18 februarie 2010

Mihai Ghimpu dezminte afirmaţiile pe care i le atribuie "Komsomolskaia Pravda"



Preşedintele (interimar) al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a acordat un interviu miercuri, 17 februarie, publicaţiei Komsomolskaia Pravda. Interviul a fost preluat şi de mass-media din România şi Republica Moldova, fraza-cheie fiind conţinută chiar în titlul original : "Nu va fi niciodată unirea cu România!". S-a dovedit că este vorba despre o manipulare în scopul de a deteriora relaţiile dintre România şi Moldova, îmbunătăţite după alegerile de anul trecut din Moldova şi instalarea noului guvern.

Astăzi, Radio Vocea Basarabiei a anunţat că, în urma contactării serviciului de presă al preşedinţiei, în legatură cu interviul dat de Mihai Ghimpu, a primit următorul răspuns : "Ziarul a interpretat eronat afirmaţia dlui Ghimpu. Dl Ghimpu a spus că Alianţa pentru Integrare Europeană nu are drept obiectiv unirea cu România, ceea ce este cu totul altceva".

Ştirea a fost preluată şi de agenţia Romanian Global News:

Presa rusa a dezinformat in ceeea ce priveste declaratia lui Mihai Ghimpu

Chisinau, Romania de Est(Basarabia)/Romanian Global News
joi, 18 februarie 2010

O ştire, difuzată de mai multe agenţii si publicatii de presa de pe ambele maluri ale Prutului, care facea referire la un interviu dat de preşedintele Parlamentului de la Chisinau, Mihai Ghimpu, tot el preşedinte interimar al Republicii Moldova, ziarului moscovit „Komsomolskaia Pravda", a facut ca multi romani de pe ambele maluri ale Prutului sa se gandeasca ca, iata, si Ghimpu, ca si altii inaintea sa, a renuntat la unul din proiectele esentiale ale romanilor - reunirea.

Conform ziarului rus, în interviu Mihai Ghimpu ar fi declarat ca : „Moldova nu se va uni cu România nicodată".

Deziluzia ar fi fost mare cu atat mai mult cu cat la Chisinau exista o anumita jena sau chiar frica fata de recunoasterea ilegalitatii unui act arbitrar, savarsit de doi criminali de razboi notorii, Hitler si Stalin, care a rupt o parte a poporului roman de Tara Mama. De acest lucru, de pronuntarea cuvantului „Reunire" sau chiar „Unire", le este teama chiar si celor care au pretentia ca pot fi liberi sa spuna adevarul. Iar acest lucru il stie si Moscova. Si atunci profita, intretinand confuzia.

Asa a facut si cu declaratia lui Ghimpu. A „adaptat-o" nevoilor sale geopolitice, dezinformand. Numai ca minciuna are picioare scurte. In Basarabia toate minciunile antiromanesti vor avea picioare din ce in ce mai scurte de aici incolo. Si acest lucru ar trebui sa-l stie toti cei care mai joaca la doua capete. Si sunt multi. Unii din ei colorati in democrati, liberali sau ambele, si europeni pe deasupra.

Cu totii ar trebui sa stie ca in cativa ani Bucurestiul va avea mult mai multe resurse si aliati pentru a indeplini obiectivele  nationale romanesti, decat va avea Moscova pentru a le distruge. Iar atunci vor conta cu adevarat doar cei care si-au ajutat neamul sa iasa din saracie si din incertitudine. Acum, repede. Nu peste 12, 15 sau 20 de ani! Pentru ca nu ne mai permiteam sa sacrificam sute de mii de tineri romani, rusi, gagauzi si ucrainieni in tranzitii interminabile. Iar solutia o stiu cu totii. Este una singura si este cea de care se tem cel mai mult cei care-i servesc pe rusi in Basarabia. Reunirea!

Contactat de radio Vocea Basarabiei, să precizeze dacă cele scrise de ziarul moscovit corespund adevarului, serviciul de presă al preşedinţiei de la Chisinau a precizat că ziarul „a interpretat eronat" afirmaţia dlui Ghimpu, acesta spunand in interviu că Alianţa pentru Integrare Europeană nu are drept obiectiv unirea cu România, ceea ce este cu totul altceva. Si are dreptate. Este evident ca unii din AIE joaca cu Moscova. Ramane de vazut ce viitor vor avea.

11 comentarii :

Despina spunea...

Cata mizerie !
Il forteaza pe Ghimpu sa clarifice direct acest lucru.Probabil este un santaj.
Asa cred eu

amanda13 spunea...

da si eu am pus link-ul ieri de pe Itar Tass. macar e bine ca a fost infirmata.

Despina spunea...

Cititi si ce zice TRU

http://www.europalibera.org/content/blog/1961099.html

Riddick spunea...

Vor încerca provocări şi destabilizare. Să vedem ce fac ucrainienii cu contestarea alegerilor.

Riddick spunea...

Citisem articolul lui Traian Ungureanu. :)

Despina spunea...

:) :) :)
Azi am fost plecata.

"Rasfoiesc " ziarele numai de vreo ora.

:) :)

Anonim spunea...

eu imi doresc enorm de mult unirea dar daca majoritatea moldovenilor se declara impotriva, nu prea avem ce face...

marean goagel descrie regulile dupa care se conduce in psd...detalii la mine pe blog

Anonim spunea...

Video: declaraţia lui Ghimpu

http://kp.md/daily/24443/608448/

Riddick spunea...

Mai înţeleg câte ceva pe ruseşte, dar nu am înţeles în totalitate ce a spus MG. Se pare că a dat un răspuns "diplomatic".

Anonim spunea...

Foarte diplomatic: "Niciodată nu va fi unirea!" :D

Cine drege busuiocul cu dezmintirea e si mai diplomat :D

Riddick spunea...

Hai să nu ne amăgim, acum la Chişinău este eşalonul doi.

Când la Kiev va fi un regim care nu va fi dirijat de la Moscova, va fi o formalitate stabilirea graniţei comune pe Nistru şi lichidarea pseudostatului Moldova.

USSR2 File: Moldova’s fake makeover: Post-communist government controlled by (surprise!) “ex”-communists, parliament dominated by open Communist Party

http://once-upon-a-time-in-the-west.blogspot.com/2009/10/ussr2-file-moldovas-fake-makeover-post.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: