ronţăie liniştit pensia, nu îl mai întreabă nimeni nimic, a fost achitat de mafia din magistratură).

Cojocaru susţine o utopie, utopie a fost de la bun început de când a lansat-o, în anii '90.

Crystal Clear spunea...

Vad ca englezii nu se lasa pacaliti de mincinosi :
"The campaign is the brainchild of firebrand MEP Daniel Hannan, who resigned from his frontbench role in the European Parliament after David Cameron went back on his “cast-iron” guarantee of a referendum on the Lisbon Treaty, and has since dedicated himself to building populist right-wing campaigns modelled on the US Tea Party movement.
Este de pe NR

Crystal Clear spunea...

S-ar putea sa repet comenatariul,dar iar l-am pierdut
Este raspuns la Anonimul cu doctrina populara

Am citit si eu doctrina asta.Are la baza economia sociala de piata-ceea ce inseamna tot stanga si ne aduce la situatia de mai sus.

Suntem satui de cei care una spun si alta fac

Anonim spunea...

Din cate imi amintesc, conversia obligatiunilor in actiuni prin simpla exercitare a acestei optiuni de catre emitent si fara aprobare din partea detinatorilor a fost data prin hotarare de guvern in 2001 parca...

Cu alte cuvinte, Adrian Nastase care era prim-ministru la vremea respectiva a legitimizat "manevra" de transformare a datoriilor lui Patriciu catre statul roman in hartii ... fara valoare.

Prospectul emisiunii de obligatiuni aprobat prin HG a insemnat rostogolirea unor datorii istorice pana in 2010 (lucru care nu este neobisnuit in economiile capitaliste). Smecheria cea mare este conversia asta automata... In mod uzual, daca o companie oarecare scoate astfel de obligatiuni (cu posibilitatea exercitarii in viitor a clauzei de conversie unilateral de catre acea companie), eventualul cumparator cere o dobanda foarte mare sau, de cele mai multe ori, o astfel de emisiune ramane nesubscrisa.

Adi, in schimb, i-a garantat lui Dinu ca datoriile Rompetrol nu vor mai fi presante pana acesta reuseste sa vanda si, chiar si dupa rescadentare oricum nu vor mai trebui platite ca le preia statul inapoi sub forma de actiuni.

Asta e scoala inalta, fratioare!! Astia din US cu activele toxice mai au de invatat de la ticalositii nostri cu gulere alb-maronii!

Riddick spunea...

Rompetrol face o mărire de capital (pentru asta, are bani, spre deosebire de statul român ;-), încât eventuala cotă de 40% ar fi mai mică).

Le-a mai făcut şi parlamentul jocul, cu legea respectivă. I-aş evacua din România cu puşca-n spate.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: