02 martie 2010

"Respect şi reconciliere"

"Dublul limbaj e dincolo de orice limita. Boc nu doar ca nu face economii la buget, dar continua sa isi mareasca nivelul cheltuielilor (asa cum arata toate statisticile economice). Doar ca, pentru a pastra aparentele, acopera cresterea cheltuielilor din zona clientelei cu masuri cosmetice, menite sa loveasca in unele din putinele locuri in care mai ramasese ceva profesionism. Sunt solidar cu Dinu Zamfirescu, precum si cu toti cei care, asemeni lui, sufera din cauza prostiei portocalii. Considerati aceasta postare drept un  semnal de alarma extrem si ca un protest din partea unui om care crede ca profesionismul nu e dat de culoarea carnetului de partid".
Adrian Năstase pe blogul personal ("O decizie mai mult decat dubioasa"), în legătură cu schimbările intervenite la INMER şi IICCR.

Cum ?! Dublul limbaj? Păi, să vedem:

Blog Adrian Năstase ("O decizie mai mult decat dubioasa",2 martie 2010)

"In 2003, cand eram Prim-Ministru, am infiintat INMER, ca forma de respect si de reconciliere istorica. Nu a fost un gest de imagine, ci un gest de corectitudine. Am numit atunci in fruntea acelui institut un vechi liberal, exilat ani de zile in Franta, excelent cunoscator al istoriei exilului si un opozant declarat al nostru. Este vorba de Dinu Zamfirescu, un om cu un trecut si cu niste calitati exceptionale (mai multe aflati de aici: http://memoriaexilului.ro/despre/dinu-zamfirescu). La acel moment, decizia mi s-a parut una de bun-simt si fara nici un fel de legatura cu politica. Domnul Zamfirescu este un om cu o educatie politica deosebita, dar si un foarte bun profesionist".

Blog Adrian Năstase ("Alegeri prezidentiale la final. Primele observatii", 8 decembrie 2009):

"Am auzit in aceste zile urmatorul argument: realitatea politica, economica si sociala din Romania este cunoscuta in profunzimea ei doar de catre cei rezidenti. E un argument solid, care se aplica in multe tari europene. Cei care au plecat de multi ani din tara, chiar daca citesc presa si sunt informati, nu au contact direct cu realitatea. Nu sunt afectati, direct, de reglementari, de taxe si impozite, chiar si de o viziune sau alta asupra viitorului –  in sanatate, educatie etc. Prin urmare, votul lor ar trebui sa aiba o greutate mai mica. Se impune, in viitor, o dezbatere  pe acest subiect".

7 comentarii :

Despina spunea...

Va dati seama ce fel de regim am fi avut cu PSD+PNL la conducere ?

Riddick spunea...

Vorba aia: "a scăpat porcu-n trifoi".

Despina spunea...

:) :) :)

Despina spunea...

Riddick,
Am auzit ieri la B1TV cum ca OTV a intrat in grupul Realitatea Catzavencu.
Stii ceva?

Riddick spunea...

Nu ştiu nimic.

Am dat un search şi am obţinut pagina cu rezultatele:

http://www.google.ro/search?hl=ro&safe=off&client=firefox-a&hs=Whp&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=OTV+grupul+Realitatea+Catzavencu&btnG=C%C4%83uta%C5%A3i&meta=&aq=f&oq=

şi

http://www.realitatea.net/tag/otv_82932

Nu ştiu ce sa zic, dar am auzit că Patriciu vrea televiziune (se vorbea de cumpărarea Trustului cu totul, într-o vreme).

Mă retrag cam o oră.

Anonim spunea...

curuletz incearca sa demonstreze ca porcul necastrat de dna da iama prin zarzavatul public...

Riddick spunea...

Te pomeneşti că leşină la prima înfăţişare la instanţă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: