11 august 2010

Un agent al U.E. plantat la Banca Naţională a României !


Bine că nu a ajuns Lucian Croitoru premier. 

Agent al UE ? Pâi, cum altfel îl poţi califica pe unul care declară aşa ceva:

"Orizontul 2015 pentru aderarea la euro trebuie menţinut. Că nu va fi poate în 2015 ci 2016, e posibil. Important e să ne asumăm un obiectiv şi mai ales, să dovedim sustenabilitate în privinţa condiţiilor de intrare".

“Trebuie să gândim bine. O intrare în zona euro, nepregătiţi fiind, poate fi foarte periculoasă luând în calcul evoluţiile unor state care au procedat în asemenea manieră. Obiectivul aderării trebuie să fie  temeinic pregătit pentru că el introduce şi o anumită coeziune politică destul de precară în România acum. Despre aderare trebuie să se vorbească, să se spună care sunt eforturile care se fac în aceasta direcţie”.

Isărescu e mai precaut:  “Aşa cum ţinta intrării României în Uniunea Europeană din 2007 a fost un catalizator, ţinta adoptării euro în 2015 poate fi un catalizator pentru coerenţa politicilor. Dacă evoluţiile duc clar spre altceva şi ţinta nu mai este credibilă va fi rediscutată”. Să vedem ce idei va avea după ce va participa la întrunirea din toamnă de la Bucureşti a Comisiei Trilaterale.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Inghet numai cand ma gandesc ce lupta urmeaza.
Sper sa ne-ajute Dumnezeu si sa razbeasca Basescu: ne mai gandim, mai analizam, daca e bine pentru noi, etc, etc.
Sper so tina toto asa.
In rest,urmeaza sa-si dea toti arama pe fata ...

Riddick spunea...

Am bănuit eu că e ceva necurat cu pişpirache ăsta, de asnul trecut.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: